به صورت کلی پمپ های آب خانگی دارای چندین مدل مختلف می باشند که یکی از آن ها پمپ جتی نام دارد. بر اساس اجزای ساختار پمپ جتی ، می توان گفت که این مدل از پمپ های آب، پر کاربرد ترین نوع آن ها محسوب می شوند. چراکه دارای تنوع مدلی بالایی بوده و به همین خاطر برای تمامی مصارف خانگی مناسب می باشند.
همچنین لازم به ذکر است که انواع مختلف آن دارای ویژگی هایی است که برخی از مصارف غیر خانگی را نیز پوشش می دهد. بدیهی است که بر اساس همین ویژگی ها، قیمت های انواع پمپ جتی نیز متغیر می باشد. در ادامه قصد داریم به تشریح بیشتر ساختار پمپ جتی ، اجزا، کاربرد و مزایای آن بپردازیم. به منظور داشتن انتخابی مناسب از بین مدل های مختلف این دسته از پمپ ها نیز کافی است با کارشناسان واحد فروش ما تماس حاصل فرمایید.
ساختار پمپ جتی
گفتیم که ساختار پمپ جتی باعث شده است که بتوان از آن ها برای غالب نیاز های بازار استفاده کرد. علت آن، خاصیت خودمکشی این پمپ هاست. به این معنی که این محصولات قابلیت مکش آب را از عمق های بالا به سطح، آن هم بدون نیاز به لوله کشی دارند. نحوه پمپاژ در پمپ جتی نیز به این صورت است که ابتدا خلائی را در قسمت مکش ایجاد کرده و سپس با خروج هوا منجر به حرکت و انتقال سیال می شود. بر اساس این عملکرد لازم است که پیش از شروع به کار پمپ، حتما آن را هواگیری نمود.
هرچند که عملکرد این پمپ ها بسیار مشابه با پمپ های بشقابی است، اما در سایر ویژگی ها، تفاوت های بسیاری با هم دارند. از جمله مهم ترین تفاوت های پمپ آب بشقابی و جتی، می توان به ارتفاع پمپاژ و سر و صدای تولیدی توسط آن ها اشاره کرد. میزان هد پمپ های جتی از انواع بشقابی بیشتر بوده، اما در عوض دارای صدای بیشتری نیز حین کارکرد می باشند.
از نظر متریال مورد استفاده در ساختار پمپ جتی نیز معمولا جنس بدنه ی آن ها از چدن، استیل یا پلاستیک بوده و جنس پروانه این پمپ ها، غالبا از برنج می باشد. البته در برخی مناطق دارای آب شور و با املاح، می توان پروانه آن ها را برای بالا بردن میزان مقاومت شان از استیل یا نوریل هم ساخت.
اجزای ساختار پمپ جتی
اجزای ساختار پمپ جتی ، همچون سایر محصولات پمپ های آب خانگی بوده و شامل قطعات زیر می شود.
- پایه نگهدارنده
- شافت
- پروانه
- مکانیکال سیل
- محفظه آب بندی پمپ
- کاسه نمد
- دیسک
- دیافراگم پمپ
- بلبرینگ
- واشر
- رینگ خنک کننده پمپ
- رینگ سایشی
- بوش
- دیفیوزر
تعمیر پمپ آب جتی
به صورت معمول هر نوع پمپی، بسته به کیفیتی که دارد، پس از مدتی کار و یا استفاده نادرست از آن، ممکن است نیاز به تعمیرات داشته باشد. از جمله مهم ترین علل خرابی پمپ های جتی به شرح زیر می باشد. لازم به ذکر است که فروشگاه اینترنتی شهر پمپ به تازگی واحد تعمیرات خود را نیز راه اندازی نموده است.
- خشک کار کردن پمپ که منجر به آسیب به پروانه می شود.
- احتمال یخ زدگی پمپ که باعث ترکیدگی کلگی آن می گردد.
- نصب نکردن فیلتر در قسمت ورودی پمپ که منجر به ورود ذرات جامد به پمپ و نهایتا آسیب به اجزای آن می شود.
کاربرد پمپ جتی
گفتیم که با توجه به ساختار پمپ جتی و خودمکش بودن آن ها، توانایی لازم برای پمپاژ آب تا ارتفاع های بالا توسط این پمپ ها وجود دارد. بر این اساس از جمله مهم ترین موارد استفاده از پمپ های جتی شامل صنایع ذکر شده در پایین می باشد:
- دستگاه های آب شیرین کن
- استخر و جکوزی
- انواع کارواش ها و سیستم های شستشوی صنعتی
- سیستم های سرمایشی، گرمایشی و تهویه مطبوع
- آبرسانی و تقویت فشار در ساختمان های مسکونی، ویلا و آپارتمان ها
- مصارف کشاورزی
- صنایع پرورش ماهی
- آب نما ها و فواره ها
مزایای پمپ جتی
پس از ذکر ساختار پمپ جتی در این بخش قصد داریم به ذکر مزایا و ویژگی های مثبت آن ها بپردازیم. بر این اساس می توان انتخاب بهتری در رابطه با خرید آن ها داشت. همچنین کارشناسان ما نیز در شهر پمپ آماده ارائه مشاوره رایگان به شما مشتریان محترم در این زمینه می باشند.
- قابلیت افزایش فشار
- خود مکش بودن
- دارای راندمان بالا
- NPSH پایین
- قیمت مناسب به نسبت کارایی
- تعمیر و نگهداری ساده
- دارای ابعاد کوچک و قابلیت حمل آسان