در این مقاله قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم که پمپ خودمکش چیست . پمپ خود مکش که با نام پمپ سلف پرایم نیز شناخته می شود، در واقع نوعی پمپ آب خانگی محسوب می شود که با فناوری های نوین طراحی شده و به همین دلیل عملکردی متفاوت دارد. هرچند که تا حدودی مشابه پمپ های آب معمولی هستند، اما به نوعی مدل اصلاح شده آن ها محسوب می شوند.
از آنجاییکه این پمپ ها از جمله پمپ های نوین در بازار فروش تجهیزات صنعتی به شمار می روند، در ادامه سعی شده است اطلاعات جامعی برای آشنایی بیشتر شما با این محصولات ارائه گردد. شما می توانید جهت داشتن انتخابی مناسب برای خرید این محصولات از مشاوره های رایگان ما در این زمینه نیز بهره مند شوید.
پمپ خودمکش چیست ؟
در پاسخ به اینکه پمپ خودمکش چیست ، گفتیم که این پمپ ها زیر مجموعه ای از پمپ های آب به حساب می آیند. تنها تفاوت آن ها در نحوه پمپاژ سیالات می باشد. به این معنی که پمپ های خود مکش بر خلاف سایر پمپ های آب، قابلیت جا به جایی و مکش سیالاتی همراه با هوا را نیز دارند. همانطور که می دانید پمپ هایی از نوع سانتریفیوژ نیاز به هواگیری همیشگی دارند. چراکه ساختار آن ها به گونه ایست در صورت هوا گرفتن، کارایی خود را از دست می دهند.
این در حالی است که پمپ های سلف پرایم، ترکیب هوا و آب را نیز همچون سیالی مشابه آب، پمپاژ می نمایند. از این طریق که با چرخش پره های موجود در این نوع پمپ ها، خلائی داخل آن ها ایجاد می شود که می تواند هوا را به داخل خود مکش کند. این هوای مکش شده با مایع داخل پمپ ترکیب می شود و نهایتا به محفظه مکش منتقل می گردد.
این محفظه محلی است که در آن هوا به دلیل وزن سبک تر در بخش فوقانی و آب به دلیل وزن سنگین تر در بخش پایینی آن قرار می گیرد. به این صورت هوای اضافی می تواند به سادگی از بخش بالایی پمپ خارج گردد تا با خروج خود، مکش مورد نیاز جهت پمپاژ آب را فراهم نماید.
اجزای پمپ خودمکش
با توجه به توضیحات بالا متوجه شدیم که عملکرد پمپ های خودمکش شباهت زیادی به پمپ های سانتریفیوژ دارد. زیرا که این دو پمپ ساختمان بسیار مشابهی با هم دارند. بنابراین بدیهی است که قطعات تشکیل دهنده آن ها نیز یکسان باشد. بنابر این موضوع یک پمپ خود مکش شامل اجزای زیر می شود:
- پوسته
- پروانه
- شفت
- ياتاقان ها
- آب بندي
- رينگ سايشي پروانه و پوسته
- كوپلينگ
- سیستم فلشینگ
- Strainer یا فیلتر
انواع پمپ خود مکش
از آنجاییکه این دسته از پمپ ها نوعی پمپ آب محسوب می شوند، بنابراین تقسیم بندی که دارند نیز همچون پمپ های آب می باشد. با توجه به این موضوع انواع پمپ خود مکش بر اساس شکل ظاهری و علی الخصوص موارد استفاده ای که دارند، دسته بندی می شوند. البته در هر نوع پمپی می توان با تغییر طراحی آن، قابلیت خودمکشی را به ویژگی هایش اضافه نمود. در ادامه به تشریح معروف ترین این پمپ ها پرداخته شده است.
-
خودمکش جتی
این نوع پمپ ها از جمله پر کاربرد ترین پمپ های خودمکش به شمار می روند. زیرا با نحوه عملکردی که دارند و در قسمت های بالا توضیح داده شد، توانایی پمپاژ آب را از فاصله های زیاد آن هم بدون نیاز به لوله کشی دارند.
