امروزه با توجه به افزایش تقاضا نوع خاصی از پمپ ها برای پمپاژ سیالاتی بسیار غلیظ که در راس آن ها گل قرار دارد، طراحی و ساخته شده اند. به این نوع پمپ ها که شامل دو مدل می شوند، پمپ گل کش عمودی و افقی گفته می شود. در این مقاله ضمن توضیح اینکه پمپ گل کش چیست ، به ذکر مزایا، معایب و کاربرد های آن خواهیم پرداخت. همچنین لازم به ذکر است که فروشگاه اینترنتی شهر پمپ، به عنوان عرضه کننده این پمپ ها، مرجع مناسبی برای استعلام قیمت پمپ گل کش حفاری می باشد. برای این منظور کافی است با کارشناسان واحد فروش شهر پمپ تماس حاصل فرمایید.
پمپ گل کش چیست ؟
پمپ های گل کش که به پمپ غلیظ کش نیز معروف هستند، از نوع پمپ های گریز از مرکز محسوب می شوند. همچنین دارای محفظه ی حلزونی شکلی بوده و به صورت یک طبقه ای، به همراه موتوری جدا و تک مکشه مرکزی تولید می شوند. پروانه ی آن ها نیز از نوع یک سر آویز بوده و بالانس این پروانه به صورت دینامیکی صورت می گیرد. فلنج متصل به محفظه ی رانش پمپ های گل کش نیز به سمت بالا بوده و اگر از سمتی که موتور قرار دارد، نگاه کنید در سمت چپ پمپ قرار می گیرد.
برای آب بندی این پمپ ها نظیر سایر پمپ های سانتریفیوژ از نوارهای گرافیتی و مکانیکال سیل بهره گرفته می شود. بر همین اساس در صورت نیاز به خنک کاری اجزای آب بندی پمپ هم می توان از یک سیال خارجی استفاده کرد. علاوه بر این موارد، یاتاقان های مورد استفاده در پمپ های گل کش از نوع استاندارد و مخصوص کار سنگین هستند. زیرا این دسته از پمپ ها جزو انواع پمپ های فاضلاب محسوب می شوند. به این معنی که سیالات مورد پمپاژ توسط آن ها دارای ویسکوزیته نسبتا بالا و وزن مخصوصی می باشند.
انواع پمپ گل کش حفاری
به صورت کلی پمپ های گل کش با توجه به کاربرد هایی که دارند، شامل مدل های مختلفی همچون پمپ گل کش سنگبری ، عمومی، حلزونی، پمپ HDS و پمپ گل کش حفاری می شوند. اما نکته قابل توجه در رابطه با آن ها این است که تمامی پمپ های ذکر شده، فارغ از مدلی که دارند، بر اساس اینکه چگونه در سیستم مورد نظر قرار می گیرند، به دو دسته کلی به شرح زیر تقسیم بندی می شوند.
-
پمپ گل کش افقی
-
پمپ گل کش عمودی
با توجه به نامگذاری های دو نوع بالا، بدیهی است که نحوه قرارگیری پمپ گل کش عمودی و افقی به ترتیب به صورت عمودی و افقی در مدار می باشد.
اجزای پمپ های گل کش
اجزای کلی تشکیل دهنده این پمپ ها شامل قطعات زیر می شود. از آنجاییکه ساختار کلی آن ها بسیار شبیه به پمپ های حلزونی است، قطعات آن ها نیز تقریبا یکسان می باشد.
- الکتروموتور
- پروانه ها
- یاتاقان
- کوپلینگ
- محفظه حلزونی
- مکانیکال سیل
- شافت
- و غیره …
کاربرد دستگاه گل کش
اصلی ترین کاربرد این پمپ ها، پمپ گل کش حفاری بوده که به منظور پمپاژ و جا به جایی سیالاتی با ویسکوزیته های بالا مورد استفاده قرار می گیرد. موارد زیر از جمله مصارف استفاده از این پمپ ها به حساب می آیند. همچنین شما می توانید برای مطالعه بیشتر در رابطه با کاربرد های کلی پمپ های غلیظ کش اینجا کلیک نمایید.
- پمپاژ گل حفاری
- انتقال آب های گل آلود حاوی شن و ماسه در معادن شن و ماسه
- محلول حاوی موم
- دوغاب مصالح ساختمانی
- صنایع نورد فولاد
- صنایع تولید کاغذ
- پمپاژ سیالاتی متشکل از ذرات سایشی
- سنگ بری ها
- صنعت آب و فاضلاب
- گاو داری ها
مزایای پمپ گل کش
از آنجاییکه این پمپ ها، از جمله پمپ های خاص می باشند، بنابراین مزایای بسیاری داشته تا پاسخ دهنده نیاز های خاصی هم باشند. از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- امکان تعویض قطعات سایشی پمپ در صورت خرابی
- قابلیت پمپاژ سیالات بسیار غلیظ
- امکان جدا سازی بسیار راحت پمپ از سیستم به دلیل داشتن کارکردی کاملا خشک و خارج از سیال در صورت نیاز پمپ به تعمیرات
- دارای دور موتور هایی مختلف در تعداد RPM960 ،RPM1450 ،RPM2900
اما علاوه بر این موارد، نکات منفی نیز در رابطه با این پمپ ها وجود دارد که هنگام خرید باید به آن ها توجه نمود. این نکات شامل:
- بالا بودن قیمت پمپ گل کش
- محدودیت در استفاده از آن ها (تنها مخصوص سیالاتی با غلظت های بالا)
نحوه نصب پمپ های گل کش
پیش از توضیح این بخش لازم است به این نکته اشاره شود که بهتر است که نصب این قبیل پمپ های خاص، توسط افراد متخصص در این زمینه انجام پذیرد. اما به صورت کلی در نصب پمپ های گل کش، محل قرارگیری پمپ از اهمیت ویژه ای برخوردار است. انتخاب نوع درست فونداسیون و شاسی، اطمینان از تراز بودن موتور و پمپ از جمله نکات قابل توجه در این زمینه می باشد. همچنین انتخاب نقطه ی قرارگیری پمپ که کمترین فاصله را با سیال داشته باشد و نیز کمترین استفاده از لوله و اتصالات از دیگر موارد ضروری در این رابطه به حساب می آید.
خرید پمپ گل کش و نحوه ی انتخاب آن
به منظور داشتن صحیح ترین خرید محصولات پمپ غلیظ کش، لازم است پارامتر هایی خاص را مد نظر قرار داد. این پارامتر ها شامل موارد زیر می شوند. البته شما می توانید از مشاوره های رایگان کارشناسان مجرب ما نیز در این زمینه بهره مند شوید.
- میزان دبی و هد مورد نیاز
- نوع پروانه متناسب با غلظت سیال
- توان و دور موتور
- متریال مورد استفاده
جنس دستگاه گل کش
پس از ذکر این موضوع که پمپ گل کش چیست ، در این بخش به ذکر متریال مورد استفاده در ساخت آن ها پرداخته شده است. با توجه به اینکه تمامی قطعات پمپ باید از مقاومت کافی در برابر سایش و خورده شدن برخوردار باشند، از روکشی لاستیکی در ساختمان داخلی آن ها استفاده گردیده است. همچنین بر این اساس جنس پروانه های پمپ از چدن آلیاژی تا فولادهای ضد زنگ را شامل می شود. متریال مورد استفاده در آب بند نمودن آن ها نیز نوارهای گرافیتی می باشد.
فروش اینترنتی پمپ گل کش
خرید آنلاین امکان اطلاع از لیست قیمت پمپ گل کش را در کمترین زمان ممکن برای مشتری فراهم می کند. همچنین از این طریق شما می توانید به منظور سهولت در خرید و کاهش زمان مورد نظر برای آن، به راحتی از خدمات فروش اینترنتی شهر پمپ برای خرید پمپ گل کش استفاده نمایید.