لوازم جانبی

انواع بیرینگ

انواع بیرینگ

با گسترش صنایع و تجهیزات مورد استفاده در آن ها، به منظور سهولت نحوه عملکرد این تجهیزات، قطعاتی مشترک و ثابت در ماشین آلات صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد که یکی از آن ها انواع بیرینگ و بلبرینگ می باشد. در رابطه با بلبرینگ ها که پیشتر به معرفی آن پرداخته شده است. اما بیرینگ ها در واقع ابزاری جهت روان کردن حرکت قطعات مکانیکی در تمامی دستگاه های موجود در صنایع کوچک و بزرگ محسوب می شوند.

پس بر اساس این توضیح، انواع بیرینگ ها به منظور کاهش اصطکاک میان قطعات متحرک تجهیزات مختلف کاربرد دارند. شهر پمپ به عنوان مرکز تخصصی عرضه انواع تجهیزات، وظیفه خود می داند که در ادامه به شرح کامل این قطعات بپردازد. به همین خاطر در ادامه به معرفی انواع و اجزای بیرینگ ها پرداخته شده است. همچنین شما می توانید به منظور اطلاع از موجودی ها با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید. 

بیرینگ چیست

معمولا انواع ماشین آلات و دستگاه های صنعتی حین کار کردن، همراه با نیروی اصطکاکی هستند که در نهایت منجر به اتلاف انرژی در آن ها می گردد. مهم ترین آن ها نیز اصطکاک ایجاد شده بین شافت و دیواره تجهیزات مختلف است که باعث هدر فت انرژی زیادی در ماشین ها می شود. بر این اساس انواع بیرینگ در واقع قطعاتی هستند که به منظور کاهش اصطکاک در شافت ها مورد استفاده قرار می گیرند. به این صورت که با قرار گرفتن روی محورها و شافت ها باعث کم شدن اصطکاک به وجود آمده در این محل ها می شوند.

انواع بیرینگ

به صوت کلی انواع بیرینگ ها و نحوه تقسیم بندی مدل های مختلف آن، با توجه به پارامتر های مختلف متفاوت می باشد. این پارامتر ها شامل مواردی همچون سرعت، نوع نیرو های وارده، شرایط روانکاری، تحمل حرارت و… می شوند. در ادامه به ذکر رایج ترین پارامتر ها در دسته بندی این محصولات اشاره شده و توضیح مختصری نیز از هر یک ارائه شده است.
  • بر اساس نیروی وارده 

نیرو های وارده به انواع بیرینگ ، شامل دو نوع شعاعی و محوری می شوند. منظور از نیرو ی شعاعی، نیرویی است که در راستای شعاع شافت به آن وارد می شود و نوع محوری نیز نیرویی است که در راستای محور شافت وارد می گردد.

دسته بندی انواع بیرینگ ها

  • بر اساس شرایط روانکاری

شرایط روانکاری در بیرینگ ها مستقیما به تماس یا عدم تماس شافت با رینگ های بیرینگ بستگی دارد. در صورت ایجاد تماس فیزیکی بین این دو، بیرینگ ها نیاز به روان کننده هایی همچون گریس و روغن دارند. این مدل جزو دسته اول محسوب می شود. دسته ی دیگر، نوعی از بیرینگ ها هستند که احتیاجی به تماس فیزیکی بین شافت و بیرینگ نداشته و با ایجاد یک میدان مغناطیسی، دیگر نیازی به روانکاری هم نیست.

اجزای بیرینگ

بدیهی است که بیرینگ ها به دلیل ساختار ساده ای که دارند، دارای اجزای تشکیل دهنده پیچیده ای نباشند. در قسمت پایین این اجزا به صورت جداگانه در تصویری آورده شده است. با این حال در ادامه به تشریح مختصر بخش های مهم انواع بیرینگ پرداخته شده است.

  • رینگ های داخلی و خارجی
نوع داخلی دارای اندازه ای کوچکتر از انواع خارجی بوده و به همین خاطر نیز رینگ داخلی، داخل رینگ خارجی قرار می گیرد.
  • عناصر غلتان
این عناصر غالبا موادی فلزی بوده که از جنس فولاد ساخته می شوند و محل قرار گیری آن ها بین رینگ های فوق الذکر می باشد.
  • قفسه
قفسه ها قطعاتی هستند که به منظور نگه داشتن عناصر غلتان بین رینگ ها به صورت کاملا ثابت مورد استفاده قرار می گیرند. 
  • آب بند ها و نگهدارنده
این اجزا از دیگر قطعات بیرینگ ها به شمار رفته و به ترتیب به منظور آب بندی و نگهداری بیرینگ استفاده می شوند.

کدخوانی بیرینگ ها

جدا از آشنایی با این محصولات، موضوع دیگری که باید در رابطه با بیرینگ ها دانست، نحوه کدخوانی صحیح آن ها می باشد. این کد ها داخل کاتالوگ آن ها نوشته شده و شامل سه قسمت کد اصلی، پیشوند و پسوند می شوند. برای کدخوانی بیرینگ ها باید با هر یک از این سه قسمت آشنا بود. به همین منظور در ادامه معنی هر یک نوشته شده است:
  • کد اصلی بیان کننده نوع بیرینگ و قطر رینگ داخلی آن
  • پیشوند ها مشخص کننده اجزای اصلی بیرینگ ها 
  • پسوند ها نشان دهنده ی ویژگی ها یا طراحی های خاص بیرینگ ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *