پمپ, پمپ دنده ای

کاربرد پمپ دنده ای در پزشکی

پمپ دنده ای غلیظ کش

از قدیمی ترین پمپ های دوار پمپ دنده ای می باشد. پمپ دنده ای یکی از ابزار های مورد نیاز جهت پمپاژ سیال، انتقال و افزایش فشار مایعات با ویسکوزیته ی بالا و متوسط است. به دلیل مکش بالا به آن پمپ خود مکش و پمپ دنده ای غلیظ کش نیز گفته می شود. پمپ های دنده ای با برند های مختلف ایرانی و خارجی تولید شده است. برای انتخاب مناسب پمپ خود می توانید از کاتالوگ پمپ دنده ای استفاده نمایید. جهت استعلام قیمت، گرفتن راهنمایی، کاتالوگ پمپ دنده ای و انواع پمپ ها با ما در ارتباط باشید. همچنین ارسال تمام محصولات شهر پمپ رایگان می باشد.

نحوه کار پمپ دنده ای

پمپ دنده ای یا پمپ دنده ای غلیظ کش ، پمپی از نوع جابجایی مثبت است که حجم ثابتی از سیالات را درون خود محصور می کند سپس آن را با استفاده از دنده‌ها انتقال می دهد. نحوه کار پمپ دنده ای به این صورت است که این.پمپ از حرکت چرخ دنده‌ها برای جابجایی سیالات استفاده می‌کند. که یک جریان یکنواخت و صاف را متناسب با سرعت چرخش دنده‌ های خود فراهم می‌ سازد. عامل چرخش، سیال را در محفظه پمپ محصور کرده و مکشی در دهانه ی پمپ ایجاد می ‌کند. با کشیده شدن سیال در پمپ، درون حفره محل قرارگیری چرخ‌ دنده ‌ها محصور شده و به سمت خروجی هدایت می‌شود. این پمپ دارای دو نوع پمپ دنده ای داخلی و خارجی می باشد که در مقاله های لینک شده کامل توضیح داده شده است.

کاربرد پمپ دنده ای در پزشکی

پمپ های دنده ای کاربرد های بسیاری در صنایع مختلف دارند. به عنوان مثال برای پمپاژ روغن، مواد شیمیایی، مواد رقیق و غلیظ و…. همچنین در صنایع پزشکی کاربرد های زیادی دارند.  اجزای تولید شده در صنعت پزشکی همیشه باید به درستی و بدون هیچ خرابی کار کنند. به همین دلیل چرخ دنده های پمپ مورد استفاده در سیستم های پزشکی باید با دقت کافی ساخته شده باشد. این پمپ ها در انواع زیادی از تجهیزات پزشکی مثل ابزار های بیمارستانی و جراحی یافت می شوند. چرخ دنده ها در صنایع پزشکی اغلب با اولویت های منحصر به فردی تولید می شوند. که شامل اندازه های کوچک و قابلیت کار در سرعت بالا و سطح پایین سرو صدا می باشد. همین طور معمولا از مواد مخصوصی استفاده می شود. به عنوان نمونه در سیتی اسکن که پمپ باید یک مقدار ثابت از فشار و دبی را فراهم کند. زمانی که به دلیل نیروهای گرانشی تحت تنش های سنگین قرار گرفته است.

معایب پمپ دنده ای

علاوه بر مزایای فراوانی که دارد به معایب دنده ای نیز اشاره می کنیم. اینکه چرخ دنده‌ ها باید دائما روغن کاری شوند و برای مدت طولانی نباید خشک بمانند. رابطه نزدیک بین محفظه ‌ها و دنده‌ ها باعث شده که هنگام کار با مایعات ساینده یا مایعات حاوی ذرات جامد جذب شده، حساس باشند.

تعمیر پمپ دنده ای

در صورت سرویس به موقع پمپ برای مدت بیشتری سالم می ماند. ولی برای تعمیر پمپ دنده ای رعایت یک سری نکات ضروری است. ﻣﻮﺗﻮر را خاموش‌کنید، ﺷﻴﺮ ﻣﻜﺶ و ﺧﺮوجی را ﻛﺎﻣﻼً ﺑﺒﻨﺪﻳﺪ. ﭘﻤﭗ را از ﻣﻮاد ﭘﻤﭗ ﺷﻮﻧﺪه ﺗﺨﻠﻴﻪ کنید و…. بهتر است به یک تعمیر کار ماهر مراجعه نمایید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *