جهت بهبود عملکرد و افزایش عمر مفید پمپ آب از لوازم جانبی خاصی می توان استفاده کرد. ست کنترل از جمله این تجهیزات می باشد که در ادامه توضیح خواهیم داد ست کنترل چیست . همچنین جهت آشنایی بیشتر برای نصب آن، نقشه برق ست کنترل، نقشه سیم کشی ست کنترل و انواع آن را بررسی می کنبم.
ست کنترل چیست ؟
به منظور اتومات کردن کارکرد پمپ ها که برای عملکرد بهتر پمپ آب مناسب می باشد استفاده از ست کنترل و کلید اتومات توصیه می شود. ولی این دو لوازم تفاوت هایی با هم دارند که در مقاله ی لینک شده تفاوت ست کنترل و کلید اتومات بیان شده است.
این وسیله وظیفه ی قطع و وصل جریان پمپ را بر عهده دارد. و دارای سیستمی است که به بررسی دبی و فشار ورودی و خروجی سیال می پردازد. به این صورت که اگر فشار بیش از حد افزایش یابد پمپ را خاموش می کند تا از بیش از حد کار کردن آن جلوگیری کند. همچنین در صورت کاهش چشمگیر فشار نیز از خشک کار کردن پمپ که باعث سوختن آن می شود، خودداری می کند.
انواع ست کنترل
با توجه به انواع این وسیله مدل های مختلفی از آن در بازار به فروش می رسد. برای شناخت بیشتر با این تجهیز اتواع آن را معرفی می کنیم. به طور کلی مدل های آن شامل دو دسته ی ست کنترل قابل تنظیم و غیر قابل تنظیم می باشد.
-
ساده
ساده ترین نوع ست کنترل این سری محسوب می شود که در مصارف ساده مورد استفاده قرار می گیرد. زیرا فاقد اجزای خاصی است و امکان تنظیم کردن آن وجود ندارد. بنابراین فقط قابلیت کنترل میزان فشار و ارتفاع خاصی را دارد.
-
با پیچ تنظیم
این مدل دارای یک پیچ تنظیم است که روی بدنه ی ست کنترل قرار دارد. از طریق این پیچ می توان میزان فشار خط لوله را به راحتی کنترل و تنظیم کرد. می توان گفت این سری از نوع ست کنترل قابل تنظیم می باشد.
-
با پیچ تنظیم هیدروتانک
این ست کنترل یکی از انواع بهترین ست کنترل پمپ آب می باشد که فشار تا 12 اسب بخار را پوشش می دهد. که این میزان بسیار بالاتر از حد معمول تحمل فشار در سایر ست کنترل ها است. به دلیل اینکه علاوه بر داشتن پیچ تنظیم دارای یک منبع تحت فشار باد نیز می باشد. فقط این نکته را باید دقت کنید که برای نصب این ست کنترل باید دقت کافی صورت گیرد.
کاربرد ست کنترل
این قطعه در مطالب قبلی همان طور که گفتیم همراه پمپ و به منظور اتومات کردن عملکرد آن ها استفاده می گردد. به همین دلیل کاربرد اصلی آن در لوله کشی می باشد. در ادامه به موارد استفاده از آن با جزئیات بیشتر پرداخته شده است.
- تنظیم فشار آب لوله ها و خاموش کردن پمپ در صورت کاهش فشار
- جلوگیری از میزان شدید جریان
- از بروز نوسانات در جریان آب جلوگیری می کند
- هنگام خاموش کردن پمپ جلوگیری می کند از بازگشت آب باقیمانده در لوله ها روی پمپ
مزایا و معایب ست کنترل
بهترین برند ست کنترل، نوعی است که مزایای بیشتر و کمترین معایب را داشته باشد. به همین دلیل مزایا و معایب آن را بررسی می کنیم.
مزایای ست کنترل
- به منظور اشغال فضای کم طراحی کوچکی دارد
- نصب و نگهداری و تعمیر ساده ای دارد
- مقاوم در برابر رطوبت
- طول عمر بالا
- امکان عرضه با قطعات یدکی مانند گیج فشار، پیچ تنظیم، پریز، درجه فشار و صفحه دیجیتال. این موارد باعث حذف منبع تحت فشار، کلید اتوماتیک، مانومتر و پنج راهی می شود.
