- پمپ آب خانگی
- پمپ اسکرو
- پمپ بشکه کش
- پمپ بنزینی
- پمپ پریستالتیک
- پمپ پلیمری
- پمپ پیستونی
- پمپ گریز از مرکز حلزونی
- پمپ خمیر کش
- پمپ دنده ای
- پمپ دوزینگ
- پمپ دیافراگمی
- پمپ دیزلی
- پمپ روغن داغ
- پمپ سانتریفیوژ
- پمپ سیرکولاتور
- پمپ شناور
- پمپ طبقاتی
- پمپ غلیظ کش
- پمپ کف کش
- پمپ کولر
- پمپ گل کش
- پمپ لجن کش
- پمپ لوب
- پمپ وکیوم
- پمپ هیدرولیکی
- مونو پمپ
- بوستر پمپ
پمپ طبقاتی چیست ؟
به دلیل وجود مخازن و چاه های بسیار عمیق، پمپ هایی با هد و فشار بالا برای انتقال سیالات به نام پمپ طبقاتی یا پمپ چند طبقه ساخته شد. این پمپ های طبقاتی با داشتن توان بالا، جایگزینی مناسب برای پمپ های یک طبقه قدیمی است. این پمپ ها انواع مختلفی دارند که شامل پمپ عمودی و افقی یا wkl می باشد و برای اینکه متوجه شوید پمپ wkl چیست در ادامه توضیح می دهیم.
همچنین این پمپ های طبقاتی برند های مختلفی دارند که از جمله برند های خارجی به ابارا، لوارا و پنتاکس و از برند های ایرانی به پمپیران و آبروان می توان اشاره کرد. برای شناخت بیشتر با اینکه پمپ طبقاتی چیست و با انواع و اجزای آن آشنا شوید در ادامه با ما همراه باشید. همچنین برای مطالعه بیشتر و شناخت برند های دیگر می توانید از کلمات لینک شده بهره ببرید.
پمپ طبقاتی چیست؟
پمپ چند طبقه یا همان پمپ طبقاتی از نوع پمپ های سانتریفیوژ و از انواع پمپ های چند مرحله ای محسوب می شود. برای درک بهتر اینکه پمپ طبقاتی چیست، باید گفت که در واقع این پمپ چندین پروانه و دیفیوزری دارد که با اتصال سری به هم وصل شده اند. نیرو و فشار نیز از طریق همین پروانه ها در داخل پمپ منتقل می شود.
در ساختار کلی این پمپ به دلیل وجود چندین پروانه، هد این مدل از پمپ ها به 350 متر هم می رسد. به این صورت که وقتی سیال از هر کدام این پروانه ها عبور می کند فشار آن افزایش می یابد ولی دبی تغییری نمی کند.
از ویژگی های دیگر استفاده از چند پروانه به جای یکی، این است که با کاهش اندازه قطر آن ها، ابعاد کلی پمپ نیز کم می شود. همین طور جهت افزایش کارایی این پمپ نیز می توان از یک مخزن تحت فشار (منبع دیافراگمی یا انبساط) استفاده کرد.
انواع پمپ طبقاتی
پمپ های طبقاتی با توجه به ساختمان و نحوه قرار گیری در سیستم به دو دسته زیر تقسیم می شوند. این پمپ ها علاوه بر شباهت هایی که دارند دارای تفاوت هایی نیز با هم هستند که در مقاله ی لینک شده تفاوت این دو مدل پمپ بیان شده است.
پمپ طبقاتی عمودی یا ایستاده
این مدل پمپ دارای محدوده ی وسیعی در هد و دبی است. و همچنین به دلیل طراحی و ابعاد آن برای مکان هایی با محدودیت فضا بسیار مناسب هستند.
پمپ طبقاتی افقی یا wkl
پمپ wkl چیست ، این مدل پمپ همان پمپ طبقاتی افقی است. کاربرد اصلی این نوع پمپ طبقاتی نیز به دلیل شکل ظاهری آن در فضاهایی با محدودیت ارتفاع می باشد.
