در این مقاله قصد داریم ابتدا به صورت مختصر به تعریف اینکه پمپ آبنما خانگی چیست پرداخته و پس از آن، نحوه نصب پمپ آبنما را تشریح کنیم. چرا که امروزه با پیشرفت تکنولوژی و تجهیزات به روز از آب علاوه بر آبیاری و آبرسانی، به منظور موارد دیگری همچون آبنما ها و فواره ها نیز استفاده می شود. در سال های اخیر در نقاط مختلفی نظیر پارک ها و یا حتی منازل از مدل های مختلف این پمپ ها استفاده می گردد.
تاریخچه پمپ آبنما
ساخت اولین آبنما ها به کشور یونان بر می گردد. هرچند که با توجه به بقایای به جا مانده از آثار تاریخی، می توان دریافت که در ایران نیز از این موارد برای زیباسازی بنا ها استفاده می شده است. این آبنما ها در ابتدای ابداع شان صرفا به عنوان منبعی برای ذخیره سازی و سپس استفاده از آب کاربرد داشتند. اما به مرور زمان به عنوان تزییناتی در طراحی و زیبا سازی ابنیه و فضا های شهری نیز مورد استفاده قرار می گیرند.
همچنین رفته رفته آبنما ها به فضا های کوچک و سر پوشیده ای مانند خانه ها هم راه پیدا کردند. از انواع رومیزی آن ها در این مکان ها استفاده می شود. یکی از الزامات برای راه اندازی هر نوع آبنما و فواره ای، نصب آبنما خانگی می باشد. با ما همراه باشید تا با طریقه نصب پمپ آبنما خانگی بیشتر آشنا شوید. شما می توانید از طریق سایت و یا تماس تلفنی جهت خرید محصولات پمپ آبنما و کسب اطلاعات بیشتر در این باره اقدام نمایید.
تعریف پمپ آبنما خانگی
به صورت کلی طراحی پمپ های آبنما بسیار ساده می باشد. زیرا عمکرد آن ها تنها پرتاب کردن آب به سمت بالا بوده، تا از این طریق با ایجاد یک ظاهر طبیعی، صحنه ای زیبا و آرامش بخش را به بینندگان ارائه دهد. از آنجاییکه این پمپ ها جزو پمپ های آب خانگی محسوب می شوند، پس فشار لازم برای پمپاژ قوی آب را توسط پروانه های موجود در ساختار خود تامین می نمایند. سپس این فشار تولیدی را از طریق آدابتور های خود منتقل می کنند. در ادامه به طریقه نصب پمپ آبنما خانگی پرداخته شده است.
نحوه نصب پمپ آبنما
گفتیم که پمپ آبنما خانگی از اصلی ترین اجزای هر آبنما محسوب می شود و نکته قابل توجه در آن، این است که نصب آبنما خانگی بسیار ساده و منوط به رعایت نکات زیر می باشد. نکته اول برای طریقه نصب پمپ آبنما خانگی انتخاب صحیح نوع پمپ بر اساس محل استفاده آن ها می باشد. به این معنی که میزان هد و دبی پمپ را بر اساس میزان ارتفاعی که برای پرتاب آب مد نظر است، انتخاب نماییم که این مورد بستگی به نوع آبنما داشته و مستقیما روی قیمت آن ها نیز اثر گذار می باشد.
به طور مثال برای انواع آبنما های رومیزی که ابعاد کوچکی دارند، نیاز نیست از پمپ های قوی با هزینه های سنگین استفاده شود. برای این مورد کافی است از پمپهای بسيار كوچك که قیمت پایین تری هم دارند، استفاده نمود. اما برای آبنما ها و فواره هایی با مقیاس بزرگتر لازم است از پمپ هایی با قابلیت پرتاب آب تا ارتفاع 6 متری بهره مند شد. لازم به ذکر است که فروشگاه اینترنتی شهر پمپ، ارائه دهنده تمامی این مدل ها با هر ظرفیتی می باشد.
از دیگر نكات قابل توجه در مورد نحوه نصب پمپ آبنما ، توجه به اندازه طول سيم برق آن می باشد. این مورد باید بر اساس محل قرارگیری پمپ در آبنما انتخاب شود. پمپ آبي با طول سيم برق مثلا 3 متری محدوديتی را برای جایگزاری و به نمايش گذاشتن آبنما ایجاد ميكند. این در حالي است كه پمپهايي با طول سيم برق بلندتر نظیر انواع 9 متری در این زمینه منعطف تر می باشند.
بر همین اساس باید در رابطه با محل قرارگیری كليد خاموش و روشن پمپ نیز تصمیم گرفته شود. زیرا دو نوع پمپ در این مورد وجود دارد. در برخی مدل ها این کلید روي خود پمپ و در برخی ديگر روي سيم برق پمپ ها نصب شده است. در صورت دسترسی دشوار به آبنما و پمپ لازم است كليد روي خود سيم قرار داشته باشد. همچنین این پمپ ها دارای یک لوله باريك پلاستيكي نیز هستند که كمك مي نماید آب به قسمتهايي از آبنما كه مد نظر ماست، منتقل گردد. هنگام نصب آبنما خانگی باید این موضوع را نیز مد نظر قرار داد.