انواع پمپ سیرکوله کوچک و بزرگ از جمله پمپ هایی هستند که به منظور سیرکوله کردن آب گرم یا سرد در سیستم های سرمایشی و گرمایشی مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین با توجه به اجزای پمپ سیرکولاتور ، می دانیم که این پمپ ها جزو دسته پمپ های سانتریفیوژ به حساب می آیند. بنابراین نحوه نصب پمپ سیرکولاتور کوچک یا بزرگ نیز کلیتی همچون سایر پمپ هایی که در این دسته قرار می گیرند، دارد.
در ادامه ابتدا به این موضوع پرداخته شده و سپس نکاتی در این زمینه، همچنین لوازم جانبی مربوط به این پمپ ها در نصب شان شرح داده شده است. شما می توانید به منظور خرید محصولات پمپ سیرکولاتور و دریافت مشاوره رایگان در رابطه با انتخاب صحیح آن ها با کارشناسان ما در بخش فروش تماس حاصل فرمایید.
محل نصب پمپ سیرکوله کوچک و بزرگ
در پمپ های سیرکولاتور، محل نصب پمپ باید حتما در مسیر بازگشت آب در سیستم های لوله کشی باشد. چرا که نحوه پمپاژ در پمپ سیرکولاتور به این طریق است که آب از خروجی این پمپ ها باید وارد دیگ یا چیلر گردد و سپس از آن جا توزیع شده و به لوله کشی ها منتقل شود. به این ترتیب در سیستم های گرمایشی، پمپ باید قبل از دیگ حرارت و در سیستم های سرمایشی باید قبل از چیلر قرار بگیرد. همچنین نحوه قرارگیری آن نیز بر اساس اجزای پمپ سیرکولاتور باید مطابق با تصویر زیر باشد.
نحوه نصب پمپ سیرکولاتور
به صورت کلی فارغ از تفاوت های پمپ سیرکولاتور خطی و زمینی، جهت جریان آب جاری در داخل لوله کشی ها باید با جهت فلش کشیده شده روی بدنه پمپ در هر دو مدل، یکسان باشد. اما نحوه نصب پمپ سیرکولاتور و قرارگیری آن ها، با توجه به اینکه از نوع خطی باشد یا از نوع زمینی به یک شکل انجام نمی شود. در ادامه چگونگی قرارگیری پمپ سیرکولاتور در مدار به تفکیک نوع آن شرح داده شده است.
-
پمپ سیرکولاتور از نوع خطی
با توجه به ابعاد این مدل از پمپ های سیرکولاتور، آن ها را باید در راستای لوله کشی ها نصب نمود. حال این پمپ ها یا توسط خود لوله ها مهار شده و نگه داشته می شود و یا نیاز به تکیه گاهی که روی زمین نصب شده باشد، دارد.
-
پمپ سیرکولاتور از نوع زمینی
این مدل چون قوی تر بوده و ابعاد بزرگتری هم دارد، روی زمین قرار می گیرد. اما باید دقت نمود که در نصب آن ها، دهانه ورودی حتما رو به بالا باشد.
نکات مهم در نحوه نصب پمپ سیرکولاتور کوچک و بزرگ
علاوه بر موضوع بالا که در رابطه با محل قرارگیری و نگه داشتن پمپ در خطوط لوله بود، باید به نکات دیگری نیز در این زمینه توجه نمود. یکی از این نکات توجه به دمای سیال می باشد. زیرا اگر دما بیش از حد مقرر بالا رود، باعث افزایش لرزش و سر و صدای پمپ حین کارکرد می گردد و این امر منجر به ایجاد کاویتاسیون و آسیب به پروانه می گردد. به منظور جلوگیری از بروز این مشکل لازم است طول مسیر لوله را کاهش داد. از این طریق می توان اتصالات و زانویی های مصرفی در مسیر لوله ها را نیز کمتر نمود.
همچنین متریال مورد استفاده نه تنها در اجزای پمپ سیرکولاتور ، بلکه در ساخت لوله ها نیز حائز اهمیت می باشد. لازم به ذکر است که بهترین جنس برای لوله ها، لوله های PVC به عنوان جایگزینی برای انواع چدنی و قدیمی تر آن ها می باشد. علاوه بر این در صورت استفاده از فلنج در اتصالات، باید از تمیز بودن دو سطح آن ها و نیز بیش از حد سفت نبودن پیچ های آن اطمینان حاصل نمود. در این صورت هم احتمال شکسته شدن فلنج ها تا حد زیادی کاهش می یابد و هم پمپ، نشتی پیدا نمی کند.
نکته حائز اهمیت دیگر، هواگیری کامل پمپ پیش از نصب آن می باشد که توسط پیچی مخصوص این کار روی پمپ قابل اجرا است. همچنین لازم است که اتصالات برقی آن ها هنگام نصب، در قسمت های پایین پمپ قرار نگیرد تا از نفوذ آب به داخل قطعات الکتریکی پمپ جلوگیری به عمل آید.
لوازم یدکی مورد نیاز جهت نصب پمپ سیرکولاتور
معمولا در نحوه نصب پمپ سیرکولاتور ، از لوازمی برای بهبود عملکرد پمپ ها استفاده می گردد. در ادامه به ذکر خلاصه ای از این لوازم و نیز محل قرارگیری شان نسبت به پمپ پرداخته شده است. لازم به ذکر است که تمامی این قطعات را می توانید از فروشگاه اینترنتی شهر پمپ همراه با خرید پمپ سیرکولاتور کوچک و بزرگ تهیه نمایید.
- صافی پیش از لوله مکش پمپ سیرکوله کوچک یا بزرگ
- لرزه گیر در قسمت های لوله ورودی و خروجی پمپ سیرکولاتور (مدل زمینی)
- شیر فلکه به همراه مهره ماسوره در لوله های رفت و برگشت آب به منظور قطع جریان آب در صورت نیاز و نیز ساده کردن امکان جداسازی پمپ برای مواردی همچون تعمیرات و غیره
- شیر یک طرفه جهت جلوگیری از برگشتن آب به داخل لوله ها
- شیر هواگیری به منظور کاهش حجم هوای موجود در سیستم های آبرسانی و نتیجتا بهتر شدن عملکرد سیستم