اجزای پمپ های طبقاتی
- بدنه
- پروانه و دیفیوزر
- شفت
- پایه
- کوپلینگ
- آبند
- رینگ ها
- الکتروموتور
- درپوش
- یاتاقان
- پوسته
کاربرد پمپ طبقاتی
همانطور که گفته شد سیستم هایی که نیازمند هد یا فشار بالا هستند، از پمپ طبقاتی استفاده می کنند، مانند پمپ آب طبقاتی کشاورزی . در ادامه موارد دیگری از کاربرد های آن ذکر می شود:
- از کاربرد پمپ آب طبقاتی کشاورزی جهت آبیاری استفاده می شود.
- پمپ طبقاتی آب شیرین کن جهت تصفیه آب
- به عنوان بوستر پمپ
- آبنما ها، فواره ها و آتش نشانی
- صنایع نفت، گاز و پتروشیمی
- پمپ طبقاتی دیگ بخار و بویلر
- صنایع تولید اسید و باز و انتقال آن ها
- جابه جایی آب شور
- صنایع مرتبط با سیستم های ترمودینامیکی
- پمپاژ فاضلاب صنعتی
- در برج های مسکونی برای تقویت فشار، سیرکوله و تهویه مطبوع
مزایا و معایب پمپ طبقاتی
از مزایای آن موارد زیر را می توان نام برد:
- تولید جریان یکنواخت و پیوسته بر خلاف پمپ پیستونی (زیرا پمپ پیستونی نیز دارای هد بالا می باشد)
- قابلیت پمپاژ با هد، دبی و فشار
- اشغال فضای کم
- کم صدا
از جمله معایب این پمپ:
- بدون سیال امکان کار کردن ندارد
- زیاد بودن قیمت پمپ طبقاتی نسبت به انواع دیگر پمپ سانتریفیوژ
- برای سیالات حاوی مواد معلق را قابلیت استفاده ندارد
- نیاز به آب بندی
- نگهداری و تعمیر دشوار
- به دلیل چندین طبقه بودن وزن بالایی دارد
نصب پمپ چند طبقه
جهت نصب صحیح هر پمپی بهتر است از متخصصان در این زمینه کمک بگیرید ولی در ادامه به طور مختصر به مواردی اشاره می کنیم. برای مطالعه بیشتر راجع به نصب و تعمیر پمپ طبقاتی می توانید مطالب قبلی را مطالعه نمایید.
محل نصب پمپ طبقاتی بهتر است سر پوشیده باشد و برای تعمیر و نگهداری راحت تر کمی با فاصله از دیوار قرار بگیرد. همه اتصالات و لوله ها باید به درستی متصل شده باشند. در قسمت ورودی پمپ از فیلتراسیون برای جلوگیری از ورود ناخالصی استفاده شود و همچنین نصب لرزه گیر برای کاهش صدای پمپ موثر است.
نحوه انتخاب پمپ های طبقاتی
برای انتخاب صحیح به جز موارد مشترک در انتخاب هر نوعی از پمپ، باید به موارد زیر نیز توجه ویژه ای شود:
- نوع سیال و اندازه ذرات جامد در آن برای انتخاب درست پروانه
- بیشترین عمق فرورفتگی پمپ در صورت غوطه ور بودن آن
- آب بند و عایق بودن در حالت شناوری
- اندازه قطر دهانه ورودی و خروجی
- توان و دور موتور
- دمای سیال
جنس پمپ چند طبقه
پمپ های طبقاتی با توجه به نوع سیال، با متریال های مختلفی ساخته می شود. از پر استفاده ترین آن ها جنس استیل می باشد. اما برای ساخت بدنه، پروانه و پایه پمپ از چدن نیز استفاده می شود. محصولات این پمپ ها دارای مدل های متفاوت با ویژگی های مختلفی است. با ورود به سایت شهر پمپ می توانید محصولات را مشاهده فرمایید و مشخصات فنی هر یک را بررسی کنید.
فروش اینترنتی پمپ طبقاتی
از جمله مزایای خرید به صورت اینترنتی صرفه جویی در وقت و اطلاع از مشخصات فنی محصولات می باشد. شما می توانید جهت دریافت مشاوره و نیز دریافت کاتالوگ با کارشناسان ما در شهر پمپ تماس حاصل فرمایید.