پمپ

متریال های مورد استفاده در پروانه پمپ

متریال های مورد استفاده در پروانه پمپ

به صورت کلی تمامی مدل های پمپ ها از قطعات ثابتی تشکیل شده اند. یکی از این قطعات که جزو اصلی ترین اجزا در فرآیند پمپاژ سیالات به شمار رفته، پروانه آن هاست. البته این قطعه بر اساس اینکه پمپ از نوع جا به جایی مثبت یا گریز از مرکز بوده، متفاوت می باشد. در پمپ های گریز از مرکز، مهم ترین عضو، پروانه بوده، اما در پمپ های جابه جایی مثبت این عضو مهم، چرخ دنده نام دارد. در این مقاله قصد داریم به انواع متریال های مورد استفاده در پروانه پمپ ، اعم از پروانه نوریل ، پروانه استیل و یا باکالیت بپردازیم. 

جنس پروانه پمپ ها

بررسی متریال های مورد استفاده در پروانه پمپ ها از آنجایی حائز اهمیت است که روی ویژگی های پمپ، تاثیر به سزایی دارد. از جمله این ویژگی ها می توان به میزان مقاومت آن ها و کاربرد هایی که خواهند داشت، اشاره کرد. چراکه عملکرد و ساز و کار کلی پمپ ها حین انتقال سیالات، وابسته به این پروانه ها می باشد. علاوه بر این مورد، گوناگونی در متریال ساخت آن ها باعث افزایش تنوع پروانه ها نیز می شود. علی الخصوص که این پروانه ها خود به لحاظ طرح پره ها، مسیر جریان و ساختار کلی  دارای انواع بسیار مختلفی هستند.

متریال های مورد استفاده در پروانه پمپ ها

در سال های اخیر غالب پمپ های سانتریفیوژ از هر برندی، با پروانه هایی در جنس های مختلف تولید و عرضه می شوند. این پروانه ها همانطور که در بالا نیز ذکر شد، هر یک متناسب با متریال خود، دارای ویژگی های منحصر به فردی هستند. بدیهی است که این موضوع روی قیمت هر یک از پمپ ها تاثیر گذار می باشد. در ادامه به شرح خصوصیات هر یک از متریال های رایج در ساخت پروانه پمپ ها پرداخته شده است. به این صورت آشنایی لازم جهت انتخاب بهترین پمپ، متناسب با نیاز خود را خواهید داشت.

لازم به ذکر است که شما می توانید در این زمینه از مشاوره های رایگان کارشناسان ما نیز بهره مند گردید. فروشگاه اینترنتی شهر پمپ آماده ارائه این خدمات به شما مشتریان محترم می باشد. همچنین این مجموعه به عنوان نمایندگی تجهیزات صنعتی، تمامی محصولات خود را با گارانتی عرضه می نماید. بنابراین شما می توانید جهت تعویض قطعات جانبی و یا سفارش ساخت پروانه با جنس و اندازه مورد نیاز خود با شهر پمپ تماس حاصل فرمایید.

  • پروانه استیل

یکی از بهترین متریال های مورد استفاده در ساخت پروانه پمپ ها، پروانه استیل می باشد. چرا که این متریال مقاومت بسیار بالایی در برابر خوردگی و حرارت های بالا دارد. به همین خاطر می توان از آن ها در صنایع بی شماری استفاده نمود. در واقع هرچه متریال سخت تر باشد، دوام و مقاومت آن نیز بالا تر خواهد بود. عدم جذب رسوب، طول عمر بالا و نیاز به تعمیر و نگهداری کم از دیگر ویژگی های این جنس محسوب می شود. همین طور از آنجاییکه این نوع پروانه ها کاملا بهداشتی هستند، مهم ترین کاربرد آن ها را می توان در مصارف خانگی و پمپاژ آب آشامیدنی خلاصه نمود. علاوه بر این، جنس استیل به نسبت سایر فلزات (نظیر برنج) سطحی صاف تر، تخلخلی کمتر و عملکردی بهتر را داراست.

پروانه استیل

  • پروانه برنجی و پروانه برنزی

با توجه به اینکه دو متریال برنج و برنز تقریبا ویژگی های یکسانی دارند، در یک دسته قرار داده شده اند. از جمله این ویژگی ها همان مقاومت بالا در برابر خوردگی و گرما می باشد. همچنین همچون توضیحات فوق، این متریال ها نیز کاملا بهداشتی بوده، در نتیجه مناسب آب شرب هستند. به صورت کلی این دو جنس بسیار مشابه جنس استیل، اما کمی ضعیف تر از استیل می باشند.

پروانه برنجی و برنزی

  • پروانه چدنی

چدن از رایج ترین متریال ها چه در ساخت پروانه و چه در ساخت بدنه پمپ ها به شمار می رود. این فلز که از تلفیق آهن، کربن و مقدار کمی سیلیسیم ساخته شده است، در واقع نوعی آلیاژ فلزی به حساب می آید. با این حال در مقایسه با دیگر فلزات ذکر شده دارای مقاومت کمتری می باشد.

پروانه چدنی

  • پروانه نوریل

نوریل متریالی است که نوعی پلیمر به شمار می رود. از آنجاییکه پلیمر جزو دسته پلاستیک هایی با مقاومت بالاست، در نتیجه پروانه نوریل نیز بسیار مقاوم می باشد. همچنین این جنس از پروانه باکتری ها را به خود جذب کرده، پس بر خلاف جنس های بالا برای پمپاژ آب آشامیدنی و سایر مصارف خانگی اصلا مناسب نیست. پروانه نوریل در حرارت های بالا هم مقاوت کافی را نداشته و در صورت وجود ناخالصی در مایع، دچار آسیب های جدی خواهد شد.

  • پروانه باکالیت

پروانه باکالیت در واقع متشکل از فیلر هاییست که شامل خاکه چوب و پنبه نسوز می شوند. با توجه به این موضوع، این جنس هم نظیر نوریل اصلا بهداشتی نبوده و نباید در مصارف خانگی از آن ها استفاده کرد. از دیگر ویژگی های قابل توجه باکالیت، مقاومت پایین آن در برابر گرما می باشد. این متریال در برابر حرارت تغییر شکل داده و وجود مواد جامد در سیال به آن صدماتی جدی وارد می کند.

پروانه باکالیت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *