انواع استرینر یا صافی نوعی از اتصالات هستند، که برای تصفیه و جداسازی مواد جامد و ناخالصی از سیالات کاربرد دارند. زیرا وجود ذرات اضافی در سیالات ایجاد رسوب می کند و باعث آسیب به قطعات می شوند. در پمپ ها و توربین ها این مشکلات به نسبت سیستم های دیگر خسارت بیشتری وارد می کند. از همین رو استفاده از استرینر پمپ می تواند راهکار مناسبی باشد.
و حالا استرینر پمپ چیست ، این وسیله از ورود این ناخالصی ها و آسیب به سیستم جلوگیری می کند. که برای مطالعه ی بیشتر می توانید از مقاله ی لینک شده بهره مند شوید. بعد از اینکه دانستیم استرینر پمپ چیست در ادامه راجع به انواع استرینر اطلاعاتی ارائه می شود. استرینر پمپ انواع متفاوتی دارد و از متریال مختلفی ساخته می شود. مانند استرینر استیل ، چدن، پلاستیک و برنز. می توان گفت یکی از پر استفاده ترین متریال در استرینر استیل است زیرا در برابر خورندگی مقاوم می باشد.
انواع استرینر
استرینر y شکل
این مدل استرینر معمولا در سیستم های لوله کشی مایع یا گاز و خطوط بخار و تحت فشار نصب می شود. استرینر y شکل از نظر نگه داری گل و لای ظرفیت کمتری نسبت به نوع T دارد که در بخش بعدی توضیح می دهیم. در نتیجه برای تمیز کاری احتیاج به دوره های بیشتر با فاصله ی زمانی کمتری دارد. معمولا در مواقعی که گل و لای بیشتر است می توان در کلاهک صافی یک شیر تخلیه از زیر نصب کرد.
بنابراین از فشار بخار برای تمیز کردن استرینر استفاده می شود. در این صورت دیگر نیازی به متوقف کردن کار سیستم ها نیست. استرینر y شکل می تواند هم در حالت عمودی و هم افقی نصب شود، به طوری که صفحه ی آن رو به پایین باشد. اهمیت آن این است که باید در پایین ترین قسمت سبد توری قرار بگیرد، تا بتواند در انتها ترین مکان تمام رسوبات را جمع آوری کند. این مدل اغلب در سیستم های لوله کشی گاز استفاده می شود که استرینر و سبد به صورت افقی نصب می شوند. تا از جمع شدن مایعات و ازبین رفتن سبد جلوگیری کند.
استرینر T شکل
اندازه ی این مدل نسبت به صافی y بزرگ تر است و در لوله کشی های افقی نصب می شود به همین علت باعث افزایش افت فشار می گردد. در نتیجه استفاده از آن در لوله کشی های انتقال مایعات و همین طور لوله هایی با قطر بزرگ بهتر است. امکان نگه داری و جمع آوری رسوبات بیشتری را دارد از همین رو مدت تمیز کردن و تعویض سبد طولانی تر می باشد. همچنین برای تعویض آن با برداشتن درپوش امکان دسترسی راحتی دارد.
استرینر سبدی با طرح دوبلکس
مدل دیگر سبد دوبلکس است به این شکل که دو توری، سبد و یک شیر انحرافی را شامل می شود. نحوه ی عملکرد آن نیز به این صورت است که وقتی سبد اول پر می شود جریان از طریق شیر انحرافی به سمت فیلتر دوم می رود، در این حالت سیستم بدون قطع جریان سبد اول را تخلیه می کند. این صافی برای مایعات شیمیایی قوی تر که رسوب بیشتری دارد نصب می شود.
استرینر استخری
پمپ های جکوزی و استخر دو مدل هستند یکی اینگونه که صافی بخشی از پمپ و مدل دیگر بخشی از آن نیست. که استرینر استخری باید به صورت جداگانه تهیه شود.
