الکتروموتور ها به طور کلی به دو دسته موتور سنکرون و آسنکرون تقسیم می شوند. الکتروموتور آسنکرون نیز با توجه به شکل روتور آن شامل دو نوع است. موتور القایی قفس سنجابی و موتور القایی روتور سیم پیچی شده دو مدل آن می باشند. در مطالب گذشته الکتروموتور آسنکرون را به طور کامل توضیح داده ایم.
همچنین برای آشنایی بیشتر، تفاوت دو موتور سنکرون و آسنکرون نیز در مقاله ای دیگر ارائه شده است. در این مطلب قصد داریم علاوه بر تعریف انواع روتور قفس سنجابی و روتور سیم پیچی شده ، شباهت و تفاوت روتور قفسی و سیم پیچی را بیان کنیم. با ما همراه باشید.
تعریف انواع روتور قفس سنجابی و روتور سیم پیچی شده
می توان گفت موتور آسنکرون به موتوری گفته می شود که استاتور و روتور آن سرعت های متفاوت از هم داشته باشند. این قطعه ی روتور این موتور می تواند به دو صورت موتور القایی قفس سنجابی و یا سیم پیچی شده طراحی شود. روتور در موتور قفس سنجابی ، از میله هایی استوانه ای و مستطیلی شکل تشکیل شده است. که این میله ها در انتها و ابتدای خود توسط حلقه ای اتصال کوتاه شده اند.
در حالی که در موتور القایی روتور سیم پیچی شده ، کل روتور به جای میله به صورت کامل سیم پیچی شده است. که نهایتا به حلقه های لغزنده ای که خود آن حلقه ها نیز به جاروبک هایی متصل اند، وصل شده است.
مقایسه و شباهت موتور القایی قفس سنجابی و سیم پیچی شده
علاوه بر تفاوت هایی که روتور سیم پیچی شده با موتور قفس سنجابی دارد، دارای شباهت هایی نیز با هم هستند. که اصلی ترین شباهت های آن ها در موارد زیر ارائه شده است.
- این دو مدل هر دو جزء موتور های آسنکرون محسوب می شوند.
- امکان افزایش بار در هر دو نوع این روتور ها، وجود دارد.
- زمانی که بار به میزان کافی نباشد، باعث کاهش ضریب قدرت هر دو مدل روتور، خواهد شد.
- درست است که امکان تغییر بار وجود دارد، ولی کماکان سرعت آن ها ثابت باقی می ماند.
- همچنین برخی کاربرد های یکسان دارند مانند اینکه برای استفاده در بالابر ها مناسب می باشند.
مقایسه و تفاوت موتور القایی قفس سنجابی و سیم پیچی شده
تفاوت روتور قفسی و سیم پیچی در مشخصات فنی آن هاست. که در واقع موتور آسنکرون دارای مشخصه های متفاوتی در هر یک می باشد. به مهم ترین آن ها در ادامه اشاره شده است.
- از شاخص ترین تفاوت روتور قفسی و سیم پیچی شکل ظاهری شان می باشد که تفاوت هایی با هم دارند.
- زمان شروع به کار، موتور قفس سنجابی جریان الکتریکی بالاتری نسبت به موتور القایی روتور سیم پیچی شده دارد. همچنین نوع دوم قابلیت کنترل این جریان را نیز توسط بانک های مقاومتی خواهد داشت.
- موتور قفس سنجابی در مقایسه با روتور سیم پیچی شده مقاومت و گشتاور شروع پایین تری دارد.
- میزان و هزینه ی نگه داری روتور سیم پیچی شده از موتور القایی قفس سنجابی ، بیشتر است.
- امکان تنظیم تعداد دور موتور آسنکرون در انواع روتور قفس سنجابی وجود ندارد. ولی در مدل روتور سیم پیچی شده این مورد به وسیله رئوستای راه انداز امکان پذیر است.
- موتور قفس سنجابی ، راندمان راه اندازی کمتر ولی در عوض نسبت به نوع سیم پیچی راندمان در حال کار بیشتری دارد.
- و آخرین تفاوت روتور قفسی و سیم پیچی ، در مورد ضریب قدرت آن ها می باشد که برای قفس سنجابی به مراتب بیشتر است.
خرید آنلاین و نحوه انتخاب
خرید آنلاین به شما این امکان را می دهد که در کوتاه ترین زمان محصول مورد نظر خود را خریداری فرمایید. مشتریان محترم می توانند جهت دریافت مشاوره رایگان، خرید و استعلام قیمت با ما در شهر پمپ به عنوان فروشگاه اینترنتی معتبر تماس بگیرند. همچنین برای مشاهده ی محصولات با کلیک بر روی کلمه لینک شده می توانید وارد سایت شده و مشخصات فنی محصولات را بررسی نمایید.
کاش یکی در مورد نحوه سیم پیچی روتورهای سیم پیچی شده توضیح میداد
بیش از 100 سایت مختلف و گشتم مطالب 90%سایتها کپی پیست بدون یک واو کم و زیاد بود
الباقی هم همان مطالب را با کمی تغیر گفته اند
هیچ سایت فارسی هنوز ندیدم که روش سیم پیچی روتور را توضیح بدهد حتی بشکل کلی
با سلام
اگر منظور شما نحوه نصب هست که به دلیل تخصصی بودن غالبا نمی توان آن ها را به صورت مقاله نوشت. بهتر هست که با کارشناس فنی در رابطه با این مبحث صحبت بفرمایید تا هنگام نصب هم مشکلی پیش نیاد و منجر به خسارت مالی نشه. شما می تونید با شماره های موجود در سایت با کارشناسان فنی ما در این رابطه مشاوره رایگان دریافت کنید. اما حتما در مقالات بعدی نکات کلی اون ها رو مطرح خواهیم کرد. ممنون از نظرتون.
آره دقیقا
منم خیلی دنبال همچین مطلبی گشتم اما مطلب متمرکزی درمورد فرمول و طراحی سیم پیچی پیدانکردم دلیل اصلیشم اینه که چون الگوریتم های متفاوتی وجود داره درصورت خرابی و نیاز به سیم پیچی مجدد باید دقیقا مشابه سیم پیچ فابریک سیم پیچی شود
با تشکر از به اشتراک گذاری اطلاعاتتون