- پمپ آب خانگی
- پمپ اسکرو
- پمپ بشکه کش
- پمپ بنزینی
- پمپ پریستالتیک
- پمپ پلیمری
- پمپ پیستونی
- پمپ گریز از مرکز حلزونی
- پمپ خمیر کش
- پمپ دنده ای
- پمپ دوزینگ
- پمپ دیافراگمی
- پمپ دیزلی
- پمپ روغن داغ
- پمپ سانتریفیوژ
- پمپ سیرکولاتور
- پمپ شناور
- پمپ طبقاتی
- پمپ غلیظ کش
- پمپ کف کش
- پمپ کولر
- پمپ گل کش
- پمپ لجن کش
- پمپ لوب
- پمپ وکیوم
- پمپ هیدرولیکی
- مونو پمپ
- بوستر پمپ
الکتروموتور دریایی چیست ؟
در سال های اخیر به دلیل افزایش بی رویه جمعیت، فضای لازم برای فعالیت های انسانی به شدت کاهش یافته است. از طرفی با پیشرفت چشمگیر تکنولوژی، بشر به این فکر افتاد تا از اراضی دریاها و اقیانوس ها برای حل این مشکل استفاده نماید. اما با توجه به این موضوع که آب، رسانا ترین سیال است، برای این منظور باید از تجهیزاتی متناسب با این محیط ها استفاده گردد. یکی از این تجهیزات خاص، نوعی موتور با نام الکتروموتور دریایی می باشد.
در این مقاله به تشریح کامل این تجهیزات خاص صنعتی خواهیم پرداخت. این الکتروموتور ها با توجه به ویژگی که باید داشته باشند، تنها توسط برخی برند های خاص تولید می شوند. شهر پمپ نمایندگی برند های موجود در ایران از این محصولات را داشته و به همین دلیل شما می توانید برای استعلام قیمت الکتروموتور دریایی با این مجموعه تماس حاصل فرمایید.
الکتروموتور دریایی چیست
به صورت کلی الکتروموتور های دریایی، طراحی و عملکردی همچون سایر موتور های الکتریکی دارند. به این معنی که توسط دو قطعه مهم روتور و استاتور که به ترتیب بخش ثابت و متحرک آن ها محسوب می شوند، انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل می کنند. تفاوت این الکتروموتور با سایر الکتروموتور ها در دیگر ویژگی هایی است که آن ها را برای کار داخل آب مناسب می نماید که در ادامه به آن ها به صورت مفصل اشاره شده است.
همانطور که در قسمت بالا ذکر شد، این الکتروموتور ها به دلیل محل استفاده شان، باید کاملا ضد آب باشند. همچنین از آن جاییکه آب دریا ها و اقیانوس ها شور است، این محصولات باید از متریال هایی ساخته شوند تا مقاومت کافی را در برابر خوردگی توسط آب شور دریا داشته باشند. همچنین با توجه به سنگین بودن آب دریا که منجر به وارد آوردن تکان های شدید به این تجهیزات می شود، ضروری است که انواع الکتروموتور دریایی ، استحکام کافی در برابر این لرزش ها را داشته باشند. بر اساس این ویژگی ها بدیهی است که قیمت الکتروموتور دریایی بسیار بالاتر از سایر موتور ها باشد.
انواع الکتروموتور دریایی
دسته بندی که برای این الکتروموتور ها در نظر گرفته شده است، بر اساس محل قرارگیری شان می باشد. همانطور که از نام آن ها مشخص است، این محصولات، مخصوص استفاده در کشتی های شناور روی سطح دریا طراحی شده اند. بر این اساس با توجه به این موضوع که روی عرشه یا زیر آن قرار می گیرند، به دو دسته کلی تقسیم بندی می شوند.
نکته مهم در هر دوی این دسته بندی ها، توجه به نحوه آب بندی آن هاست که البته در مورد دسته ای که زیر عرشه قرار می گیرند، از اهمیت بیشتری هم برخوردار می شود. علاوه بر دسته بندی ذکر شده، الکتروموتور های دریایی را به دو دسته دیگر نیز بر اساس میزان سرعت شان تقسیم بندی می نمایند که در ادامه آورده شده است.
-
مدل کم سرعت
با توجه به نام این مدل، بدیهی است که سرعت کار آن ها پایین تر از مدل دیگر باشد. اما دلیل این سرعت کم هم تعداد کم سیلندر های آن ها نسبت به سایر مدل هاست و هم مربوط به اندازه آن ها می باشد. سیلندر های این دسته از محصولات قطری کمتر از 350 میلی متر دارد.
-
مدل پر سرعت یا با سرعت متوسط
این مدل بر خلاف مدل بالا، دارای سیلندر هایی با قطر بیشتر از 620 میلی متر می باشد. بنابراین سرعت بیشتری هم نسبت به مدل بالا دارد. دلیل دیگر سرعت بالای آن ها، استفاده از چرخ دنده هایی کاهنده در ساختار این موتور هاست.
اجزای الکتروموتور دریایی
همانطور که در تعریف این موتور ها نیز آورده شده بود، اجزای اصلی سازنده تمامی موتور های الکتریکی بدون توجه به نوع آن ها، مشترک است. حال برخی از انواع این موتور ها، دارای ویژگی های بیشتری بوده و بر همین اساس نیز تعداد قطعاتشان افزایش می یابد. در رابطه با اجزای الکتروموتور دریایی نیز قطعات تشکیل دهنده آن ها به شرح زیر می باشد.
- بدنه
- فن و قاب آن
- استاتور
- درپوش استاتور
- روتور
- شافت
- بلبرینگ
کاربرد الکتروموتور دریایی
با وجود اینکه از نام این محصولات می توان به مصارف استفاده از آن ها پی برد، اما لازم به ذکر است که این الکتروموتور ها فارغ از استفاده شان در صنایع دریایی، تنها در کشتی ها استفاده نمی شوند. بلکه این صنعت دارای تجهیزات دیگری هم می باشد که برای راه اندازی آن ها نیز نیاز به این الکتروموتور هاست. در ادامه به این موارد اشاره شده است:
- کابین کشتی ها
- پمپ های راهبری
- صنعت کشتی سازی و ساخت دیگر تجهیزات مربوطه مانند تهویه
- وینچ های کشتی رانی
- شناور های روی سطح آب
مزایا و معایب الکتروموتور دریایی
هرچند تمامی ویژگی های مخصوص به انواع موتور های دریایی، ذکر شده در بالا را می توان جزو مزایای این محصولات به شمار آورد، اما جهت دسترسی راحت تر به این موارد به منظور تصمیم گیری بهتر برای خرید آن ها در ادامه به تمامی ویژگی های مثبت این محصولات و سپس معایب آن ها اشاره خواهد شد.
- پوشش طیف وسیعی از ولتاژ ها
- دارای استهلاک پایین، مگر در کاربری های سنگین و بی رویه
- کیفیت، مقاومت، راندمان و ایمنی بالا
- ضد لرزش
- امکان دسترسی ساده به قطعات موتور جهت تعمیر یا تعویض
همچنین از جمله نکات منفی مربوط به محصولات الکتروموتور دریایی که همچون مزایای آن حین خرید باید مورد توجه واقع شود، به شرح زیر می باشد:
- اهمیت موجود بودن قطعات و لوازم یدکی آن ها در کشتی در صورت نیاز به تعمیر
- خراب شدن کل موتور در صورت بروز مشکل در عملکرد کلی آن
- بالا بودن قیمت الکتروموتور دریایی با توجه به ویژگی های منحصر به فرد آن
خرید الکتروموتور دریایی و نحوه انتخاب آن
از جمله مواردی که ضروری است در ساخت این الکتروموتور ها و همچنین هنگام خرید آن ها رعایت نمود، استاندارد های مختص تجهیزات دریایی شامل انواع استاندارد های ناو موجود در این صنعت، می باشد. بنابراین به منظور انتخاب صحیح آن ها نیز باید به پارامتر های ذکر شده در این استاندارد ها توجه ویژه ای شود. بنابر این موضوع، موارد زیر در کیفیت این محصولات بسیار اثر گذار می باشد:
- داشتن پوشش حفاظتی مقاوم و مناسب با نیاز مورد نظر (B یا F)
- ساختار کاملا مستحکم
- توجه به مهر و موم شدن و روغن کاری آن ها
- استفاده از گریس به جای روغن برای ضد آب شدن موتور
- دارای عایق مناسب
- دارای خاصیت ضد انفجاری
جنس الکتروموتور دریایی
هرچند چگونگی ساخت قطعات الکتروموتور دریایی و نحوه assemble کردن آن ها برای آب بندی کامل این تجهیزات بسیار حائز اهمیت است، اما متریال به کار رفته در ساخت این قطعات نیز مهم می باشد. بر این اساس جنس هایی همچون چدن و آلومینیوم برای ساخت این الکتروموتور ها، گزینه مناسبی محسوب می شوند. البته لازم به ذکر است که انتخاب هر یک از این جنس ها، قیمت الکتروموتور دریایی را تغییر می دهد.
فروش اینترنتی الکتروموتور دریایی
با توجه به سنگینی و بزرگ بودن ابعاد این الکتروموتور ها و محدود بودن فروشگاه های ارائه دهنده آن ها، بازدید حضوری از این محصولات در همه مواقع امکان پذیر نمی باشد. به همین خاطر خرید اینترنتی الکتروموتور های دریایی، گزینه مناسب تری در این زمینه محسوب می شود. زیرا علاوه بر امکان مشاهده تمامی مدل ها به همراه عکس محصول و مشخصات فنی آن ها، می توان از لیست قیمت الکتروموتور دریایی ، برند های موجود آن و نیز دریافت مشاوره رایگان در رابطه با آن ها تنها با یک تماس با شهر پمپ مطلع شد.