امروزه با گسترش صنایع، سیستم هایی با نام مه پاش طراحی و ساخته می شوند که وظیفه ایجاد رطوبت و دمای کافی را در مکان های مختلف بر عهده دارند. پیشتر، از این تجهیزات تنها در صنایع استفاده می شد. اما در سال های اخیر، کاربرد های مه پاش گسترش یافته و مصارف خانگی را نیز در بر می گیرد. در این مقاله شهر پمپ قصد دارد به تشریح اینکه مه پاش چیست و معرفی انواع پمپ مه پاش بپردازد.
معرفی پمپ مه پاش که در واقع نوعی پمپ پیستونی محسوب می شود، از آنجایی حائز اهمیت است که مهم ترین جزء در سیستم های مه پاش محسوب می شود. بنابراین شناخت کامل آن ها و عملکردشان جهت خریداری مناسب ترین نوع از این پمپ ها امری ضروری می باشد. ضمنا لازم به ذکر است که فروشگاه اینترنتی شهر پمپ به عنوان عرضه کننده این محصولات، با ارائه مشاوره هایی رایگان در این راستا مرجعی مناسب برای تهیه انواع محصولات پمپ مه پاش به شمار می رود. جهت بهره مندی از این خدمات تنها کافی است با شماره های موجود در سایت تماس حاصل فرمایید.
سیستم مه پاش چیست
این سیستم در واقع نوعی سیستم سرمایشی از نوع تبخیری بوده که شباهت زیادی به تجهیزات مربوط به فن، معروف به خنک کننده های تبخیری دارد. این قبیل تجهیزات را می توان یکی از بهترین روش های سرمایشی با بازدهی بسیار بالا معرفی کرد. در پاسخ به اینکه مه پاش چیست ، می توان گفت این سیستم ها، سیستم هایی هستند که از طریق تبخیر آب و ایجاد اختلاف فشار منجر به کاهش حرارت می شوند. بر همین اساس به آن ها رطوبت ساز نیز گفته می شود.
نحوه کارکرد آن ها بدین گونه است که آب را به صورت قطرات بسیار ریز به محیط می پاشند. به این صورت قبل از اینکه ذرات آب به سطحی برخورد کنند، تبخیر شده و در نتیجه ی آن قطرات آب روی سطح گیاه یا کف نمی نشینند. بنابراین گیاهان در گلخانه ها بدون خیس شدن، گرما و رطوبت لازم را جذب می کنند. همین امر نهایتا باعث خنک شدن آن ها می شود. از همین روش و با استفاده از آب گرم می توان در فصل زمستان نیز هوای گلخانه را گرم و از خشکی هوا جلوگیری به عمل آورد. هرچه قطر این ذرات آب تولیدی توسط مه پاش، کمتر باشد، تبخیر ذرات سریع تر بوده و بازده دستگاه افزایش خواهد یافت.
اجزای سیستم مه ساز
همانطور که در بالا هم ذکر شد، عملیات مه پاشی توسط یک سیستم یکپارچه انجام می شود. این سیستم متشکل از اجزایی است که در ادامه به صورت فهرست وار نام برده شده است. در راس این اجزا، پمپ مه پاش به عنوان اصلی ترین تجهیز، نقشی اساسی را ایفا می کند. به همین خاطر در ادامه به تشریح کامل این پمپ ها هم پرداخته شده است.
- پمپ مه پاش
- نازل یا افشانه
- سختی گیر
- تابلو کنترل
- شیر تنظیم فشار
- شیلنگ فشار قوی
- پایه نازل دستگاه
- فیلتر
پمپ مه پاش
پمپ مه پاش در واقع زیر مجموعه ای از پمپ های پیستونی محسوب می شود و عملکردی دقیقا مشابه آن ها دارد. به این صورت که در سیستم های مه پاش، آب با فشار زیاد توسط این الکتروپمپ های فشار قوی پمپاژ و وارد دستگاه مربوطه می شود. سپس نازل یا همان افشانه دستگاه مه پاش، با انتقال آب به بخش کم فشار، ذرات را به صورت کاملا پودری شکل شبیه به مه خارج می کند تا در نتیجه ی آن، گرمای هوا کاهش یافته و به خنک شدن محیط کمک شود.
نکته قابل توجه در رابطه با انواع پمپ مه پاش پیستونی این است که هیچ پمپ دیگری نباید قبل از این پمپ ها در سیستم قرار بگیرد. در غیر این صورت اختلالاتی در عملکرد سیستم پیش می آید که منجر به ایجاد هزینه های زیادی می شود. اما اگر استفاده از یک پمپ مه پاش دیگر با توجه به نوع محیط، ضروری بود، قرار دادن یک تانکر آب بعد از پمپ مه پاش اول برای کاهش فشار آب لازم است.
مزایای سیستم مه ساز
از جمله مزایای استفاده از مه پاش تنظیم زمان های مشخصی در روز برای تولید مه به صورت اتومات با بهره گیری از دستگاهی به نام زمان سنج در این سیستم ها می باشد. همچنین می توان همین عملیات خودکار سازی را برای کنترل دمای محیط هم استفاده نمود. برای این منظور باید از دستگاهی به نام رطوبت سنج استفاده کرد. این دستگاه دارای حسگر هایی حساس به رطوبت می باشد.
کاربرد های مه پاش
همانطور که از تعاریف بالا نیز مشخص است، سیستم های مه پاش را می توان هم در فضا های باز و هم در فضا های بسته به منظور انجام عملیات هایی همچون ضد عفونی کردن و آبیاری صنایع مختلف استفاده نمود. اینکه نوع مناسب برای انتخاب مه پاش چیست ، مستقیما با استفاده از میزان فشار و سختی آب مشخص می شود. بر این اساس هرچه فشار بیشتری از آب و پمپ مه پاش مورد نیاز باشد، باید از سیستم های قوی تری هم استفاده شود. بدیهی است که این قدرت بالاتر میزان آب خروجی از نازل و مصرف آب بالاتری را خواهد داشت.