پمپ, لوازم جانبی

تاسیسات موتورخانه

تاسیسات موتورخانه

تاسیسات موتورخانه یکی از قسمت های مهم در سیستم های تأسیساتی هر ساختمان به شمار می روند. چراکه وظیفه کنترل سیستم های گرمایشی، سرمایشی و همچنین تجهیزات الکتریکی ساختمان را بر عهده دارند. با توجه به این وظیفه تمامی قطعات این تاسیسات از جمله انواع پمپ موتور خانه باید توسط افراد متخصص طراحی، نصب و راه اندازی گردد. البته ذکر این نکته ضروری است که استفاده از این نوع موتورخانه ها در سال های اخیر و با پیدایش سیستم های جدید بسیار کمتر شده است. اما به دلیل اینکه هنوز هم در بسیاری از ساختمان ها از تاسیسات موتورخانه برای سیستم های اصلی گرمایشی و سرمایشی استفاده می گردد، آشنایی با آن ها لازم و ضروری است.

انواع این موتورخانه ها بر اساس نوع ساختمان ها متفاوت از یکدیگر می باشند. به عنوان مثال در ساختمان های مسکونی محل قرارگیری آن ها غالبا در زیرزمین یا پارکینگ بوده، در صورتی که در مجتمع های تجاری بزرگتر، مکان هایی خاص برای این تاسیسات گرمایشی و سرمایشی، همچنین سیستم های تهویه مطبوع تعبیه شده است. با توجه به نوع کاربری، نوع تجهیزات به کار رفته در این تاسیسات نیز متغیر می باشد. بر این اساس در تاسیسات بیمارستان ها، سیستم هایی اضافه تر به منظور تولید و توزیع اکسیژن و هوای تمیز برای اتاق ها هم استفاده می شود.

تاسیسات موتور خانه

اجزای تاسیسات موتورخانه

بدیهی است که موتورخانه ها از تجهیزات مختلفی تشکیل شده اند. هرچند که مهم ترین این تجهیزات را می توان در انواع پمپ موتور خانه خلاصه کرد، اما آشنایی با دیگر لوازم تاسیسات موتورخانه امری ضروری می باشد. از همین رو در ادامه به ذکر تمامی این اجزا، همچنین توضیح مختصری از هر یک شامل انواع، نحوه کار و تعریف کلی آن ها پرداخته شده است. لازم به ذکر است که شهر پمپ به عنوان فروشگاه اینترنتی انواع تجهیزات صنعتی ارائه دهنده تمامی این لوازم می باشد. تنها کافی است با ما تماس حاصل فرمایید.

  • دیگ موتورخانه

به صورت کلی دیگ موتورخانه با توجه به متریال ساخت به دو نوع چدنی و فولادی تقسیم بندی می شود. جنس های مختلف برای کاربری های متفاوتی در نظر گرفته شده است. در منازل مسکونی به دلیل نیاز به مقاومت پایین در برابر فشار، همینطور صرف هزینه کمتر غالبا از دیگ های چدنی استفاده می شود. در مقابل سیستم های حرارتی بزرگتر و صنعتی تر به دلیل فشار بالایی که دارند، نیازمند مقاومت بالاتری هم بوده، در نتیجه دیگ های فولادی برای آن ها مناسب تر می باشد. سیال داخل این دیگ ها نیز می تواند آب گرم، آب داغ و یا بخار آب باشد.

  • مشعل دیگ موتورخانه

مشعل دیگ، همانطور که از نام آن مشخص است، جهت گرم کردن آب داخل دیگ مورد استفاده قرار می گیرد. عملکرد این مشعل به صورت اتومات است. به این معنی که در صورت بالا رفتن دمای آب و رسیدن آن به دمای مشخص، ترموستات تعیین شده در این تجهیزات خاموش شده و زمانی ‌که دما از آن حد مشخص شده کمتر شود، مشعل مجددا شروع به کار می ‌نماید.

  • پمپ موتور خانه

وظیفه انواع پمپ در تاسیسات موتورخانه ، کمک به افزایش فشار آب و گردش کامل آن درون مدار می باشد. مدل های مختلف پمپ موتور خانه می توانند هم از نوع جابه جایی مثبت و هم از نوع سانتریفیوژ انتخاب شوند. هرچند که غالبا در موتورخانه ها از پمپ های سانتریفیوژ بهره گرفته می شود. پمپ موتور خانه فارغ از نوعی که دارد، می تواند به صورت زمینی یا خطی بنا بر نیاز محل مورد نظر عرضه شود. مدل های زمینی قوی تر از پمپ های خطی بوده و در عین حال چون بر خلاف نوع خطی خارج از مدار جاگذاری می شوند، دارای لوله کشی سخت تر و پیچیده تری هم هستند.

پمپ موتور خانه

  • منبع کویل دار

منابع کویل دار شامل همه عناصر مربوط به موارد سرمایشی و گرمایشی، فیلتر و تهویه هوا می شوند. در واقع از فن کویل ها در فصول گرم برای ایجاد سرمایش و در فصول سرد به منظور ایجاد گرمایش استفاده می شود. به این صورت که بنا به نیاز کاربران، آب گرم یا سرد تولید شده توسط پمپ ها، از طریق شبکه لوله کشی به فن کویل رسیده، بعد از عبور از پره های آن، گرما و سرما در محیط های مد نظر توزیع می شود.

  • منبع انبساط

منابع انبساط به صورت کلی دارای دو نوع باز و بسته می باشند. وظیفه ی این لوازم در تاسیسات موتورخانه، جلوگیری از ترکیدگی ناشی از انبساط حجمی در لوله هاست. علاوه بر این در صورت کاهش آب در سیستم، آب موجود در منبع انبساط برای رفع این کمبود به سیستم منتقل می گردد.

  • چیلر ها

چیلر ها یا همان سردکن ها، جزئی مهم در فرایند سرمایشی موتورخانه ها محسوب شده و به دو صورت تراکمی و جذبی عرضه می شوند. چیلر ها وسیله ای برای کاهش دمای آب از طریق سیکل سرمایشی می باشند. آب خنک شده توسط آن ها از طریق کانال های سرمایشی مخصوص، وارد سیستم سرمایشی ساختمان شده و نهایتا منجر به خنک کردن محیط می گردد.

  • سیستم های کنترل پیشرفته (مخصوص موتور خانه های هوشمند)

موتور خانه های هوشمند دارای لوازمی مضاف بر موارد بالا هستند که در راس آن ها سیستم های مربوط به کنترل پیشرفته آن ها قرار دارد. از طریق این سیستم ها تمامی تجهیزات به کار رفته در موتورخانه ها متناسب با نیاز حرارتی و برودتی ساختمان به کار گرفته می‌ شوند. تشخیص این نیاز هم بر عهده سنسور های تعبیه شده در داخل و خارج ساختمان و با توجه به شرایط محیطی موجود توسط این سیستم های هوشمند انجام می گیرد. از این طریق تمامی فعالیت های موتورخانه به صورت اتوماتیک انجام شده و به تبع آن مصرف سوخت و انرژی، همچنین میزان استهلاک تجهیزات موتورخانه تا حد زیادی کاهش می یابد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *