کلید پرشر ترانسمیتر

انواع ترانسمیتر

نحوه-کارکرد-ترانسمیتر

ابتدا با تعریف ترانسمیتر آشنا می شویم و سپس به نحوه کارکرد ترانسمیتر و انواع آن می پردازیم. ترانسمیتر به دستگاهی گفته می‌شود که یک کمیت فیزیکی را اندازه ‌گیری می کند و آن را به طرفی مثل اتاق کنترل انتقال می دهد. در کل نحوه کارکرد ترانسمیتر این است که ابتدا کمیت فیزیکی مثل دما به ولتاژی یا معادل جریانی (سیگنال الکتریکی) تبدیل می‌شود. در این مرحله مشخصاً ولتاژ و یا می‌تواند در بازه بی‌نهایت منفی تا مثبت یعنی تغییرپذیری کنترل نشده، تغییرات داشته باشد. سپس مدیریت و تبدیل این سیگنال الکتریکی در یک بازه مشخص به نام سیگنال استاندارد اتفاق میفتد.

درنتیجه برای انتقال مناسب این سیگنال مرحله ی بعد که تقویت سازی سیگنال ارسالی است صورت می گیرد. تا اینکه بتواند خروجی نهایی را به فاصله‌های طولانی‌تری انتقال دهد. باتوجه ‌به اینکه در مرحله آخر با سیگنال الکتریکی استاندارد روبه‌رو هستیم می‌ توان این سیگنال را برای تجهیزات پیشرفته کنترلی ارسال کرد. به بیان ساده ترانسمیتر صنعتی، وسیله ای می باشد که برای اندازه گرفتن پارامترها و کمیت‌های مختلف مانند فشار، دما، سطح مایعات، رطوبت، فلو، گازهای محیطی و مواردی ازاین قبیل استفاده می‌گردد. و این مقادیر اندازه ‌گیری شده را به صورت جریان الکتریکی استاندارد در بازه‌های مختلف  روی یک زوج سیم ارسال می‌نماید. 

انواع ترانسمیتر

ترانسمیتر فشار

یکی از پرکاربرد ترین تجهیزات و ابزار دقیق در کنترل و مانیتورینگ پروسه های مختلف صنعتی ترانسمیتر فشار می باشد. همچنین این وسیله علاوه بر این که در کنترل فشار و نمایش مقادیر آن کاربرد دارد می تواند به عنوان ترانسمیتر مقادیر سطح مایعات نیز در مخزن ها و همینطور در مدل های دیفرنیسیالی که همان ترانسمیتر اختلاف فشار می باشد در مانیتورینگ و کنترل فلو به کار رود. برای اندازه گیری دقیق فشار از مکانیزم های مختلفی استفاده می کند. در انتخاب درست این ابزار نیز باید به رنج فشار، محدوده ی اندازه گیری، نوع خورندگی ماده و نوع خروجی مورد نیاز ترانسمیتر توجه شود.

ترانسمیتر سطح

ترانسـمیترهای سـطح برای تعیین سـطح مواد جامد یا مایع خاص در هر زمان معینی استفاده می‌شوند. برای کنترل یا انتقال اطلاعات ارتفاع موادی که در مخازن موجود هستند. با توجه به وضعیت مخزن و بسته به شرایط خاص آن از جمله تحت فشار بودن و دمای کاری آن، بخار های موجود استفاده شود. همچنین نوع ماده که می تواند مایع یا مواد پودری و دانه ای باشد از مکانیزم های متفاوت استفاده کرد. با توجه به مواردی که گفته شد برای انتخاب مناسب دستگاه باید محدوده اندازه‌گیری ترانسمیتر سطح و سازگاری خروجی را در نظر بگیرد. 

ترانسمیتر لودسل

ترانسمیتر لودسل معمولا در مدل های ریلی و برای نصب در تابلو مورد استفاده قرار می گیرند. در مدل های پیشرفته تر نیز با خروجی مدباس و یا یکی از پروتکل های متعارف ارائه می گردد. کاربرد ترانسمیتر لودسل این است که برای ارسال مقادیر اندازه‌گیری شده توسط آن به یک سیگنال استاندارد که معمولاً ۴ تا ۲۰ میلی‌آمپر است مورداستفاده قرار می‌گیرد. برای انتخاب درست آن باید به محدوده ی اندازه گیری، نوع خروجی و نحوه ی نصب دقت فرمایید.

ترانسمیتر رطوبت

ترانسمیتر رطوبت برای ارسال اطلاعات مربوط به رطوبت و نقطه شبنم به اتاق کنترل کاربرد دارد. همچنین برای PLC یا جهت رکورد گیری و کنترل مورد استفاده قرار می گیرد. خروجی آن بسته به انتخاب می تواند خروجی میلی آمپر و یا ولتاژ باشد. با توجه به نیاز و مورد اندازه گیری رنج ۰ تا ۱۰۰ درصد را در بر می گیرد. همچنین با توجه به حساسیتی که در اندازه گیری رطوبت دارد دقت دستگاه می تواند مختلف باشد. که برای اندازه گیری رطوبت به اندازه ی دما نیز احتیاج می باشد.

ترانسمیتر دما

این ترانسمیتر ها در چند مدل ساده و قابل کالیبره ارائه می شوند. این ترانسمیتر ها قابلیت تشخیص انواع سنسور دما مانند انواع ترموکوپل و RTD ترمورزیستنس یا  PT100   را دارا می باشند. ترانسمیتر های مطرح شده در مدل های ریلی و مدل های مخصوص هد (head) ترموکوپل و PT100 می باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *