پمپ, پمپ پریستالتیک, پمپ دنده ای

مقایسه پمپ دنده ای و پریستالتیک

مقایسه-پمپ-دنده-ای-و-پریستالتیک

در این مقاله قصد داریم به مقایسه پمپ دنده ای و پریستالتیک بپردازیم. پمپ های دنده ای از قدیمی ترین پمپ های دوار محسوب می شوند. طرز کار پمپ دنده ای به این صورت است که سیالات مختلف را در حجم بسیار زیاد و غلظت بالا، با سرعت و قدرت زیاد منتقل و پمپاژ می کند.

از پمپ های جابجایی مثبت پمپ پریستالتیک است. نحوه کار پمپ پریستالتیک نیز این گونه است که جهت پمپاژ سیالات برای موارد حساس و نیازمند دقت بالا استفاده می شود. در ادامه با کاربرد هر کدام از پمپ ها بیشتر آشنا می شویم. شهر پمپ به عنوان یکی از فروشندگان پمپ دنده ای و پریستالتیک آماده ی خدمت رسانی می باشد.  

طرز کار پمپ دنده ای

پمپ های دنده ای از جمله پمپ های غلیظ کش و هیدرولیک محسوب می شوند. این پمپ‌ ها دارای دنده هایی هستند که  هر کدام از آن ها  داخل دیگری یا کنار هم قرار دارند.  طرز کار پمپ دنده ای به این صورت است که با چرخش یکی از دنده ها مکش سیال آغاز می شود. سپس به دلیل خلا ناشی از این مکش، همچنین چرخیدن دیگر دنده ها و برخورد پره های آن ها به هم، سیال داخل پمپ به حرکت در می آید. و سیال از همان دهانه ی خروجی پمپ خارج می شود. به این ترتیب عملیات پمپاژ مایع انجام می شود و با هر دور چرخش این دنده ها مقداری معین از سیال منتقل می شود.

این پمپ ها شامل دو مدل داخلی و خارجی هستند. پمپ های داخلی به دلیل نوع طراحی دنده ها توانایی پمپاژ سیالات غلیظ تر را دارند. ولی پمپ های خارجی نسبت به داخلی دارای دور های بالاتری هستند. به همین علت برای جابجایی مایعات با ویسکوزیته ی پایین مناسب می باشند. در مقاله های قبلی مفصل راجع به این دو مدل پمپ توضیح داده شده است.  

نحوه کار پمپ پریستالتیک

این نوع پمپ دارای غلطک و همین طور یک لوله یا تیوپ منعطف است. وقتی غلطک یا کفشک بر روی شلنگی که درون آن قرار گرفته حرکت می کند. هوای داخل لوله به جلو رانده شده و در نهایت یک نوع خلاء ایجاد می شود. این خلایی که ایجاد شده باعث مکش سیال می شود. در واقع این عملیات متراکم سازی و آزاد شدن تیوب، مکش لازم جهت پمپاژ سیالات را تامین می کند. به همین دلیل در این پمپ تغییر فشار از طریق تنظیم کردن سرعت گردش غلطک امکان دارد. پمپ های پریستالتیک نیز نسبت به کاربرد انواع مختلفی دارند.

این پمپ ها از انواع پمپ های مواد غذایی و آزمایشگاهی محسوب می شوند. به دلیل اینکه برای پمپاژ سیالات با میزان کم و دوز دقیق استفاده می شوند. گاهی اوقات با دوزینگ پمپ ها اشتباه گرفته می شوند. راجع به تفاوت این دو نوع پمپ درمقاله های قبلی توضیح داده شده است.

مقایسه پمپ دنده ای و پریستالتیک

هر کدام از انواع پمپ های دنده ای و پریستالتیک را توضیخ دادیم. به نکات دیگری از این پمپ ها در ادامه اشاره می کنیم.

طرز کار پمپ دنده ای به صورت تولید جریان یکنواخت و تولید فشار بالا است. از پمپ های دنده ای برای پمپاژ سیالات غلیظ نیز استفاده می شود. همچنین در موارد پزشکی، پمپاژ مواد شیمیایی، صنایع غذایی، سوخت ها و… کاربرد دارد. پمپ های پریستالتیک نیز نصب راحتی دارند. قیمت پمپ پریستالتیک نیز نسبت به انواع آن ها متفاوت است.

برای خرید مناسب انواع پمپ ها باید از فروشندگان پمپ دنده ای و پریستالتیک معتبر در خواست نمایید. برای استعلام قیمت پمپ پریستالتیک و دنده ای و گرفتن مشاوره می توانید با شهر پمپ تماس بگیرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *