هرچند که غالب پمپ ها مستقیما با استفاده از انرژی الکتریکی، عملیات پمپاژ را انجام می دهند، اما امروزه تجهیزات دیگری همچون پمپ باد وجود دارند که با فشرده سازی هوا، این قابلیت را اجرا می کنند. عملکرد پمپ باد ، همانطور که از نام آن مشخص است، بر اساس مکش هوا و سپس فشره سازی آن می باشد. کمپرسور باد و کمپرسور هوا همگی از دیگر نام های این پمپ خاص به حساب می آیند.
در این مقاله پس از بررسی این موضوع که پمپ باد چیست ، به ذکر انواع پمپ باد خواهیم پرداخت. همچنین شما می توانید برای داشتن خریدی بهتر متناسب با کاربرد پمپ باد با فروشگاه اینترنتی شهر پمپ تماس حاصل فرمایید. کارشناسان ما آماده ارائه راهنمایی های لازم به صورت رایگان در زمینه خرید این تجهیزات به مشتریان محترم می باشند.
پمپ باد چیست ؟
همانطور که در بالا نیز ذکر شد، در پاسخ به اینکه کمپرسور باد چیست ، می توان گفت که دستگاهی مکانیکی محسوب می شوند که وظیفه مکش هوا را بر عهده دارند. به این صورت که با کاهش حجم هوای مکش شده، آن را فشرده می کنند تا فشار و دمای هوا افزایش یابد. سپس با رها سازی این هوای فشرده، انرژی جنبشی آن ها رها شده که نهایتا این انرژی جنبشی آزاد شده، نیروی محرکه ای برای تامین قدرت لازم جهت شروع به کار تجهیزات صنعتی می شود.
لازم به ذکر است که خنک کننده هایی در ساختار داخلی پمپ های باد وجود دارد تا افزایش دمای ناشی از عملکرد پمپ باد را خنثی نماید. علاوه بر این باید به این نکته نیز اشاره شود که انواع کمپرسور باد ، تنها قابلیت متراکم سازی هوا را ندارند. بلکه می توانند گاز های طبیعی و صنعتی ای همچون گاز اکسیژن و نیتروژن را هم متراکم نمایند.
انواع پمپ باد
با توجه به اینکه انواع پمپ باد از چه قطعاتی ساخته شدند و با چه روشی اقدام به فشرده سازی هوا می کنند، به دو دسته کلی تقسیم بندی می شوند. در ادامه به تشریح این دو دسته از جمله نحوه منتقل کردن انرژی لازم به سیال برای پمپاژ آن به صورت کامل ذکر شده است.
-
نوع پیستونی
نحوه کار کمپرسور پیستونی بر اساس قطعه ای به نام پیستون است که با حرکت رفت و برگشتی خود، اقدام به فشرده کردن و سپس رها سازی هوا می نماید. از آنجاییکه این حرکت، رفت و برگشتی بوده و به صورت متناوب تکرار می شود، این مدل جزو پمپ های جا به جایی مثبت محسوب می شود. همچنین با توجه به این موضوع که در این نوع پمپ هوا قدرت تراکم بالایی وجود دارد، کاملا مناسب موادی با حجم های بالا می باشد.
-
نوع اسکرو
عملکرد پمپ باد در این مدل وابسته به دو مارپیچ نر و ماده ای است که داخل پمپ وجود دارد و از آنجایی که عملیات فشرده سازی هوا از طریق حرکت این مار پیچ ها اتفاق می افتد، این پمپ ها جزو دسته دینامیکی به حساب می آیند. البته لازم به ذکر است که نحوه کارکرد مدل اسکرو بر خلاف مدل بالا، به صورت دائمی صورت می گیرد.
اجزای کمپرسور باد (شامل قطعات داخلی و لوازم جانبی)
به صورت کلی یک کمپرسور باد ، پکیجی متشکل از چند قطعه مختلف می باشد. برخی از آن ها از اجزای خود کمپرسور و برخی دستگاه هایی جدا هستند که تحت عنوان لوازم جانبی مورد استفاده قرار می گیرند. اما از آنجاییکه برای عملکرد پمپ باد به صورت صحیح همه این قطعات لازم و ضروری می باشند، غیر قابل حذف هستند. این موارد که در ادامه آورده شده است را می توان به عنوان اجزای پمپ های باد به شمار آورد.
