انواع شیر برقی را در دسته شیرآلات صنعتی قرار می دهند. این نوع از شیرآلات وظیفه کنترل جریان سیالات را توسط نیروی الکترومغناطیسی بر عهده دارند. بنابراین در صنایع مختلفی می توانند مورد استفاده قرار گیرند. در ادامه به ذکر اینکه شیر برقی چیست ، همچنین بررسی انواع و اجزای شیر برقی خواهیم پرداخت. علاوه بر این لازم به ذکر است که شما می توانید جهت استعلام قیمت انواع شیر برقی و اطلاع از موجودی ها با ما در شهر پمپ تماس حاصل فرمایید. بدیهی است قیمت گذاری این محصولات با توجه به اندازه های مختلف آن ها متغیر می باشد.
شیر برقی چیست
شیر برقی ها که با نام سلونوئید ولو نیز شناخته می شوند، با اندازه گیری دقیق جریان می توانند اقدام به قطع و وصل جریان سیال حتی از راه دور نمایند. این عملکرد را نیز با بهره گیری از نیروی مغناطیسی انجام می دهند. از این طریق که یک سلونوئید یا هسته مرکزی در ساختار شیر برقی قرار گرفته و سیم پیچی هم داخل آن می باشد. با عبور جریان برق از این سیم پیچ، نیروی الکترومغناطیسی، ایجاد شده که می تواند حرکت سلونوئید را کنترل نماید. پس در واقع شیر برقی امکان کنترل جریان سیال را در مدار فراهم می کند.
انواع شیر برقی
به صورت کلی انواع شیر های صنعتی، طیف وسیعی از مصارف را پوشش می دهند و هر یک از این انواع نیز خود شامل مدل های ریز تری می شوند. در رابطه با انواع شیر برقی ، این محصولات به دو دسته کلی تقسیم بندی می شوند. این تقسیم بندی بر اساس نوع عملکرد آن ها برای باز و بسته شدن در مدار می باشد. در ادامه به توضیح اجمالی این انواع پرداخته شده است. اما به صورت کلی شیر های برقی، شامل انواع پنوماتیکی و هیدرولیکی و در مدل های دو راهه، سه راهه و چهار راهه عرضه می گردند.
-
مدل جریان مستقیم
نحوه باز و بسته شدن این مدل از شیر برقی ها با استفاده از نیروی الکتریکی می باشد. به این صورت که با تحریک بوبین یا سلونوئید از طریق برق دار کردن آن، پروسه باز و بسته شدن انجام می شود.
-
مدل غیر مستقیم یا پایلوت
نوع غیر مستقیم شیر برقی ها غالبا در مصارف سنگین که شدت جریان سیال بسیار بالاست، استفاده می شود. این موضوع به دلیل نوع نیروی محرکه ای است که به باز و بسته شدن شیر برقی کمک می کند. این مدل عملکردی بر اساس فشار وارده بر آن را دارد
اجزای شیر برقی چیست
شناسایی اجزای شیر برقی می تواند به این موضوع کمک نماید که در صورت خرابی آن ها، مشکل را شناسایی و در راستای رفع مشکل، اقداماتی را انجام داد. لازم به ذکر است که اجزای شیر برقی در مقایسه با دیگر شیرآلات صنعتی، ساختار پیچیده تری داشته و شامل موارد زیر می شوند.
- بدنه
- سلونوئید یا بوبین
- کویل
- ورودی و خروجی شیر
- میله فلزی
- قاب
- فنر
- سیم پیچ
کاربرد های شیر برقی
به صورت معمول انواع شیر برقی به منظور کنترل جریان سیالاتی مختلف اعم از بخارات، گاز ها و نفت مورد استفاده قرار می گیرند. بنابراین کاربرد های این شیرآلات، در صنایعی است که سیالات فوق الذکر در آن ها وجود داشته باشد. از جمله رایج ترین این صنایع شامل موارد زیر می شود. همینطور با توجه به تعدد مدل بالای آن ها اینکه برای هر سیال از کدام نوع شیر برقی استفاده شود، موضوعی است که کارشناسان ما در شهر پمپ با ارائه مشاوره های رایگان می توانند در آن شما را یاری نمایند.
- سیستم های تهویه
- صنایع نفت، گاز و پتروشیمی
- ماشین های لباس شویی
- پمپ های هیدرولیکی
- و غیره …
مزایای شیر برقی
- سرعت بالا
- امکان قطع و وصل سریع جریان سیال
- مصرف کم جریان
- قابلیت کنترل از راه دور
- مقاومت بالا در برابر خوردگی
جنس شیر برقی
اصلی ترین قطعات محصولات شیر برقی، بدنه، سیم پیچ و سلونوئید آن هاست که خود شامل کویل و هسته می شود. بنابراین ضروری است که از متریال هایی مناسب در ساخت این قطعات استفاده شود. بر این اساس بدنه شیر های برقی از جنس فولاد ضد زنگ و سیم پیچ آن ها، از ترکیبات مسی ساخته شده است. به این خاطر که مقاومت کافی در برابر خوردگی و رطوبت را در شرایط محیطی مختلف داشته باشند.