بالا یا پایین بودن فشار در فیلتر استخر مشکل محسوب می شود. معمولا علت کم بودن فشار استخر فشار کم نازل های ورودی آب و نیز پائین بودن فشار در فشار سنج فیلتر می باشد. همچنین حباب های هوا و پایین ماندن سطح شیمیایی آب از دیگرعلائم کمی فشار است. وجود این مشکل ممکن است به دلیل گرفتگی فیلتر یا پروانه ی پمپ باشد.
بالا بودن فشار درون مخزن فیلتر نیز یکی دیگر از علائم محسوب می شود. که دلیل آن می تواند انتخاب سایز فیلتر کوچک تر نسبت به پمپ استخری باشد. به این شکل پمپ جریان آب بالاتر از مقدار طراحی شده فیلتر را به درون آن پمپاژ می کند و فشار درون فیلتر افزایش می یابد. در نتیجه انتخاب استرینر استخری مناسب حائز اهمیت است.
استرینر پمپ پکیج
به علت کیفیت پایینی که بسیاری از رادیاتورها دارند، بعد از مدتی فلزات و مواد داخلی آن ها کنده شده و در مسیر حرکت آب قرار می گیرند. در این صورت استفاده از استرینر پمپ پکیج می تواند راهکار مناسبی باشد. صافی پکیج وسیله ای است که در زیر پکیج دیواری و قبل از ورود آب رادیاتور ها به پمپ و پکیج نصب می شود. در نهایت باعث جلوگیری از ورود ذرات و ناخالصی ها می گردد.
استرینر موقتی
این مدل از انواع استرینر بین دو فلنج در خطوط جریان قرار می گیرد و کاربری ساده ای دارد. همچنین قابلیت استفاده در بخش های مختلف خطوط لوله را نیز دارد.
استرینر خود تمیز شونده
این نوع از استرینر به صورت اتوماتیک کار می کند و عملکرد آن به این صورت است که بدون استفاده از دست و از طریق جریان سیال رسوب از سیستم خارج می شود.
استرینر بک فلاش
با استرینر بک فلاش و از طریق یک لوله حاوی آب که در محل جمع شدن رسوب موجود است برای تخلیه سریع رسوبات استفاده می شود.
راه تشخیص گرفتگی و تمیز کاری انواع استرینر پمپ
یکی از دلایل افت فشار و دبی، می تواند گرفتگی در فیلتر یا استرینر باشد. مناسب ترین روش تشخیص گرفتگی، باز کردن فیلتر و صافی است. در این صورت اگر فیلتر با مواد اضافی پر شده باشد، باید این مواد جامد تخلیه شوند. یا در بعضی موارد تمیز یا تعویض شوند. تمیز کاری در انواع استرینر متفاوت است.
در استرینر Y شکل، با بازکردن پیچ های انتهایی کاور می توان مواد انباشه شده را تخلیه کرد. و توری یا همان اسکرین را تمیز و یا تعویض نمود. در مدل T شکل فلنج را باز کرده و توری را در آورده سپس تعویض یا تمیز می شود. یک نکته اینکه هنگام تمیز کردن سبد استرینر آن را به دقت برداشته، و به وسیله ی یک برس مخصوص و یا غوطه ور کردن سبد در یک حلال که حل کننده این ذرات باشد تمیز کاری را انجام دهید.
روش دیگری که برای تمیز کردن سبد می توان استفاده کرد، جریان شدید آب یا بخار جهت شست و شو می باشد. هیچ وقت نباید سبد را محکم تکان دهید یا به آن ضربه وارد کنید.
قیمت انواع استرینر پمپ با توجه به جنس و کاربرد های آن متفاوت است. برای خرید راحت تر می توانید از طریق فروشگاه های اینترنتی معتبر اقدام فرمایید. شهر پمپ آماده ی خدمت رسانی به شما مشتریان محترم می باشد. برای خرید و استعلام قیمت استرینر و انواع پمپ می توانید با ما تماس حاصل نمایید.