به صورت کلی پمپ های گریز از مرکز از جمله پمپ هایی هستند که با داشتن یک یا چند پروانه در ساختمان خود اقدام به پمپاژ سیالات مختلف می نمایند. این دسته از پمپ ها خود به چندین نوع ریز تر تقسیم می شوند که علت این تقسیم بندی داشتن ویژگی منحصر به فرد در نحوه پمپاژ آن هاست. یکی از این انواع، پمپ روغن داغ نام دارد که اولین بار در دهه 60 میلادی اختراع شد. این پمپ ها از نوع پمپ های سانتریفیوژ افقی هستند و همانطور که از نام شان مشخص است، صرفا مخصوص پمپاژ سیالاتی با دما های بالا طراحی و تولید شده اند.
البته لازم به ذکر است که انواع پمپ روغن داغ کوچک و بزرگ برای داشتن این امکان، باید دارای ویژگی هایی منحصر به فرد باشند تا توانایی تحمل این میزان از حرارت را داشته باشند. در ادامه به تشریح کامل این ویژگی ها و ذکر سایر موارد همچون مزایا، معایب و کاربرد های پمپ های روغن داغ پرداخته شده است. همچنین ذکر این نکته ضروری است که فروشگاه اینترنتی شهر پمپ، ارائه دهنده تمامی برند های موجود این نوع پمپ در ایران می باشد.
پمپ روغن داغ چیست
اینکه پمپ روغن داغ چیست، پرسشی است که در قسمت های بالا به صورت کامل به آن پاسخ داده شد. به این معنی که این پمپ ها، از جمله پمپ های مقاوم در برابر گرما هستند و با توجه به نوع سیال می توانند دما های بسیار بالا را تحمل نمایند. این دما برای آب تا 180 درجه سانتی گراد و برای روغن تا 380 درجه را پوشش می دهد. البته با توجه به میزان بالای حرارت سیالات، این محصولات نیازمند یک سیستم خننک کننده قوی برای داشتن عملکردی صحیح هم می باشند که برای این منظور معمولا از هوای سرد اطراف پمپ استفاده می شود.
همچنین عملکرد انواع پمپ روغن داغ بر اساس حرکت مداوم پروانه داخل آن هاست. به این صورت که این پروانه به علت اتصال به یک الکتروموتور با روشن کردن موتور، شروع به چرخش نموده و این حرکت دورانی پره های پروانه، منجر به انتقال انرژی جنبشی به سیال و نهایتا حرکت آن به سمت خارج از پمپ می شود. در صورت خارج کردن سیال از پمپ به صورت عمودی نیز کافی است از پروانه هایی خاص برای این منظور استفاده شود.
انواع پمپ روغن داغ
به صورت کلی انواع پمپ روغن داغ کوچک یا بزرگ دارای ساختمان و عملکرد کلی مشابهی می باشند. تنها تفاوت های آن ها که معیار تقسیم بندی این محصولات به چند دسته مختلف می شود، وجود قطعاتی خاص مربوط به نحوه آب بندی آن هاست. بر این اساس می توان انواع زیر را به عنوان تقسیم بندی اصلی پمپ های روغن داغ در نظر گرفت.
-
مدل سانتریفیوژ
هر یک از انواع پمپ روغن داغ با توجه به نام گذاری شان قابل تشخیص از هم می باشند. به طور مثال نوع سانتریفیوژِ این پمپ ها که ساده ترین نوع آن ها نیز محسوب می شود، همچون پمپ های سانتریفیوژ معمولی بوده و از مکانیکال سیل در آب بندی آن ها استفاده می شود. با این تفاوت که متریال انواع پمپ روغن داغ بسیار مقاوم تر از دیگر انواع پمپ ها می باشد.
-
مدل مگنتی یا مغناطیسی
این دسته از پمپ ها دارای مگنت یا آهنربا هایی در ساختمان خود هستند که هم وظیفه ایجاد یک میدان مغناطیسی به منظور پمپاژ سیالات داغ را فراهم می کند و هم وظیفه آب بندی آن ها را بر عهده دارد.
-
مدل کند پمپ
این دسته از پمپ روغن داغ ، کم تر از دو نوع دیگر مورد استفاده قرار گرفته و عملکردی کند تر از سایر مدل ها، همانطور که از اسم آن ها مشخص است، دارد.
اجزای پمپ روغن داغ
پمپ های روغن داغ فارغ از نوعی که دارند، دارای قطعاتی مشابه هم می باشند که با پمپ های سانتریفیوژ معمولی یکی است. بر این اساس در ادامه اصلی ترین اجزای تشکیل دهنده این پمپ ها به صورت فهرست وار آورده شده است. البته این اجزا به صورت تصویر نیز نمایش داده شده اند.
