پمپ, پمپ دنده ای, لوب پمپ

پمپ های مخصوص مواد غلیظ

پمپ های مخصوص مواد غلیظ

امروزه در صنایع مختلف، استفاده از سیالاتی بدون ناخالصی اما دارای وزن حجمی و فشار بالا رایج تر از گذشته شده است. نیاز به انتقال و پمپاژ این قبیل از سیالات، باعث شده که پمپ هایی مخصوص این منظور طراحی و ساخته بشوند. این پمپ ها دارای انواع مختلفی بوده، ولی به تمامی آن ها پمپ های مخصوص مواد غلیظ یا پمپ مایعات غلیظ گفته می شود. از جمله رایج ترین آن ها نیز می توان به پمپ دنده ای روغن و لوب پمپ اشاره نمود.

وظیفه کلی انواع پمپ مایعات غلیظ در انتقال سیالاتی با ویسکوزیته بالا و یا مواد جامدی با ابعاد کوچک همچون زیتون، گیلاس و امثال آن ها خلاصه می شود. این دو نوع پمپ تقریبا ساختاری مشابه با هم داشته، اما دارای تفاوت های بی شماری نیز می باشند. این تفاوت ها باعث شده است که هر یک کاربرد های خاص خود را داشته باشند. بر همین اساس در ادامه به تشریح هر مدل و ذکر تفاوت های آن ها پرداخته شده است.

پمپ های مخصوص مواد غلیظ چیست

این پمپ ها یکی از انواع پمپ های خود مکش به شمار می روند. چراکه قابلیت تامین مکش بالایی را حین انتقال مواد و سیالات مختلف دارند. از آنجاییکه اصلی ترین پمپ مایعات غلیظ شامل لوب پمپ و پمپ های دنده ای بوده و هر دو از چرخ دنده هایی تشکیل شده اند، دارای عملکردی مشابه هستند که در ادامه به تشریح آن پرداخته شده است.

شروع به کار این پمپ ها، از طریق چرخش چرخ دنده های آن ها و به این صورت ایجاد مکش مورد نیاز برای سیال آغاز می شود. سپس به علت خلاء به وجود آمده از مرحله اول، سیال در داخل پمپ شروع به حرکت می نماید. اما با توجه به آب بند بودن کامل بدنه پمپ ها و عدم وجود نشتی، سیال فقط می تواند از یک مسیر منتهی به دهانه خروجی پمپ خارج گردد. با اتمام این فرآیند، عملیات پمپاژ سیال صورت گرفته و با هر دور تکرار گردش چرخ دنده ها، مقداری معین از سیال مورد نظر جا به جا می گردد. 

پمپ مایعات غلیظ

تفاوت لوب پمپ و پمپ دنده ای

به صورت کلی اصلی ترین تفاوت محصولات پمپ دنده ای با محصولات لوب پمپ در نوع چرخ دنده هایی است که دارند. این تفاوت به صورت مفصل در ادامه توضیح داده شده است. همین مورد نهایتا منجر به متفاوت بودن سایر ویژگی های آن ها نیز گشته است.

  • لوب پمپ ها، دارای دنده هایی با پره های خمیده بوده، در مقابل شکل ظاهری پره ی چرخ دنده های پمپ های دنده ای به شکل نوک تیز می باشد. از همین رو احتمال آسیب و ضربه به مواد در پمپ های دنده ای بیشتر است.
  • با توجه به موضوع بالا، نوع جریان تولیدی در لوب پمپ ها بدون پالس بوده و بسیار نرم تر از پمپ های دنده ای می باشد.
  • به طور کلی متریال اصلی در ساخت لوب پمپ ها، استیل ضد زنگ که مقاومت بالاتری نسبت به پمپ های دنده ای در برابر خوردگی و زنگ زدگی دارد، می باشد. بنابراین بدیهی است که انواع لوب پمپ بسیار بهداشتی تر، استریل تر و تمیز تر از مدل های دنده ای به شمار آیند. در نتیجه در کاربری های بهداشتی تر و مواردی که آسیب نرسیدن به مواد حین پمپاژ مهم است، لوب پمپ ها گزینه بهتری محسوب می شوند.

نحوه انتخاب و خرید انواع پمپ مایعات غلیظ

معمولا وجود شباهت های ظاهری بسیار، تصمیم درست را برای مشتریان در زمینه انتخاب نوع پمپ دشوار می نماید. از این رو در ادامه به ذکر پارامتر های تاثیر گذار در داشتن این انتخاب صحیح پرداخته شده است. البته در صورت نداشتن تخصص و اطلاعات فنی کامل در رابطه با پمپ ها، شما می توانید با فروشگاه اینترنتی شهر پمپ در ارتباط باشید. این مجموعه با داشتن سال ها تجربه، ارائه دهنده مشاوره های رایگان به مشتریان محترم تنها با یک تماس تلفنی در این باره می باشد.

  • میزان آبدهی یا دبی مد نظر
  • میزان فشار یا هد مد نظر
  • متریال استفاده شده در ساخت چرخ دنده ها متناسب با سیال
  • میزان دما، نوع و ماهیت سیال
  • مقدار دور موتور، جهت کنترل زمان بندی چرخش چرخ دنده ها
  • اندازه قطر دهانه های ورودی و خروجی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *