اینکه پمپ لوب یا لوب پمپ چیست ، یکی از پمپ های خود مکش محسوب می شوند و جهت پمپاژ سیالات مختلف، آن هم بدون آسیب به بافت آن ها مورد استفاده قرار می گیرند. این مورد مهم ترین تفاوت پمپ های دنده ای با لوب پمپ ها به حساب می آید. این پمپ ها اولین بار توسط شرکتی به نام روتز بلوئر (roots blower) در سال 1860 طراحی و ساخته شدند.
لوب پمپ ها با نام پمپ گوشواره ای هم شناخته می شوند. زیرا با توجه به پاسخ اینکه لوب چیست ، باید گفت چرخ دنده هایی با پره های منحنی و اصطلاحا گوشواره ای شکل می باشند. شما می توانید با تماس با کارشناسان ما از لیست قیمت پمپ لوب مطلع شوید.
لوب پمپ چیست ؟
در بالا ذکر کردیم اینکه لوب پمپ چیست ، در واقع نوعی از پمپ های جا به جایی مثبت محسوب شده که دارای دو چرخ دنده با تعدادی پره یا لوب می باشند. پس در پاسخ به این پرسش که لوب چیست و چرا این پمپ ها، با نام پمپ لوب شناخته می شوند، باید گفت لوب همان پره های انحنا دار موجود در دنده های این پمپ ها می باشد. بدیهی است نحوه عملکرد این محصولات نیز به این صورت است که سیال پس از ورود به پمپ، توسط حرکت چرخشی این دنده ها، به سمت دهانه خروجی آن ها شروع به حرکت خواهد کرد.
انواع پمپ لوب
به صورت کلی این محصولات، بر اساس کاربرد هایی که دارند، تقسیم بندی می شوند. زیرا بر اساس همین موارد استفاده از آن ها، ساختمان و شکل ظاهری این پمپ ها و نیز تعداد پره های چرخ دنده های آن ها متفاوت از هم می باشند. بر این اساس انواع پمپ گوشواره ای به شرح زیر است:
-
دارای طراحی صنعتی
همانطور که مشخص است، این مدل از پمپ های لوب، برای صنایعی همچون کارخانه جات، صنایع شیمیایی و سایر موارد صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند.
-
دارای طراحی بهداشتی
این پمپ ها در صنایعی نظیر صنایع غذایی، دارویی و آزمایشگاهی استفاده می شوند. به همین خاطر در پروسه ساخت آن ها رعایت برخی نکات الزامی است.
اجزای داخلی پمپ گوشواره ای
در قسمت لوب پمپ چیست ، توضیح دادیم که این پمپ ها متشکل از دو چرخ دنده می باشند. این دنده ها، اصلی ترین قطعات داخل پمپ های لوب به حساب می آیند. اما آن ها دارای قطعات دیگری هم می شوند که به شرح زیر می باشد. لازم به ذکر است که با خرید از فروشگاه اینترنتی شهر پمپ به عنوان نمایندگی برند های داخلی و خارجی این محصولات، شما می توانید در صورت نیاز به این قطعات، آن ها را به صورت جداگانه از این مرکز تهیه نمایید.
- گیربکس
- صفحه پوششی
- آب بند
- محفظه چرخ دنده ها
- چرخ دنده ها (روتور)
- شافت
- بلبرینگ
- صفحه پوششی چرخ دنده ها
- پوشش جلو
کاربرد لوب پمپ
همانطور که در انواع پمپ های لوب توضیح داده شد، هرچند که این پمپ ها از جمله پمپ های مخصوص مواد غلیظ به شمار می روند، اما در صنایع متنوعی مورد استفاده قرار می گیرند. فهرست زیر برخی از مهم ترین این صنایع می باشد.
- صنایع غذایی
- صنایع دارویی
- تولید کاغذ، رنگ و چسب
- صنعت آب و فاضلاب و تاسیسات مربوط به آن
- صنایع نفت، گاز و پتروشیمی
- مصارف کشاورزی و دام پروری
- صنایع بهداشتی همچون تولید صابون
- صنایع شیمیایی نظیر تولید انواع لاستیک و پلیمر
مزایا و معایب پمپ لوب
این پمپ ها دارای مزایای بسیاری هستند که با توجه به این مزایا برای صنایعی خاص کاربرد دارند. از جمله مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- امکان پمپاژ مواد حساس به تنش برشی بدون آسیب زدن به ساختار آن ها نظیر ماست و سایر محصولات لبنی
- قابلیت پمپاژ مواد خوراکی جامد مانند زیتون و گیلاس بدون صدمه زدن به قطعات آن ها
- امکان کار به صورت خشک
- دارای جریانی ثابت و بدون نوسان
- دارای بازدهی و مقاومت بالا (بدون نیاز به روغن کاری)
- دارای سایش و استهلاک نزدیک به صفر
- کاملا بهداشتی به دلیل داشتن قابلیت شست و شو در محل
- دارای دبی مستقل از فشار
- امکان نصب به دو صورت عمودی و افقی و در دو نوع ثابت و متحرک
- توانایی خود راه اندازی و خود مکشی
همچنین از نکات منفی که هنگام خرید محصولات لوب پمپ باید به آن ها توجه نمود، شامل لیست زیر می شود:
- بالا بودن قیمت پمپ لوب
- نیازمند دو نوع آب بندی جدا به منظور تامین بهداشت آن ها
- احتمال آسیب به پمپ در صورت بروز اختلال در زمان بندی حرکت چرخ دنده ها
- نیاز به قطعه ای جانبی به نام دنده تایمینگ برای جلوگیری از تماس دو چرخ دنده داخل پمپ به یکدیگر
- عدم امکان استفاده برای سیالات رقیق
نحوه نصب پمپ گوشواره ای
نحوه نصب پمپ های لوب و نکات مربوط به آن در فضا های باز با فضا های بسته متفاوت می باشد. به طور مثال در صورت قرار دادن آن ها در فضا های باز باید برای محل نصب، سقفی نیز در نظر گرفت و در صورت نصب آن ها در فضا های بسته باید از صحیح بودن تهویه هوا در آن ها اطمینان حاصل نمود.
همچنین نحوه فونداسیون و محل نصب پمپ با الکتروموتور باید کاملا تراز باشد. از آنجاییه این پمپ ها نیاز به سرویس های دوره ای، خالی کردن محفظه پمپ و تمیز کاری قطعات بعد از هر عملیات پمپاژ دارند، بنابراین بهتر است محل جای گیری آن ها در نقطه ای با دسترسی راحت و ترجیحا نزدیک به مجرای پساب باشد.
خرید لوب پمپ و نحوه انتخاب آن
به منظور خرید این دسته از پمپ ها، رعایت موارد زیر و توجه به آن ها لازم و ضروری است.
- میزان هد و دبی
- دمای سیال
- نوع سیال
- متریال مورد استفاده در ساخت قطعات پمپ متناسب با سیال
- اندازه ابعاد قطر دهانه ورودی و دهانه خروجی پمپ
- تعداد پره ها با توجه به مصارف استفاده (رایج ترین نوع آن دنده های سه پره است.)
- میزان دور موتور به عنوان عامل زمان بندی چرخش چرخ دنده ها (عرف این میزان بین 20 الی 1200 دور بر دقیقه می باشد.)
جنس پمپ لوب
انتخاب جنس مناسب، هر چند روی قیمت پمپ لوب تاثیر می گذارد، اما به منظور کارکرد صحیح پمپ، اهمیت بسیار بالایی دارد. به همین خاطر غالب اجزای این پمپ ها اعم از شافت، روتور یا چرخ دنده های موجود در پمپ، بدنه و سر لوب از استنلس استیل ساخته می شوند. همچنین پره های آن ها از فولاد ضد زنگ تولید می گردد. علاوه بر این می دانیم که گیربکسی به منظور محرک پمپ باید در کنار لوب پمپ ها نصب شود. این گیربکس ها معمولا جنسی از چدن یا استنلس استیل دارند.
فروش اینترنتی پمپ گوشواره ای
به صورت کلی برند های لوب پمپ در بازار فروش امروز نسبت به گذشته بسیار گسترده تر و دارای تنوع بیشتری می باشند. با این وجود شما می توانید در بخش محصولات شهر پمپ تنها با چند کلیک ساده تمامی این محصولات را با مشخصات فنی هر یک مشاهده فرموده و در صورت نیاز با هم مقایسه نمایید. همچنین با خرید اینترنتی پمپ ها شما می توانید از خدمات مشاوره های رایگان ما در شهر پمپ و قیمت پمپ لوب نیز بهره مند گردید.
لوب پمپها روی شاسی در سایتها ی شرکتهابوسیله چه چیزی لول یا تراز میشوند وجاییکه تراز روز آن قسمت گذاشته میشود کجاست.ممنون مبشم الان پاسخ بدید.
سلام
تراز کردن به وسیله پیچ های تنظیم و کوپلینگ انجام میشه و محل قرار گیری هم روی خود کوپلینگ هست.