پمپ های روغن داغ از اولین پمپ های سانتریفیوژ محسوب می شوند. این پمپ ها جهت پمپاژ، گردش یا سیرکوله ی روغن و آب با دمای بالا مورد استفاده قرار می گیرند.
در مقاله های قبلی مفصل راجع به اجزا و لوازم پمپ روغن داغ و عملکرد آن ها توضیح داده ایم. در این مطلب راجع به راه اندازی، نصب پمپ روغن داغ و تعمیر روغن داغ اطلاعاتی ارائه می شود.
پمپ های روغن داغ
وظیفه ی این پمپ ها به گردش درآوردن روغن در داخل موتور و کاهش دمای داخلی موتور از طریق جذب حرارت توسط روغن می باشد. عملکرد پمپ های روغن به این صورت است که چرخش قطعات مختلف موتور حرارت ایجاد می کند. که این حرارت توسط روغن موتور جذب می شود. دمای پمپاژ این پمپ ها برای آب تا 180 درجه و برای روغن تا 380 درجه می باشد. به همین دلیل جنس این پمپ ها از چدن است که در برابر حرارت مقاوم بالایی دارند.
این پمپ ها در صنایع کوچک و بزرگ زیادی مورد استفاده قرار می گیرند. و دارای برند های خارجی و ایرانی مختلفی هستند. از مطرح ترین این برند ها می توان به نورم پمپ روغن داغ ساخت ترکیه و پمپیران برند ایرانی اشاره کرد. برای اطلاع از دیگر برند های پمپ روغن داغ ساخت ترکیه ، ایرانی و… می توانید با شهر پمپ تماس بگیرید. همچنین ارسال تمام محصولات ما به صورت رایگان می باشد.
نصب پمپ روغن داغ
راه اندازی و نصب پمپ روغن داغ باید توسط متخصص انجام شود. زیرا در صورت نصب غلط منجر به بروز مشکلات زیادی می گردد. قبل از نصب پمپ روغن داغ باید فلنج مکش، رانش و پوشش محافظ محور پمپ را تمیز کنید.
- پمپ باید در محلی عاری از آلودگی و رطوبت، دارای تهویه و بدون خطر انفجار نصب شود.
- محل نصب پمپ روغن داغ نباید کم باشد. زیرا فضای کافی برای بررسی و تعمیر و یا بلند کردن آن وجود داشته باشد. همین طور در زمین سفت و محکم نصب شود.
- عدم تراز بودن کوپلینگ ها مهم ترین علت لرزش، کارکرد با صدا، گرم شدن یاتاقان ها و بار اضافی موتور می باشد. به همین علت کوپلینگ ها باید به درستی تراز شده و مرتباً کنترل شوند.
- جهت جلوگیری از هر گونه مشکل و خطر باید تمام اتصالات به درستی و دقیق انجام گیرد. مثلا بسته به نوع کاربرد، اتصالات لوله کشی و یا تجهیزات کنترل کارکرد مثل گیج فشار و… باید در جای مناسب خود قرار گیرند.
- باید هر پمپی در پوش هایی روی پمپ برای تخلیه داشته باشد. که می توان برای تخلیه ی پمپ آن را به مخزن مناسبی وصل کرد. بنابراین لوله تخلیه باید دارای شیر مجزا و متناسب با فشار کاری پمپ باشد.
- پمپ را به موقع روغن کاری کنید. این کار باعث می شود رطوبت و آب وارد پمپ نشود.
- یکی از عوامل آسیب رسیدن به پمپ یخ زدگی آن است. پس به انتخاب محل و نگهداری پمپ توجه کنید.
- چند بار روتور پمپ را با دست بچرخانید تا اطمینان حاصل کنید که روتور به آسانی می گردد.
راه اندازی پمپ روغن داغ
- هواگیری پمپ: روی محفظه ی حلزونی پمپ دو در پوش قرار دارد. با برداشتن درپوش ها محفظه را با سیال مورد استفاده پر کنید. به صورت دستی و آهسته محور پمپ را هم زمان با پر کردن محفظه، بچرخانید. با این کار از عدم وجود هر گونه نشتی در محفظه مطمئن می شوید. در انتها نیز باید درپوش ها را به درستی در محل اولیه ی خود قرار دهید.
- پس از اینکه پمپ شروع به کار کرد، دمای مایع به مرور افزایش می یابد. تا به بالاترین دمای خود برسد. بعد از رسیدن به دمای نهایی، پمپ را خاموش کرده و کوپل ها را بررسی کنید.
- لازم است در اولین راه اندازی، تمام قطعات و لوازم پمپ روغن داغ را با دقت بررسی کنید تا از سالم بودن اجزا مطمئن شوید.
- باید با دقت این کار را انجام دهید تا اگر هر مشکلی مخصوصا انحراف در زاویه قرار گیری قطعات وجود داشت تشخیص دهید.
- در نهات اگر پمپ بدون اصطکاک و روان کار کرد. همچنین قطعه های آن در جای خود قرار می گیرند، احتمالاً راه اندازی به درستی انجام شده است.
تعمیر پمپ روغن داغ
پایین بودن فشار و دبی پمپ
باید در تعمیر پمپ روغن داغ به وضعیت آب بندی و تجهیزات ورودی و خروجی پمپ توجه شود.
داغ شدن الکتروموتور
خنک کاری توسط اجزای پمپ به درستی انجام نگرفته که باعث گرم شدن بیش از حد الکتروموتور شده است.
لرزش و تکان های شدید الکتروموتور
باید به تراز بودن تجهیزات پمپ و میزان بار ورودی توجه شود.
با نصب و راه اندازی درست و سرویس به موقع می توان به صورت طولانی تر از پمپ ها استفاده کرد. ولی هر وسیله ای بعد از مدتی کار ممکن است احتیاج به تعمیر پیدا کند. به این ترتیب بهتر است از یک تعمیر کار مجرب کمک بگیرید.