یکی از پمپ هایی که با توجه به نوع طراحی که دارند، در صنایع مختلفی اعم از صنایع غذایی، پتروشیمی، تولید کاشی و سرامیک و انتقال انواع چسب، رزین و حلال ها مورد استفاده قرار می گیرند، انواع پمپ های دیافراگمی هستند که در مقالات قبلی به صورت مفصل به تشریح آن ها و ذکر انواعشان پرداخته شده است. به همین خاطر در این مقاله قصد داریم به نحوه ی نصب پمپ دیافراگمی بپردازیم.
البته پیش از آن ابتدا به توضیح مختصری در رابطه با طرز کار پمپ دیافراگمی خواهیم پرداخت و سپس به نوع ساختمان و نیز قطعات به کار رفته در آن ها نیز اشاره ای خواهد شد. هرچند این اطلاعات در شناخت بیشتر پمپ های دیافراگمی بسیار موثر هستند، اما با توجه به تنوع مدلی بسیار بالای این محصولات بر اساس هد، دبی و متریال به کار رفته در ساخت آن ها، شما می توانید به منظور داشتن انتخابی صحیح با فروشگاه اینترنتی شهر پمپ تماس گرفته و از مشاوره های رایگان کارشناسان ما بهره مند گردید.
طرز کار پمپ دیافراگمی
نحوه ی نصب پمپ دیافراگمی
نحوه ی نصب پمپ دیافراگمی به نسبت، نصب ساده ای بوده و نیز تنوع نصبی که می توان برای آن قائل شد، از جمله محاسن این پمپ به شمار می رود. اینکه از کدام نصب در پمپ دیافراگمی مورد نظر خود استفاده شود، بستگی به میزان مکش پمپ و نحوه تامین این مکش دارد. به طور مثال در صورت داشتن مکش مثبت، این پمپ باید پایین تر از سطح سیال قرار گیرد و در صورت خود مکش بودن آن، باید بالا تر از سطح سیال نصب شود.
ساختمان و قطعات پمپ دیافراگمی
هر یک از قطعات پمپ های دیافراگمی، وظیفه ای خاص را در طرز کار پمپ دیافراگمی ایفا می کنند که در ادامه به صورت مختصر توضیح داده شده اند. دانستن این موارد در نصب محصولات پمپ های دیافراگمی از آنجایی اهمیت دارد که به قرار گرفتن صحیح آن ها و عدم آسیب رساندن به آن ها حین نصب توجه ویژه ای شود.
همچنین در برخی مدل های این انواع بادی، یک شیر توپی یا یک شیر زبانه ای نیز وجود دارد. پمپ هایی شامل این شیر های توپی را می توان مناسب ترین نوع پمپ بادی دیافراگمی به حساب آورد. چراکه در این مدل ها ورودی پمپ در پایین محفظه دیافراگم و خروجی آن در قسمت بالا ی محفظه قرار می گیرد.
بنابراین گاز های اضافی یا بخار و هوای موجود در پمپ نیز بدین صورت از قسمت خروجی آن که بالای محفظه پمپ قرار دارد، خارج می شود. اما در پمپ های دارای شیر یک زبانه ای بر خلاف نوع بالا، خروجی در قسمت پایین محفظه پمپ قرار داشته تا از این طریق ذرات جامد ته نشین شده در پمپ به راحتی همراه با سیال از قسمت خروجی آن خارج شوند.