تجهیزات, لوازم جانبی

رله چیست ؟

رله چیست

در پاسخ به اینکه انواع رله چیست ، می توان گفت که این تجهیزات در واقع در دسته قطعات الکترونیکی قرار می گیرند. وظیفه آن ها هوشمند سازی مدار های الکتریکی در سیستم های مختلف می باشد. به همین خاطر نیز شناخت اینکه رله چیست ، همچنین آشنایی با انواع مختلف آن ها از اهمیت بالایی برخوردار است.

شهر پمپ به عنوان مرکز خرید اینترنتی انواع تجهیزات صنعتی، ارائه دهنده این محصولات به صورت تخصصی و با مناسب ترین قیمت می باشد. به همین خاطر مرجعی مناسب جهت استعلام قیمت به شمار می رود. به خصوص که کارشناسان ما آماده ارائه مشاوره های رایگان در این زمینه نیز به مشتریان محترم می باشند.

رله چیست

پاسخی ساده به این سوال که رله چیست ، این است که این تجهیزات نوعی کلید الکترونیکی محسوب می شوند که می توانند دارای دو پایه نرمال بسته (NC) یا نرمال باز (NO)، سیم پیچ و پایه COM باشند. با توجه به این موضوع، در واقع رله، وظیفه باز و بسته کردن جریان الکتریکی را در یک مدار بر عهده دارد. به صورت معمول مدل NC است که به پایه ی COM متصل می شود. مگر در مواقعی که جریان متغیر باشد. در این صورت پایه ی NO به COM وصل می گردد.

  • بویین رله

با توجه به توضیحات بالا مهم ترین بخش انواع رله، بویین رله می باشد که وظیفه فرمان دادن و کنترل جریان را بر عهده دارد. به بیان دیگر بویین رله، قطعه ای است که می تواند باعث قطع و وصلی رله گردد.

نحوه کار رله

طریقه کارکرد این تجهیزات نیز بدین صورت است که با رسیدن ولتاژ به سیم پیچ آن، میدان مغناطیسی جهت قطع و وصل شدن کنتاکت های داخل رله ایجاد می گردد. این وضعیت در کنتاکت ها نهایتا منجر به قطع و وصل کردن تجهیزات الکترونیکی و همچنین کنترل آن ها می شود. بنابراین اینکه انواع رله به نوعی تقویت کننده نیز شناخته می شوند، پاسخ دیگری به پرسش رله چیست به شمار می رود. چراکه این تجهیزات قادر به عبور جریانی بسیار قوی تر از جریان ورودی از خود می باشند. با این وجود رله ها کماکان دارای ظرفیت پایینی بوده و مختص دستگاه هایی با جریان پایین هستند. این نکته به عنوان مهم ترین تفاوت رله با کنتاکتور هم محسوب می شود.

 

انواع-رله-های-زمانی

انواع رله

برای اینکه بتوان عملکرد صحیح رله را در مدار های الکتریکی مشاهده کرد، اولین قدم انتخاب صحیح نوع آن متناسب با نیاز مد نظر ما می باشد. به این خاطر که این قطعات دارای انواع بسیار متنوعی هستند. بنابراین شناخت هر یک از این انواع پیش از خرید آن ها امری ضروری محسوب می شود. در ادامه به ذکر هر یک از مدل های رله به همراه توضیح مختصری از هر کدام پرداخته شده است. پس از آن بحث نصب و راه اندازی رله اهمیت پیدا می کند که باید حتما توسط افراد متخصص در این زمینه انجام شود.

  • مدل سنجشی

این نوع رله جهت کنترل مقدار مشخصی جریان می باشد. به این معنی که اگر جریان از آن عدد مشخص شده عبور نماید، رله سنجشی میزان این تغییرات را سنجیده و به فراخور آن، از خود واکنش نشان می دهد. بنابراین غالب استفاده از این نوع رله در موقعیت هایی با حساسیت بالا می باشد. رله سنجشی خود شامل دو نوع ریز تر با نام های ساده و مرکب می شود. نوع ساده دارای یک سیم پیچ تغییر کننده و نوع مرکب دارای دو سیم پیچ است.

  • مدل زمانی

همانطور که از نام این نوع رله مشخص است، پارامتری که توسط آن ها اندازه گیری می شود، زمان است. در برخی از سیستم ها به یک تاخیر عمدی حین کار نیاز است. کاربرد رله های زمانی در این موقعیت ها خلاصه می شود. اما نکته قابل توجه در رابطه با رله زمانی، این است که حتما باید در کنار رله ی سنجشی استفاده شود. زیرا وظیفه آن ها مربوط به حفاظت مدار های الکتریکی بوده که به تنهایی امکان پذیر نیست.

  • مدل جامد

رله هایی از نوع جامد فاقد بخش مکانیکی بوده و تنها از مواد نیمه هادی ساخته می شوند. به همین خاطر نیز از طول عمر بالایی برخوردار می باشند. کاربرد اصلی آن ها در شبکه هایی است که دارای تعداد کلید زنی بالایی هستند. همچنین لازم به ذکر است که برخی از مدل های این رله ها ویژگی کنترل فاز هم دارند. از این طریق امکان کنترل میزان سرعت موتور و نور توسط آن ها فراهم می شود.

  • مدل جهت یاب

رله هایی از نوع جهت یاب، منحصرا در دسته تجهیزات حفاظتی قرار می گیرند. چراکه دارای ساختاری با قابلیت تشخیص جهت توان و نیرو در شبکه می باشند. با توجه به این ویژگی در صورت بروز خرابی و هر نوع نقصی در بخش های مختلف شبکه، می توان به کمک این نوع رله، مشکل را شناسایی و حل نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *