الکتروموتور, الکتروموتور آسنکرون

انواع موتور های الکتریکی

انواع موتور های الکتریکی

امروزه اغلب صنایع به انواع موتور های الکتریکی وابسته هستند. زیرا این اجزا از تجهیزات مهمی محسوب می شوند که کاربرد های فراوانی دارند. به طور مثال مناسب صنایع خودرو سازی، پتروشیمی و همین طور در وسایل خانگی مانند یخچال، آبمیوه گیری و … مورد استفاده قرار می گیرند. انواع موتور های الکتریکی به نوعی دستگاهی هستند که انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل می کنند. می توان گفت قطب مخالف آن ها ژنراتور است که انرژی مکانیکی را به الکتریکی تبدیل می کند. این دو مدل به غیر از عملکرد متفاوت، مشابه یکدیگر هستند.

کارکرد الکتروموتور ها بر اساس نیروی الکترومغناطیس است ولی عملکرد آن ها در کاربرد های خاص و اندکی بر مبنای نیروی پیزوالکتریک و الکتروستاتیک نیز می باشد. علاوه بر موتور خطی که وجود دارد ولی کارکرد اغلب انواع موتور های الکتریکی به صورت دوار و چرخشی است. که بر همین اساس حرکت دوار الکتروموتور، جهت انتقال نیرو در صنایع استفاده می شود. در این الکتروموتور ها به بخش متحرک روتور و قسمت ثابت آن استاتور نامیده می شود. استاتور چیست ، این قطعه یکی از اجزای الکتروموتور می باشد که در بخش بعدی به آن خواهیم پرداخت.

در ادامه اجزای الکتروموتور و انواع موتور های الکتریکی را نام می بریم و برای آشنایی بیشتر هر کدام را به طور جداگانه شرح می دهیم. همچنین شما می توانید برای دریافت مشاوره و خرید الکتروموتور با ما در شهر پمپ تماس بگیرید. ضمنا از طریق کلمات لینک شده می توانید وارد سایت شده و محصولات را مشاهده نمایید.

اجزای الکتروموتور

اجزای الکتروموتور

در انواع موتور های الکتریکی اجزای زیر یکی می باشند:

استاتور

در انواع الکتروموتور های AC و DC استاتور به کار رفته است. حالا استاتور چیست ، این قطعه از آهن ربا یا سیم پیچ ساخته شده و به قسمت ثابت الکترومغناتیسی گفته می شود. که شامل هسته و سیم پیچ در موتور DC است. به این ترتیب سیم پیچ به منبع تغذیه وصل می شود و هسته از اتلاف انرژی جلوگیری می کند.

روتور

به قسمت متحرک هر الکتروموتور می گویند که انرژی مکانیکی را به شفت منتقل می کند. این جزء در انواع موتور های DC شامل سه بخش می باشد.

بلبرینگ

به عنوان تکیه گاه روتور این وسیله را می توان نام برد که کار چرخش روتور را تنظیم می کند.

انواع موتور های الکتریکی

جهت انتخاب و خرید الکتروموتور مناسب نیاز خود بهتر است انواع الکتروموتور را بشناسید که شامل موارد زیر می باشد:

انواع موتور الکتریکی AC

این موتور با جریان برق متناوب کار می کند و هزینه ی نگهداری کم و اتصال آسانی دارد. همچنین مستحکم است و به دلیل اینکه گشتاور و سرعت بالایی دارد کاربری آن بهتر است. موتور های متناوب نیز به دو دسته ی سنکرون و آسنکرون یا القایی تقسیم می شوند.

خرید الکتروموتور
سنکرون

در این قسمت چرخش روتور با سرعت ثابت است به این صورت که با جریان تغذیه هماهنگ می شود.

آسنکرون

این تجهیز توان خود را در بخش روتور از القای الکترومغناتیس به دست میاورد.

موتور های الکتریکی فوق نیز به دو گروه تک فاز و سه فاز تقسیم می شوند.

AC  تک فاز

این سری در آسنکرون و هم سنکرون مورد استفاده قرار می گیرد. و در جاهایی که برق تک فاز دارند کاربرد بیشتری دارد.

AC سه فاز

در کاربری ها با توان بالا و از سه منبع تغذیه استفاده می شود.

انواع موتور های DC

این نوع موتور ها به شکل جریان مستقیم هستند و در صنایع مختلفی استفاده می شدند ولی اخیرا کاربرد کمی دارند. اما به دلیل اینکه هنوز برخی از مزایا را دارند مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین به دلیل اینکه کنترل ساده ای دارند در سیستم هایی که احتیاج به کنترل سرعت در گشتاور می باشد استفاده می شوند. به چهار دسته زیر تقسیم می شوند:

  • سری
  • با آهن ربای دائمی
  • کمپوند
  • شنت
موتور یونیورسال
الکتروموتور میدان سیم پیچی شده

این نوع الکتروموتور نیز هم با جریان DC و هم AC کار می کند. جهت تغییر سرعت نسبت به گشتاور روی میدان، جریان میدان سیم پیچ را تغییر می دهند.

موتور یونیورسال

موتور یونیورسال هم با جریان DC و AC استفاده می شود. البته بیشتر با تغذیه ی AC کار می کنند. همچنین طراحی بسیار جمع و جور دارد و گشتاور بسیار بالا در سرعت های بالا را دارا می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *