مقدمه
یکی از مهم ترین تجهیزات برای افزایش و انتقال دوز مشخصی از مواد در صنایع، دوزینگ پمپ ها هستند. دوزینگ پمپ یا مترینگ پمپ ها نوعی پمپ های جابه جایی مثبت هستند که قادرند مقدار دقیقی از یک ماده را پمپاژ کنند. به همین دلیل به آن ها پمپ تزریق نیز گفته می شود. در ادامه راجع به انواع پمپ های تزریق و عملکرد و کاربرد آن ها بیشتر آشنا می شویم. همچنین جهت اطلاع از مشخصات دوزینگ پمپ پیستونی قیمت آن، قیمت دوزینگ پمپ سلونوئیدی و هیدرولیکی با مشاوران ما تماس بگیرید.
دوزینگ پمپ چیست؟
از دوزینگ پمپ ها جهت پمپاژ سیالات استفاده می شود. کارکرد این پمپ ها به این شکل است که در هر واحد زمانی معلوم حجم مشخصی از یک سیال را به یک ماده ی دیگر تزریق می کند که به آن پمپ اندازه گیری نیز گفته می شود. در دوزینگ پمپ ها فشار و مقدار دبی از ارکان مهم محسوب می شود. همین طور در این سیستم ها دبی به دو صورت دستی و اتوماتیک قابل تنظیم می باشد.
این پمپ ها می توانند گستره ی وسیعی از مواد شیمیایی حاوی مایعات ویسکوز، سیالات خورنده و اسید ها را پمپاژ کنند. یکی از شاخصه های با اهمیت این پمپ ها نسبت به پمپ های مشابه قابلیت تغییر کورس رفت و برگشتی است که متناسب با آن می توان دبی را تغییر داد. این پمپ ها در صنایع مختلف و کارخانه های تولیدی، فرآوری مواد غذایی، کشاورزی و پزشکی کاربرد دارند. انواع پمپ های تزریق از لحاظ کارکرد و مکانیزم شامل دوزینگ پمپ سلونوئیدی ، دوزینگ پمپ پیستونی ، دوزینگ پمپ دیافراگمی و هیدرولیکی می باشد. که هر کدام به طور مختصر شرح داده شده است.
دوزینگ پمپ سلونوئیدی
از این مدل دوزینگ برای تزریق محدوده ی وسیعی از مواد شیمیایی، اسید ها و به عنوان ضد عفونی کننده استفاده می شود. عمده ترین استفاده از این پمپ ها به عنوان دوزینگ پمپ کلر برای ضد عفونی کردن آب آشامیدنی و استخر های شنا است. این تزریق برای مواد شیمیایی با ویسکوزیته، دبی و فشار های پایین کاربرد دارد که محرک آن نیروی الکترومغناطیس می باشد. قیمت دوزینگ پمپ سلونوئیدی نسبت به کاربرد آن بسیار مناسب است.
دوزینگ پمپ پیستونی
عملکرد این مدل دوزینگ پمپ به این نحو است که مبتنی بر حرکت رفت و برگشتی پیستونی است که داخل سیلندر قرار دارد. و متناسب با طرز قرار گرفتن سیلندرها و سیستم مکانیکی محرک می باشد. به طور کلی از این پمپ در مواردی که فشار خروجی بالا مورد نیاز است، استفاده می گردد. کاربرد آن در صنایع پتروشیمی، فولاد، خودرو سازی و … است. دوزینگ پمپ پیستونی قیمت مختلفی نسبت به انواع مدل های آن دارد که با مراجعه به سایت شهر پمپ می توانید انتخاب کنید.
دوزینگ پمپ دیافراگمی چیست ؟
اینکه دوزینگ پمپ دیافراگمی چیست ، این مدل پمپ دارای مکانیزم کاری پنوماتیک بادی است. این نوع پمپ ها در سیستم کنترل حجم کاربرد دارند. عملکرد آن ها به این شکل است که دیافراگم وقتی به سمت عقب حرکت می کند مکشی به وجود آمده حاصل از ایجاد فضای بیشتر در جلوی آن، مواد را از ورودی به این فضای خالی میکشاند. این مکش باعث باز شدن شیر یک طرفه ی آن شده و قسمت خروجی را می بندد. سپس دیافراگم به سمت جلو حرکت کرده و شیر ها معکوس عمل می کنند و مواد از خروجی بیرون می آیند. همچنین قابل استفاده برای مواد رقیق، انتقال مواد شیمیایی و…. است.
دوزینگ پمپ هیدرولیکی
این نوع پمپ دوزینگ که به آن پمپ تزریق خودمکش نیز گفته می شود، به طور مستقیم در خط آب رسانی نصب می شود. جریان آب و فشار به عنوان تنها منبع انرژی این مدل پمپ ها است. پمپ تزریق، دوز مورد نیاز ماده شیمیایی را مکش می کند و سپس آن را با آب موجود در محفظه ترکیب کرده، در نتیجه محلول با فشار آب مخلوط و بهره برداری می شود. درصنعت فلزسازی، کشاورزی و دامپروری، تصفیه آب و کارواش کاربرد دارد. همچنین چند مورد از مزایای آن نصب و نگه داری آسان، دارای سیستم پیش تزریق جهت انجام بهترین اختلاط، دارای حداقل تعداد اجزای داخلی به منظور جلوگیری از رسوب می توان اشاره کرد.