- پمپ آب خانگی
- پمپ اسکرو
- پمپ بشکه کش
- پمپ بنزینی
- پمپ پریستالتیک
- پمپ پلیمری
- پمپ پیستونی
- پمپ گریز از مرکز حلزونی
- پمپ خمیر کش
- پمپ دنده ای
- پمپ دوزینگ
- پمپ دیافراگمی
- پمپ دیزلی
- پمپ روغن داغ
- پمپ سانتریفیوژ
- پمپ سیرکولاتور
- پمپ شناور
- پمپ طبقاتی
- پمپ غلیظ کش
- پمپ کف کش
- پمپ کولر
- پمپ گل کش
- پمپ لجن کش
- پمپ لوب
- پمپ وکیوم
- پمپ هیدرولیکی
- مونو پمپ
- بوستر پمپ
پمپ کفکش چیست ؟
اولین پمپ دست ساز توسط مصریان اختراع شد که به آن شادوف می گفتند. به دلیل اینکه از گذشته جابجایی آب مورد توجه بوده که کاربرد اصلی پمپ، پمپاژ آب از چاه ها بوده است. ساخت پمپ کف کش نیز از لحاظ نحوه کارکرد، بسیار شبیه به نوع اولیه خود می باشد. این نوع محصول از پرطرفدار ترین انواع پمپ ها محسوب می شود، به همین دلیل برند های ایرانی و خارجی بسیاری از آن تولید شده است.
از جمله معروف ترین برند های خارجی آن می توان به ابارا، داب، ویلو، لئو، لوارا و… اشاره کرد. همچنین برند های داخلی بسیاری نیز اقدام به ساخت پمپ کف کش کرده اند مانند پمپیران، توان تک، الکتروژن، نوید سهند و… . شما می توانید برای دریافت مشاوره رایگان راجع به انواع پمپ ها با ما در شهر پمپ تماس بگیرید. در ادامه ابتدا متوجه می شویم پمپ کفکش چیست و سپس کاربرد ها و روش نصب پمپ کف کش را بیان می کنیم.
پمپ کفکش چیست؟
در پاسخ به سوال پمپ کفکش چیست، باید گفت که این پمپ ها در دسته ی پمپ های مستغرق سانتریفیوژ قرار می گیرند و از لحاظ عملکرد به پمپ لجن کش شباهت دارند. همچنین از نظر نحوه قرارگیری پمپ و الکتروموتور آن، تقسیم بندی پمپ کف کش عینا مانند پمپ لجن کش می باشد. ولی تفاوت پمپ کف کش و لجن کش در میزان هد، نوع سیال، فشار و ویسکوزیته سیالات مورد پمپاژ توسط آن ها می باشد.
به عنوان نمونه هد و فشار پمپ کف کش بالاتر، ولی قدرت پمپاژ در لجن کش بیشتر است. الکتروپمپ کف کش نیز از یک یا چند پروانه ی متصل به موتور الکتریکی تشکیل شده است. که به مدل تک پروانه ی آن تک مرحله ای و به نوع چند پروانه ای آن، چند مرحله ای گفته می شود.
نحوه استفاده از پمپ کف کش به این صورت است که با روشن کردن موتور پمپ، پروانه داخل آن شروع به چرخش کرده و باعث افزایش انرژی جنبشی سیال می شود. همین امر سبب می شود مایع از دریچه های خروجی پمپ خارج شود. بنابراین استفاده از این پمپ به صورت مستغرق در سیال، لازم و ضروری است زیرا وظیفه خنک کردن موتور برقی این پمپ بر عهده ی آب یا روغن خنک اطراف آن می باشد. از همین رو وجود فلوتر در ساخت پمپ کف کش بسیار حائز اهمیت است.
همچنین این دسته از پمپ ها نیز دارای تفاوت هایی با پمپ شناور هستند که در ابعاد و میزان هد تفاوت هایی دارند. به این صورت که نهایتا هد پمپ کف کش 30 متر و اندازه آن نیز حداکثر 50 سانتیمتر می باشد.
انواع پمپ کف کش
نحوه استفاده از پمپ کف کش و دسته بندی این پمپ ها بر اساس موارد مختلفی مانند نحوه عملکرد، توان موتور و یا حتی اندازه آن ها می باشد. همچنین از لحاظ نوع مصرف برق نیز به دو دسته تک فاز و سه فاز تقسیم بندی می شوند.
پمپ کف کش از نظر اندازه، دارای دو مدل شناور و معمولی است و نحوه استفاده از پمپ کف کش در این مدل ها متفاوت می باشد. برای نمونه مدل معمولی آن در ابعاد کوچکتر و مخصوص چاه های با قطر کم است. به این ترتیب این دسته بندی ها روی قیمت پمپ نیز اثرگذار هستند. به طور مثال قیمت پمپ کف کش دو اینچ در مقایسه با ابعاد دیگر آن متفاوت است.
قطعات داخلی پمپ کفکش
پوسته چدن یا پوسته استیل، خار، شافت، روتور، استاتور، کاسه نمد، بلبرینگ، سیل مکانیکی، سیم پیچ، پروانه، دیفیوزر، سوپاپ، یاتاقان، بوش یاتاقان، صافی، رینگ سایشی، شن گیر
کاربرد پمپ کف کش
ساخت پمپ کف کش به نوعی است که بتوان از چاه های عمیق آب را پمپاژ کرد. موارد زیر نیز از دیگر کاربرد های این پمپ محسوب می شوند:
- تخلیه آب چاه ، استخر، پسآب باران و فاضلاب های رقیق، مخازن و آبگیرها
- پمپ کردن آب صاف و مایعات رقیق
- آبیاری گلخانه ها، مزارع و باغات و زهکشی
- صنایع غذایی و دارویی
- پمپ کردن آب ساختمان ها یا دوغاب برخی صنایع
- فواره و آبنما
مزایا و معایب پمپ کف کش
از نکات مثبت پمپ کف کش:
- هد و دبی بالا
- نگهداری، تعمیر و روش نصب پمپ کف کش آسان و به این دلیل قیمت پایینی دارد
و معایب پمپ کف کش شامل موارد زیر می باشد:
- عدم قابلیت کار در محیط خشک
- عدم توانایی پمپاژ سیالاتی با مواد معلق جامد در آن
- احتیاج به کنترل صافی پمپ در بازه های زمانی مختلف با توجه به نوع مایع
- نیازمند قطعه ای اضافه به نام فلوتر (قطعه ای برای کنترل سطح سیال)
روش نصب پمپ کف کش
روش نصب پمپ کف کش نکات بسیاری دارد که در مقاله ی لینک شده به طور کامل توضیح داده شده است. در این قسمت به طور مختصر به نکاتی اشاره می کنیم. نکته ی قابل توجه اینکه جهت نصب صحیح پمپ ها بهتر است از متخصصان در این زمینه کمک بگیرید.
- قبل از قرار دادن پمپ در محل مورد نظر ابتدا میزان املاح و ناخالصی سیال را بررسی کنید.
- نحوه استفاده از پمپ کف کش به گونه ایست که نباید ته چاه یا استخر قرار گیرد.
- در ساخت پمپ کف کش باید از مدار فرمان مناسبی جهت قطع و وصل پمپ استفاده کرد.
- به نکات نصب لوله و اتصالات پمپ توجه کنید. مثلا لوله خروجی پمپ تا محل مورد نظر باید متناسب با خروجی پمپ باشد.
- قرار گیری پمپ باید عمودی باشد و از نصب به صورت افقی خودداری کنید.
- پمپ نباید به صورت خشک کار کند وگرنه باعث خرابی آن می شود.
خرید و نحوه انتخاب پمپ کف کش
نحوه ی انتخاب هر پمپ موضوع مهم تری از خرید آن می باشد. زیرا پمپی که خریداری می کنید باید متناسب با نیاز شما باشد در غیر این صورت باعث خرابی و آسیب به پمپ می شود. نمونه هایی از نکات راهنمای خرید پمپ کف کش در ادامه آورده شده است:
- نوع پروانه
- دمای سیال اطراف پمپ
- قطر لوله ورودی و خروجی
- ظرفیت پمپاژ چاه
- توان و دور موتور
- انتخاب متریال متناسب با استفاده در آب شور و محیط های قابل اشتعال
جنس پمپ کف کش
ساخت پمپ کف کش با جنس های مختلفی امکان پذیر است که باید متناسب با سیال مورد پمپاژ باشد. در غیر این صورت می تواند یکی از عوامل خرابی پمپ کف کش محسوب شود. از این رو در موقعیت های خاص مانند محیط های دارای آب شور یا دارای Ph بالا، از استیل، برنج (مخصوص آب شور) یا پلاستیک برای ساخت قطعات آن استفاده می شود. و در شرایط معمول نیز از چدن یا آلومینیوم ساخته می شود. همچنین جنس شفت این پمپ از فولاد ضد زنگ است.
فروش اینترنتی پمپ کف کش
شما مشتریان محترم می توانید به صورت آنلاین با صرف مدت زمان کوتاه محصول مورد نظر خود را خریداری کنید. تمام محصولات پمپ کف کش داخل سایت شهر پمپ موجود می باشد که از طریق کلیک روی کلمه ی لینک شده می توانید آن ها را مشاهده فرمایید. همچنین از طریق تماس با فروشگاه اینترنتی شهر پمپ می توانید به صورت رایگان مشاوره ی خرید دریافت کنید. و همین طور اطلاع از روش نصب پمپ کف کش، نحوه انتخاب و کاتالوگ آن در اختیار مشتریان قرار خواهد گرفت.