- پروانه
- محفظه
- یاتاقان
- شافت
- آب بند مکانیکی یا مگنتی
- بلبرینگ
- پره های خنک کننده
- الکتروموتور
- پایه نگهدارنده
کاربرد های پمپ روغن داغ
از آنجاییکه سیالات مورد پمپاژ توسط این پمپ ها دارای حرارت بسیار بالایی هستند و غالبا نیز این سیالات داغ برای مواردی همچون خنک کنندگی، چربی زدایی، تمیز کنندگی یا خشک کنندگی مورد استفاده قرار می گیرند، می توان کاربرد های محصولات پمپ روغن داغ را در صنایع زیر خلاصه نمود:
- صنعت نفت، گاز و پتروشیمی
- پالایشگاه ها
- صنایع غذایی
- صنایع دارویی
- صنایع خودرو سازی
- صنایع فلزی برای مواردی همچون حمام های گالوانیک و چربی زدایی سطوح فلزات
- صنعت تولید لاستیک و پلاستیک
- نساجی و رنگ رزی
- تولیدات مواد شوینده
- صنایع شیمیایی
- تولید قیر و چسب
- صنایع ساختمانی برای ساخت قطعات بتنی و آجر
- سیستم های گرمایشی ساختمان های بلند
- صنایع چوب و تولید کاغذ
مزایا و معایب پمپ روغن داغ
مزایا و معایب هر نوع پمپی از جمله مواردی است که باید هنگام خرید به آن ها توجه ویژه ای شود. چراکه آگاهی از این موارد باعث شناخت بیشتر ما از محصول مورد نظر می شود. به همین خاطر در ادامه به نکات مثبت و منفی پمپ های روغن داغ پرداخته شده است. از جمله مزایای این پمپ ها:
- مناسب بودن قیمت آن ها متناسب با کارایی شان
- نصب و نگهداری ساده
- پوشش طیف وسیعی از هد و دبی
- امکان پمپاژ سیالاتی با ویسکوزیته، میزان خورندگی و دما های متفاوت
- قابلیت تولید جریانی بدون پالس و ثابت
با توجه به توضیحات بالا، دانستن نکات منفی یک پمپ حتی از مزایای آن نیز مهم تر است. چراکه این معایب در واقع نشان دهنده محدودیت های موجود در کارکرد پمپ می باشد. از جمله نکات منفی پمپ های روغن داغ می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- عدم امکان کار در محیط های خشک
- دشوار بودن تشخیص قطعه نیازمند تعویض هنگام خراب شدن پمپ
نحوه نصب پمپ روغن داغ
هرچند که معمولا توصیه می شود که نصب پمپ روغن داغ ، توسط افراد متخصص صورت پذیرد، اما در این قسمت سعی شده است تا به صورت خلاصه تنها به مهم ترین نکات نصب این پمپ ها پرداخته شود. مهم ترین نکته، اطمینان از تمیز بودن کامل پمپ و محل نصب و نیز تراز بودن پمپ نسبت به زمین و کوپلینگ آن با موتور می باشد. چراکه عدم توجه به هر یک منجر به عملکرد غلط و نهایتا خرابی پمپ می گردد.
نکته دیگر در رابطه با انتخاب مکان مناسب برای نصب آن هاست که باید عاری از هر گونه آلودگی و زطوبت بوده و همچنین ضروری است به قدری بزرگ باشد تا فضای کافی را برای تهویه یا بلند کردن و جا به جایی پمپ در صورت نیاز به سرویس های دوره ای و تعمیر فراهم نماید. توجه به صحیح بودن اتصالات و شیر های موجود در مدار پمپ نیز از دیگر نکات حائز اهمیت در این زمینه به شمار می رود.
نحوه انتخاب و خرید پمپ روغن داغ
به صورت کلی در صورت داشتن اطلاعات کافی از مشخصات فنی پمپ مورد نظر تنها کافی است به پارامتر های ذکر شده در پایین برای انواع پمپ روغن داغ جهت داشتن خریدی موفق توجه شود. در صورت عدم داشتن این اطلاعات نیز کافی است با شهر پمپ تماس حاصل فرمایید. این مرکز با داشتن ده ها سال تجربه، آماده ارائه مشاوره های رایگان به مشتریان محترم می باشد.
- میزان دمای سیال و محیط
- اندازه طول مسیر پمپاژ
- سایز دهانه ورودی و خروجی پمپ
- متریال پمپ متناسب با سیال مورد نظر
- شرایط کاری
- توان و دور موتور (حداکثر میزان آن 3000 دور بر دقیقه)
جنس پمپ روغن داغ
با توجه به توضیحات فوق الذکر تنها موضوع قابل توجه برای انتخاب جنس این پمپ ها حین ساخت، این است که متریال مورد استفاده به اندازه ای مقاومت داشته باشد تا بتواند علاوه بر حرارت های بالا، حجم زیادی از فشار،خورندگی و سایش حاصل از سیال را هم تحمل کند. به همین منظور معمولا بدنه، پروانه و رینگ سایشی این پمپ ها از آلیاژ های چدن و فولاد ساخته شده و شافت آن ها از جنس کربن استیل می باشد. همچنین پشت پروانه پمپ روغن داغ نیز برای داشتن مقاومت بیشتر با چندین لایه نوار گرافیتی نسوز پوشیده می شود.
فروش اینترنتی پمپ روغن داغ
امروزه تعداد برند های پمپ روغن داغ به نسبت گذشته افزایش چشم گیری داشته است. نکته مهم در این رابطه این است که غالبا در خرید های حضوری ممکن است به دلیل کمبود فضا یا دلایل دیگر تمامی این برند ها در محل موجود نباشند. در مقابل خرید اینترنتی این امکان را برای مشتری فراهم می کند تا تمامی این برند ها را با مشخصات فنی هر یک مشاهده نماید. در صورت انتخاب هر یک نیز کافی است با یک تماس از قیمت آن مطلع شود. شهر پمپ به عنوان فروشگاه اینترنتی تجهیزات صنعتی ضمن صرفه جویی در زمان شما، تمامی این موارد را هم فراهم می نماید.