-
خودمکش چاه
این مدل پمپ همانطور که از نام آن مشخص است، مخصوص پمپاژ آب از اعماق چاه بوده و بالای چاه نیز نصب می گردد. بنابراین در مواردی همچون صنایع کشاورزی و دامداری، بیشترین کاربرد را دارند.
-
خودمکش استخری
نوع استخری نیز صرفا برای پمپاژ آب استخر و جکوزی یا مواردی همچون تصفیه آب آن ها استفاده می گردد. بنابراین لازم است که درون پمپ، فیلتری نیز جهت بهبود عملکردش نصب گردد.
کاربرد های پمپ خودمکش
پس از تشریح اینکه پمپ خودمکش چیست ، در این قسمت به ذکر مهم ترین کاربرد های آن خواهیم پرداخت. البته با توجه به اینکه ویژگی بارز این نوع پمپ ها، قابلیت تامین فشار های قابل توجه به میزان بالاست، در غالب صنایع می توان از آن ها استفاده کرد. در ادامه مهم ترین این موارد ذکر شده است.:
- مصارف کشاورزی
- پمپاژ انواع فاضلاب های صنعتی، شهری و خانگی
- سیستم های آبرسانی خانگی
- معادن
- تخلیه چاه و مخازن
- انتقال آب از رودخانه ها و دریاچه ها
- انواع استخر
مزایا و معایب پمپ خود مکش
این پمپ ها بر اساس توضیحات بالا، علاوه بر مزایا و معایب پمپ های آب، خود نیز شامل نکات مثبت بسیاری با توجه به طراحی نوینی که دارند، می شوند. جهت خرید محصولات پمپ آب خودمکش، ضروری است که با این موارد آشنا بود. به همین خاطر در ادامه به ذکر مزایا و سپس معایب این پمپ ها پرداخته شده است.
- دارای قدرت مکش بالا تا ارتفاع 8 متر
- عدم نیاز به سوار شدن سیال روی پمپ برای پمپاژ
- بدون نیاز به پر کردن لوله مکش از آب
- مناسب بودن قیمت پمپ خود مکش به نسبت کارایی آن
از جمله معایب این محصولات که حین خرید باید مد نظر داشت نیز، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- عدم توانایی کار به صورت خشک
- فرسودگی، خرابی و کاهش عمر در صورت کارکرد به صورت خشک
- وجود تفاوت در قدرت مکش با توجه به سیال مورد پمپاژ
- اطمینان از مسدود نبودن خطوط تخلیه پیش از پمپاژ
نحوه نصب پمپ خود مکش
هرچند نصب این پمپ ها در مقایسه با سایر انواع پمپ، ساده تر می باشد، اما با این حال لازم است که هنگام نصب آن ها به یک متخصص مراجعه گردد. در حالت کلی محل قرارگیری آن ها بالای مخزنی است که سیال از آن پمپاژ خواهد شد و در صورت نصب روی سطح زمین نیز نگهداری ساده ای خواهند داشت.
نحوه انتخاب و خرید پمپ سلف پرایم
موارد قابل توجه در خرید و انتخاب این پمپ ها، همان مواردی است که برای خرید هر نوع پمپ آب دیگری باید به آن ها توجه نمود. بر این اساس عوامل زیر جهت داشتن انتخابی صحیح از اهمیت بالایی برخوردار هستند:
- میزان هد
- میزان دبی مورد نیاز
- میزان ارتفاع مکش برای پمپاژ
- نوع سیال مورد پمپاژ
- دمای کاری
فروش اینترنتی پمپ خود مکش
خرید اینترنتی هر نوع پمپی از شهر پمپ، فارغ از مدلی که دارند، تا حد زیادی در زمان خریدار صرفه جویی می نماید. زیرا شهر پمپ این امکان را فراهم نموده است که با ارائه مشاوره رایگان، بهترین مدل را از میان انبوه مدل های موجود در بازار فروش به مشتریان محترم معرفی نماید. همچنین در صورت دانستن مدل مورد نظر شما می توانید تنها با یک تماس تلفنی از قیمت به روز آن مطلع شوید.