پمپ, پمپ دنده ای, لوب پمپ, مونو پمپ

کاربرد پمپ غلیظ کش

پمپ-مایعات-غلیظ

یکی از مهم ترین انواع پمپ ها جهت انتقال مواد یا پمپ مایعات غلیظ را می توان پمپ غلیظ کش نام برد. که به انواع دیگر آن مانند پمپ غلیظ کش دنده ای ، مونو پمپ و لوب پمپ نیز می توان اشاره کرد. این نوع پمپ نوعی پمپ جا به جایی مثبت می باشد. که کاربرد پمپ غلیظ کش اغلب برای پمپاژ مواد با غلظت بالا مثل انواع روغن ها و یا سیالات دارای ناخالصی و ترکیب های مختلف می باشد. در ادامه بیشتر با کاربرد پمپ غلیظ کش و انواع آن آشنا می شویم.

کارکرد پمپ مایعات غلیظ یا غلیظ کش

نحوه ی کارکرد آن به این صورت است که با چرخشی که موتور در پمپ ایجاد می کند. هر بار مقدار مشخصی از سیال جابجا می شود که از سمت تغذیه به سمت خروجی منتقل می شود.

از ویژگی های این پمپ، خود مکش بودن آن است، که ناشی از قدرت بالای این دستگاه می باشد. همین ویژگی باعث می شود که سیال با هر نوع ویسکوزیته از کم تا زیاد پمپاژ شود. همچنین برای پمپاژ مایعات رقیق با حجم بالا نیز مورد استفاده قرار می گیرند.

این پمپ مایعات غلیظ دارای اندازه و جنس های مختلفی است که باید با سیال پمپ شونده متناسب باشد. بر این اساس قیمت پمپ غلیظ کش نیز می تواند متفاوت باشد.

برای مشاوره و استعلام قیمت پمپ غلیظ کش یا هر نوع پمپ دیگری می توانید با شهر پمپ تماس بگیرید. پمپ غلیظ استیل یک نوع آن است که به دلیل مقاومت بیشتر مورد توجه است. از پمپ غلیظ کش استیل برای پمپاژ مواد اسیدی و غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. از دیگر متریال آن برنز، چدن، استیل و… می باشد.

کاربرد پمپ غلیظ کش

پمپ غلیظ کش برای پمپاژ قیر و انتقال مواد شیمیایی هم استفاده می شود. در صورتی که ساختار و سازه های پمپ متناسب با مواد اسیدی و شیمیایی در نظر گرفته شده باشد. که در این حالت ممکن است پمپ را به نام پمپ انتقال مواد شیمیایی نیز بدانیم. همچنین برای پمپاژ روانکار های صنعتی و روغن داغ، صنایع کاغذ سازی، دارویی، پالایشگاه ها و… نیز مورد استفاده قرار می گیرند.

پمپ-غلیظ-کش-دنده-ای

انواع پمپ مایعات غلیظ

از انواع این پمپ ها می توان به پمپ غلیظ کش دنده ای، مونو پمپ و لوب پمپ اشاره کرد. از پر کاربرد ترین ها پمپ غلیظ کش دنده ای می باشد که شامل دو نوع داخلی و خارجی است.

پمپ دنده ای داخلی

این پمپ ساختار پیچیده ای ندارد و از دو چرخ دنده ی قوی تشکیل شده که درون دستگاه قرار گرفته است. قدرت بالای این نوع پمپ باعث شده تا هیچ نوسانی در خروجی آن دیده نشود. هر نوع موادی را از ویسکوزیته ی پایین تا بالا را به راحتی منتقل می کند. عملکرد این پمپ را می توان به صورت دو جهته نیز به کار گرفت. هزینه ی تعمیر و نگهداری این نوع پمپ به دلیل ساده بودن کم است و شرایط نصب ساده ای دارد. فشار این نوع پمپ محدود است و نهایتا از فشار کم به متوسط می رسد. سرعت این پمپ زیاد نیست و به همین دلیل در صنایعی که به سرعت زیاد برای انتقال مواد نیاز دارند کارکرد زیادی ندارد.

از آن می توان برای انتقال مواد معدنی و ساختمان سازی مانند آسفالت و شن و ماسه استفاده کرد. از دیگر کاربرد های آن می توان به پمپاژ رزین ها، سوخت ها، صنایع بهداشتی و… اشاره کرد.

پمپ دنده ای خارجی

از دو چرخ دنده ی قوی تشکیل شده که خارج دستگاه قرار گرفته است. طول عمر پمپ غلیظ کش خارجی بسیار زیاد است. پمپ خارجی دارای کارکرد های متنوعی برای انتقال مواد با سرعت و حجم بالا می باشد. تعمیرات و نگهداری کم هزینه و ساده ای دارد. چرخ دنده ها در بیرون قرار گرفته که باید در محیط هایی که آلوده نیستند به کار گرفته شود.

از آن برای انتقال انواع مایعات و یا مواد روغنی، مواد شیمیایی استفاده می شود. از دیگر کاربرد های آن در صنایع غذایی برای انتقال موادی مانند شکلات یا خمیر و… می توان اشاره کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *