به صورت کلی از جمله معیار هایی که باعث به وجود آمدن مدل های مختلف گیربکس ها می شود، میزان راندمان و زاویه گشتاور در آن ها می باشد. بر این اساس در ادامه قصد داریم به این پرسش که گیربکس هلیکال چیست بپردازیم. به صورت کلی این نوع از گیربکس ها که با نام گیربکس شافت مستقیم هم شناخته می شوند، قابلیت تغییر زاویه گشتاور به اندازه 90 درجه را دارند.
همچنین از دیگر ویژگی های این محصولات، راندمان بالای آن هاست که باعث می شود برای پیشرفته ترین صنایع امروز هم مورد استفاده قرار گیرند. در ادامه سعی شده است به صورت کامل به تشریح این محصولات از جمله دیگر ویژگی های آن ها، کاربرد ها و انواع گیربکس هلیکال پرداخته شود. جهت خرید و استعلام قیمت آن ها نیز شما می توانید با کارشناسان ما در واحد فروش شهر پمپ تماس حاصل فرمایید.
گیربکس هلیکال چیست
در این بخش به این موضوع پرداخته خواهد شد که گیربکس هلیکال چیست . در پاسخ باید گفت که این تجهیزات به دلیل تعداد دور بالا دارای چند محور و چندین چرخ دنده می باشند که این چرخ دنده ها به صورت جفت و در زاویه هلیکس مخالف جهت هم قرار دارند. این اریب بودن در زاویه نحوه قرارگیری دنده ها، نهایتا باعث درگیری بیشتر آن ها با یکدیگر شده که منجر به افزایش کاربری و کاهش استهلاک در گیربکس هلیکال می گردد.
علاوه بر چرخ دنده، از اجزای دیگر این گیربکس ها، یاتاقان و شافت مستقیم بوده که وظیفه انتقال دور و گشتاور موتور را از یک محور به محور دیگر به کمک همین چرخ دنده های فوق الذکر بر عهده دارند. همچنین لازم به ذکر است که تمامی این ویژگی ها مشابه گیربکس حلزونی بوده و تنها تفاوت این دو نوع گیربکس با هم در نوع چرخ دنده های آن هاست. این قطعات در مدل حلزونی، به صورت ساده و مارپیچ بوده و در نوع هلیکال، از نوع پینیون می باشند.
انواع گیربکس هلیکال
توضیحاتی که در قسمت گیربکس هلیکال چیست ذکر شد، نشان دهنده ساختمان کلی تمامی مدل های این گیربکس هاست. بنابر این موضوع انواع گیربکس هلیکال به لحاظ ساختاری تفاوتی با هم نداشته و تنها بر اساس نحوه قرار گیری شان در مدار، متفاوت هستند که در ادامه هر دسته به صورت خلاصه توضیح داده شده است.
-
مدل پایه دار
این مدل از گیربکس های هلیکال همانطور که از نامشان هم مشخص است، دارای یک پایه می باشند. بنابراین می توانند به راحتی به هر دو صورت دیواری یا افقی در سیستم مورد نظر نصب و راه اندازی شوند.
-
مدل فلنچ دار
این دسته از انواع گیربکس هلیکال برای اتصال در مدار، دارای یک فلنج می باشند که از همین طریق امکان کوپله شدن به الکتروموتور هم به راحتی برای آن ها فراهم می شود. با توجه به همین موضوع نحوه قرارگیری این مدل به صورت عمودی در سیستم می باشد.
-
مدل پایه دار و فلنچ دار
این نوع گیربکس هر دو ویژگی دو مدل بالا را داشته، به این معنی که هم دارای پایه و هم دارای فلنج در ساختارش می باشد. بنابراین تنوع نصب آن ها در سیستم های مختلف بیشتر بوده و به همین علت هم دارای کاربرد بیشتری در صنایع هستند. چراکه می توان این دسته از محصولات را هم به صورت افقی (دیواری) و هم به صورت عمودی جاگذاری نمود.
اجزای گیربکس هلیکال چیست
در ادامه به صورت کامل به ذکر قطعات تشکیل دهنده این دسته از گیربکس ها پرداخته شده است. اما نکته ای که در رابطه با این اجزا وجود دارد، این است که برخی از آن ها به صورت مصرفی بوده که باید عوض شوند و برخی دیگر نیز پس از مدتی کارکرد نیاز به تعمیر یا تعویض خواهند داشت.
- چرخ دنده
- سیل آب بند
- بیرینگ
- خار نگهدارنده
- سوپاپ هوا
- هوزینگ یا پوسته
- واشر
- فلنج و پایه
کاربرد گیربکس هلیکال
به صورت معمول طراحی انواع گیربکس هلیکال به صورتی بوده است که بتواند تمامی صنایع موجود را پوشش دهد که با توجه به ویژگی های آن ها تا حد زیادی این مهم فراهم شده است. به این معنی که می توان از محصولات گیربکس هلیکال در اغلب صنایع استفاده نمود. با این حال در ادامه به برخی از رایج ترین این کاربرد ها پرداخته شده است:
- صنعت آب و فاضلاب
- صنایع غذایی
- صنایع دارویی
- صنایع ساختمانی همچون تولید کاشی، سرامیک، شیشه و سیمان
- صنایع دریایی
- مصارف کشاورزی
- صنعت نفت، گاز و پتروشیمی
- در میکسر ها و انواع تیکنر ها، نوار نقاله ها و کانوایر ها
مزایا و معایب گیربکس هلیکال
پس از توضیح اینکه گیربکس هلیکال چیست ، در این بخش به برخی از نکات مثبت و منفی این محصولات خواهیم پرداخت. آشنایی با این موارد جهت داشتن انتخابی منطقی و متناسب با سیستم مورد نظر ما لازم و ضروری است. از جمله مزایای این گیربکس ها:
- کیفیت، طول عمر و استحکام بالا
- عدم داشتن سر و صدا و لرزش حین کارکرد
- دارای استهلاک پایین
- دارای راندمان حدود 90 تا 99%
- نصب و نگهداری ساده
- امکان نصب در سه حالت مختلف
- بیشتر بودن چندین برابری قدرت خروجی در مقایسه با قدرت ورودی
همچنین از جمله مهم ترین مواردی که می تواند برای عملکرد سیستم مورد نظر مشکل ساز باشد و باید هنگام خرید این گیربکس ها مورد توجه ویژه قرار گیرد، نیز شامل موارد زیر می شود:
- تحت فشار های محوری بالا به دلیل داشتن چرخ دنده هایی با زاویه مورب نسبت به مدار
- نیازمند یاتاقان هایی با قابلیت جذب فشار های بالا
- قیمت بالای گیربکس هلیکال
نحوه نصب گیربکس هلیکال
پیش از تشریح نحوه نصب انواع گیربکس هلیکال ، ذکر این نکته ضروری است که نصب و راه اندازی تجهیزات خاصی نظیر گیربکس ها، باید حتما توسط افراد متخصص که دانش کافی در این زمینه دارند، صورت پذیرد. همچنین مهم ترین نکته ای که در نصب این گیربکس ها حائز اهمیت است نحوه قرار گیری شان در مدار است که با توجه به پایه دار بودن یا فلنج دار بودن آن ها به دو صورت عمودی و افقی مطابق شکل زیر انجام می شود.
خرید گیربکس هلیکال و نحوه انتخاب آن
نحوه انتخاب محصولاتی نظیر گیربکس ها بسیار مهم می باشد. چراکه انتخاب نادرست آن ها خسارات بسیاری را به بار می آورد. به همین خاطر باید برای داشتن یک خرید مناسب به پارامتر های ذکر شده در پایین توجه نمود. لازم به ذکر است که تمامی این موارد در کاتالوگ محصولات موجود بوده، با این وجود شما می توانید از مشاوره های رایگان ما نیز در این زمینه بهره مند گردید.
- میزان دور ورودی
- میزان دور خروجی (حاصل نسبت دور ورودی به تبدیل )
- مقدار توان موتور
- میزان گشتاور
- ضریب کار
جنس گیربکس هلیکال
مهم ترین نکته در انتخاب متریال ساخت انواع گیربکس هلیکال ، مقاومت بالای آن هاست. به همین خاطر معمولا پوسته این محصولات از جنس چدن یا فولاد ساخته می شود. البته لازم به ذکر است که استفاده از هر متریال روی قیمت آن ها نیز تاثیر مستقیم دارد.
فروش اینترنتی گیربکس هلیکال
امروزه به دلیل مشغله های کاری، خرید اینترنتی تجهیزات صنعتی هم بیش از پیش رواج یافته است. چراکه علاوه بر صرفه جویی در زمان، امکان مشاهده تمامی مدل های موجود در هر برندی را به راحتی برای مشتری فراهم می کند. به این صورت که کاربر علاوه بر مشاهده کامل مشخصات فنی هر محصول می تواند تنها با یک تماس تلفنی از قیمت مدل مورد نظر خود نیز به راحتی مطلع شود. شهر پمپ به عنوان مرکز فروش اینترنتی انواع گیربکس هلیکال و سایر گیربکس ها، تمامی این موارد را تامین می کند.