سیستم های گرمایشی و سرمایشی در صنعت
به صورت کلی هر مکانی فارغ از کاربری که دارد، نیازمند تجهیزاتی برای متعادل کردن دمای محیط در هر فصل از سال می باشد. برای این منظور از انواع سیستم های گرمایشی و سرمایشی در صنعت استفاده می شود. جهت داشتن انتخابی صحیح از بین مدل های موجود این سیستم ها، باید از الزامات و نیاز های فضای مورد نظر شناخت کاملی داشت. شرایط دما و رطوبت نسبی مکان های مختلف از اصلی ترین پارامتر ها در این زمینه محسوب می شوند. بدیهی است که این موارد روی قیمت سیستم سرمایش و گرمایش صنعتی نیز تاثیر گذار است.
لزوم استفاده از سیستم های گرمایشی و سرمایشی در صنعت
معمولا متعادل کردن شرایط محیطی فضا هایی همچون سالن تولید، سوله و یا کارخانه نیازمند تجهیزاتی خاص می باشد. این تجهیزات مواردی نظیر دما، رطوبت، تمیزی و گردش هوای سالن را به خوبی با شرایط استاندارد تطبیق می دهند. به این صورت میزان راندمان کاری پرسنل بهبود پیدا کرده و صدمات ناشی از آلودگی ها به این ماشینآلات کاهش می یابد. همچنین با کنترل آلاینده ها، در مصرف انرژی نیز صرفه جویی به عمل می آید.
این تجهیزات بر اساس کاربرد خود دارای مدل های مختلفی هستند. بر این اساس عملیات تهویه توسط انواع سیستم های تهویه مطبوع و متعادل سازی دما به کمک سیستم های گرمایشی و سرمایشی در صنعت انجام می شود. بنابر این تنوع بالا، نحوه انتخاب آن ها مستقیما به محیطی که می خواهند در آن قرار بگیرند و نوع کاربری آن محیط بستگی دارد. از همین رو قیمت سیستم سرمایش و گرمایش صنعتی در هر موقعیت متغیر می باشد.
انواع سیستم های گرمایشی و سرمایشی در صنعت
به طور معمول انواع سیستم های گرمایشی و سرمایشی در صنعت یا ساختمان ها با توجه به مکان مورد استفاده و نحوه عملکرد به چند مدل مختلف تقسیم بندی می شوند. این تقسیم بندی ها به شرح زیر می باشد:
- سیستم های مرکزی که معمولا خارج از فضای مد نظر بوده و محیط را به طور غیر مستقیم گرم یا سرد می کنند. این سیستم ها خود در نقاطی همچون موتورخانه یا پشت بام قرار می گیرند و توسط تجهیزات جانبی تعبیه شده در خانه، ایفای نقش می نمایند.
- سیستم های تک واحدی که بسیار مشابه سیستم مرکزی بوده و فقط برخی تجهیزات جانبی به آن ها اضافه شده است. از جمله این تجهیزات می توان به سیستم مطبوع مرکزی گازسوز GHP و سیستم تهویه ی مطبوع الکتریکی VRF اشاره نمود.
- سیستم های تابستانی شامل انواع چیلر، هواساز و فن کویل بوده که وظیفه ی انتقال آب سرد به واحد های مسکونی را در فصول گرم بر عهده دارند.
- سیستم های زمستانی همچون سیستم های هیتینگ و موتورخانه ها که به کمک تجهیزاتی نظیر رادیاتور، فضای خانه را گرم می کنند.
- سیستم های تلفیقی یا چهار فصل که از نوع سیستم های ترکیبی به شمار رفته و امکان استفاده در تمام فصول سال را دارند.
جدا از تقسیم بندی های بالا، طراحی کلی انواع سیستم های گرمایشی و سرمایشی در صنعت بر اساس ساختار به شرح زیر می باشد. بدیهی است که با توجه به میزان قدرت و عملکرد این سیستم ها برای انتقال دما، قیمت سیستم سرمایش و گرمایش صنعتی نیز متفاوت می باشد. همچنین شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر از هر نوع با کارشناسان فروشگاه اینترنتی شهر پمپ تماس حاصل فرمایید.
-
هواساز
غالبا از هواساز به عنوان سیستم های گرمایش و سرمایش سوله های صنعتی و سالن های بزرگ مقیاس استفاده می شود. این تجهیزات از طریق یک کویل مخصوص آب گرم یا بخار داغ متصل به بویلر، عمل گرمایش را انجام می دهند. علاوه بر این می توان با اتصال آن ها به یک چیلر (دستگاه خنک کننده) عمل سرمایش را نیز انجام داد.
-
ایرواشر و زنت
این تجهیزات علاوه بر ظاهری مشابه با هواساز ها، عملکردی همچون آن ها نیز در فرآیند گرمایش دارند. تنها تفاوت آن ها با هواساز در نحوه انجام عملیات سرمایش می باشد. چراکه ایرواشر و زنت برای این منظور نیازی به چیلر ندارند. بر همین اساس نیز دارای قیمت و مصرف انرژی پایین تری نسبت به سیستم های دیگر هستند.
-
اکونوپک
این دستگاه مثل دستگاه های ایرواشر و زنت بوده، با این تفاوت که برای سیستم گرمایشی خود، به جای استفاده از بویلر و کویل آب گرم از یک مشعل گازسوز بهره گرفته است. همچنین اکونوپک ها می توانند جهت تصفیه و مطبوع نمودن هوا همراه با انواع فیلتر ها و تجهیزات رطوبت زنی نصب شوند.
-
یونیت هیتر
این سیستم ها ساختار ساده ای داشته و متشکل از تعدادی کویل و یک فن، قابل نصب به صورت زمینی و دیواری، می باشند. به طور کلی یونیت هیتر ها قابلیت وارد کردن هوای تازه را ندارند. در مقابل، این دستگاه ها به کمک فن به کار رفته در آن ها، توانایی بالایی در پرتاب هوا دارند. به همین علت نیز معمولا در مکان هایی با سقف بلند مورد استفاده قرار می گیرند.