- پمپ آب خانگی
- پمپ اسکرو
- پمپ بشکه کش
- پمپ بنزینی
- پمپ پریستالتیک
- پمپ پلیمری
- پمپ پیستونی
- پمپ گریز از مرکز حلزونی
- پمپ خمیر کش
- پمپ دنده ای
- پمپ دوزینگ
- پمپ دیافراگمی
- پمپ دیزلی
- پمپ روغن داغ
- پمپ سانتریفیوژ
- پمپ سیرکولاتور
- پمپ شناور
- پمپ طبقاتی
- پمپ غلیظ کش
- پمپ کف کش
- پمپ کولر
- پمپ گل کش
- پمپ لجن کش
- پمپ لوب
- پمپ وکیوم
- پمپ هیدرولیکی
- مونو پمپ
- بوستر پمپ
تعریف پمپ طبقاتی و تفاوت عمودی و افقی
به طور کلی پمپ های طبقاتی به دو دسته پمپ طبقاتی عمودی و پمپ طبقاتی افقی تقسیم می شوند. از این پمپ ها برای پمپاژ سیال با هد و دبی بالا مانند مصارف صنعتی استفاده می شود. این دو مدل پمپ طبقاتی علاوه بر عملکردی شبیه به هم تفاوت هایی نیز با هم دارند. به همین دلیل برای آشنایی بیشتر به تعریف مختصری از آن می پردازیم. سپس شباهت و تفاوت عمودی و افقی را بیان می کنیم. برای مطالعه بیشتر راجع به پمپ طبقاتی می توانید از کلمه لینک شده استفاده کنید.
همچنین این پمپ ها دارای برند های متفاوت و مدل های مختلفی هستند. شما می توانید برای دریافت مشاوره، خرید و استعلام قیمت با ما در شهر پمپ تماس بگیرید. کارشناسان ما کمک می کنند تا بتوانید پمپ متناسب با نیاز خود را خریداری نمایید.
تعریف پمپ طبقاتی عمودی و افقی
عملکرد پمپ طبقاتی افقی و عمودی مشابه پمپ های سانتریفیوژ می باشد. به این صورت که وقتی موتور روشن می شود پروانه ها شروع به چرخش می کنند. با چرخش این پره ها سیالات پمپاژ می شوند. تفاوت پمپ های طبقاتی با سانتریفیوژ نیز تنها در تعداد پروانه های آن هاست. که پمپ طبقاتی عمودی و پمپ طبقاتی افقی تعداد پروانه های بیشتری دارند. به همین سبب بیشتر بودن تعداد پروانه ها باعث افزایش چشمگیر هد و دبی آن ها نسبت به سایر پمپ ها می شود. با ورود به سایت شهر پمپ می توانید محصولات را مشاهده فرمایید و مشخصات هر کدام را بررسی نمایید.
شباهت پمپ عمودی و افقی
انواع پمپ عمودی و پمپ افقی، دارای وجه اشتراکاتی با هم هستند که در موارد زیر به آن ها اشاره می کنیم:
- هر دو مدل پمپ از نوع پمپ های سانتریفیوژ محسوب می شوند همان طور که قبلا ذکر کردیم.
- در هر دو نوع پمپ، پروانه و بدنه از استیل یا چدن ساخته می شود.
- فشار تولیدی نهایی هر دوی این پمپ ها، برابر با جمع فشار تولیدی هر طبقه است.
- هر دو پمپ افقی و پمپ عمودی، قابلیت مکش منفی ندارند. به این معنی که به منظور پمپاژ سیال، باید روی پمپ سوار باشد. از این طریق فشار کمتری نیز به پمپ وارد می شود.
- سیالی که در هر دو مدل پمپ طبقاتی مورد استفاده قرار می گیرد، باید آب صاف باشد. از همین رو انواع پمپ آب طبقاتی کشاورزی از این مدل است.
- هر دو پمپ از نظر کاربرد و کاربری یکسان می باشند که از جمله مهم ترین آن ها پمپ آب طبقاتی کشاورزی است. انواع بوستر پمپ ها و سیستم های تصفیه آب از موارد دیگر استفاده از آن ها می باشد.
تفاوت پمپ طبقاتی عمودی و افقی
موارد زیر، از مشخصات دو پمپ طبقاتی افقی و عمودی است که تفاوت هایی با هم دارند:
- پمپ عمودی، نحوه قرارگیری آن به صورت ایستاده است، به همین دلیل بالانس تر از پمپ افقی کار می کند.
- پمپ طبقاتی عمودی در مقایسه با پمپ افقی سر و صدای کمتری دارد.
- طبقاتی عمودی نسبت به افقی پمپاژ یکنواخت تری از آب را انجام می دهد. دلیل آن نیز نحوه قرارگیری پروانه ها در مدل عمودی است.
- تفاوت دیگر این است که پمپ عمودی امکان نصب موازی را دارد. این مورد باعث می شود، فشار بیشتری از افقی تولید کند.
- از دیگر تفاوت عمودی و افقی با توجه به مشخصات آن ها اشغال فضاست. در نوع عمودی اندازه و ابعاد حجم اشغال شده کمتر از افقی است. بنابراین پمپ عمودی برای فضاهای کوچک تر گزینه مناسب تری می باشد.
- حین کار نیز استهلاک مدل عمودی از افقی بسیار کمتر است.
- چگونگی قرارگیری شافت از دیگز تفاوت عمودی و افقی است. در سری عمودی شافت نیز عمودی است، حال آنکه در پمپ طبقاتی افقی، شافت هم افقی قرار می گیرد.