- قیمت و هزینه ی نسبتا پایینی دارد به دلیل دارا بودن مزایای ذکر شده
معایب این دستگاه
- عملکرد ضعیف در افت فشار شهری
- تنها در ساختمان های تا سه طبقه امکان استفاده دارد
- به دلیل خاموش و روشن کردن پی در پی پمپ ها استهلاک و مصرف برق بالایی دارد
- عدم امکان استفاده از آن ها در مواردی فاقد فشار آب ورودی نظیر آب های راکد، تانکر، چاه و استخر
- احتیاج به بازدید و سرویس های دوره ای در بعضی از قطعات مانند بلبرینگ ها
نحوه ی انتخاب و خرید اینترنتی ست کنترل پمپ
توجه به موارد زیر جهت انتخاب و خرید ست کنترل مناسب لازم و ضروری می باشد.
- نوع پمپ
- توان مورد نیاز
- ابعاد و اندازه
- میزان فشار پمپ
- توجه به برند انتخابی
نحوه نصب ست کنترل و برند های آن
ابتدا جهت نصب توجه به محل صحیح قرار گیری این قطعه مهم است که دقیقا بعد از خروجی پمپ می باشد. نحوه ی نصب ست کنترل و کلید اتومات در مطالب قبلی توضیح داده شده است. خروجی پمپ نیز بعد از قرار دادن شیر یکطرفه آن وصل می شود. خروجی این قطعه هم به لوله توزیع آب بین طبقات یا واحدهای مسکونی متصل می شود. لازم به ذکر است که برق راه اندازی این پمپ ها مستقیما از روی ست کنترل گرفته می شود. همچنین توجه به موارد زیر حائز اهمیت است:
- نصب بر روی پمپ و محل قرار گیری باید خشک و به دور از پاشش آب باشد.
- نقشه برق ست کنترل به این صورت است که برق پمپ از ست کنترل گرفته می شود و با برق شهری 20 ولت انجام می شود.
- جهت تنظیم آن باید شیر آب را تا انتها باز کرده تا ست کنترل به پمپ، فرمان روشن شدن دهد. سپس با بستن شیر باید منتظر شد تا بعد از چند ثانیه ست کنترل به پمپ فرمان خاموش شدن دهد.
- روی بدنه ی ست کنترل یک پریز برق وجود دارد و دارای دو شاخه است. در این حالت برق پمپ به پریز ست کنترل متصل می شود و دو شاخه ی ست کنترل را به برق وصل می کنیم.
- نقشه سیم کشی ست کنترل نیز به این صورت است که دو رشته سیم ورودی و خروجی دارد. سیم های ورودی برای اتصال به برق شهری است که فاز و نول شهری به این دو رشته متصل است. معمولا رنگ زرد نول و مشکی فاز است. خروجی نیز برای اتصال به پمپ می باشد که به صورت پریز روی ست کنترل قرار دارد. رشته کابل پمپ نیز به پریز ست کنترل وصل می شود.
جنس ست کنترل پمپ خانگی
به دلیل اینکه این تجهیزات با فشار های مختلف سر و کار دارند، به همین منظور نیز باید از مقاومت خوبی برخوردار باشند. بنابراین از پلاستیک های مقاوم در ساخت قطعات آن استفاده می شود. همچنین این محصول برند های متفاوتی دارد از جمله استریم و لئو که با توجه به نیاز خود می توانید انتخاب نمایید. برای مشاهده تمامی محصولات آن می توانید از طریق کلمه ی لینک شده وارد سایت شوید.
فروش اینترنتی ست کنترل
خرید آنلاین این امکان را به شما می دهد که بتوانید محصولات و مشخصات آن ها را مشاهده نمایید. همچنین با صرف کمترین زمان، بهترین ست کنترل پمپ آب را متناسب با پمپ خود، انتخاب و تهیه نمایید. کارشناسان ما در شهر پمپ نیز آماده ارائه راهنمایی در این زمینه هستند.