- موتور
- کلید روشن و خاموش
- فیلتر هوا
- هوا ساز
- شیر یکطرفه
- گیج فشار
- کلید قطع کن
- سوپاپ اطمینان
- شیرخروجی
- فیلتراسیون
- محل تعویض روغن موتور
- شیر تخلیه مخزن
- لاستیک
- دستگیره
کاربرد پمپ باد
همانطور که در قسمت کمپرسور باد چیست ، توضیح داده شد، این تجهیزات تنها با فشرده سازی هوا کار می کنند. بنابراین می توان از آن ها در هر نوع صنعتی که این امکان را فراهم کند، بهره برد. با این حال در ادامه به ذکر مهم ترین موارد کاربرد پمپ باد به صورت موردی پرداخته شده است.
- صنایع شیمیایی
- صنعت نفت، گاز و پتروشیمی برای عملیات هایی نظیر پردازش گاز طبیعی
- انواع پالایشگاه ها
- موارد غواصی
- دندان پزشکی
- مصارف کشاورزی
- صنایع حمل و نقل
- صنعت خودرو سازی
- معادن
- صنایع دفاعی
- صنایع غذایی و دارویی (انواع پمپ باد بدون نیاز به روغن)
- تولید کاغذ
- صنایع نساجی
مزایا و معایب کمپرسور باد
برای داشتن انتخابی صحیح در زمینه خرید محصولات کمپرسورباد لازم است به مزایا و معایب این تجهیزات توجه ویژه ای شود. به همین خاطر در ادامه ابتدا به مزایا و سپس معایب این نوع پمپ ها پرداخته شده است:
- کمک به گسترش صنایع با توجه به ساده بودن عملکرد پمپ باد در مقایسه با سایر پمپ ها به منظور تامین قدرت لازم برای شروع به کار ابزار آلات
- نصب و نگهداری راحت
- راندمان، ایمنی و طول عمر بالا
- مصرف پایین انرژی با وجود داشتن بهره وری بالا
- دارای وزن کم در مقایسه با سایر دستگاه های با عملکرد مشابه
- دارای تنوع مدلی بالا از لحاظ میزان ظرفیت و شکل ظاهری
- قابلیت کار با روغن یا بدون آن
- کاهش استهلاک قطعات سیستم در صورت استفاده از نوع با روغن این کمپرسورها
با وجود نحوه کاکرد انواع پمپ باد ، می توان گفت که نکات منفی آن ها در مقایسه با ویژگی های مثبت شان کمتر و به شرح زیر می باشد:
- احتمال فشار آمدن بیش از حد به موتور، افزایش استهلاک و مصرف بیش از اندازه انرژی در صورت عدم تطابق میزان حجم کمپرسور با سیستم مد نظر
- نیاز به خنک کننده برای کنترل میزان افزایش دمای هوا
نحوه نصب پمپ های باد
به صورت کلی نصب هر نوع از تجهیزات صنعتی باید توسط افراد متخصص در زمینه مخصوص به خود انجام شود. اما به صورت کلی می توان به برخی از نکات مهم که هنگام نصب باید رعایت شود، اشاره کرد. در ادامه به ذکر این موارد پرداخته شده است:
- اطمینان از تراز بودن محل نصب
- تهویه مناسب برای کنترل میزان دما و جلوگیری از افزایش بیش از حد دما
- لزوم نزدیکی کمپرسور به محل مصرف هوای فشرده برای ممانعت از افت فشار
- بررسی سطح روغن پمپ برای داشتن روانکاری مناسب
- برای اتصال به برق در صورت دو فاز بودن، نصب مستقیم دو شاخه به پریز برق و در صورت سه فاز بودن، اتصال کابل سه رشته به کلید اتومات کمپرسور
- عدم نصب کمپرسور در محیط های باز، زیر نور خورشید، زیر باران یا در مجاورت گرد و غبار
خرید پمپ باد و نحوه انتخاب آن
از جمله مواردی که برای داشتن انتخابی متناسب با نیاز خود، لازم است در رابطه با این کمپرسور ها مورد بررسی قرار گیرد، می توان به پارامتر های زیر اشاره نمود.
- مقدار حجم مخزن متراکم سازی هوا متناسب با نیاز مشتری
- میزان جریان حجمی
- مدل کمپرسور
- ابعاد و اندازه کمپرسور
- میزان قدرت و سرعت مورد نیاز دستگاه هایی که باید توسط پمپ باد تامین شود
- توان مورد نیاز خود پمپ باد
- پرتابل بودن یا نبودن کمپرسور
فروش اینترنتی کمپرسور باد
با خرید این پمپ ها به صورت اینترنتی علاوه بر اطلاع از مواردی مانند قیمت پمپ باد و دریافت کاتالوگ آن ها تنها با یک تماس تلفنی، امکان صرفه جویی در وقت نیز برای خرید این تجهیزات فراهم می شود. همچنین لازم به ذکر است که کارشناسان ما در شهر پمپ آماده ارائه مشاوره لازم در این زمینه نیز می باشند.