امروزه استفاده از استخر، سونا و جکوزی بیش از پیش رواج یافته است. به همین خاطر اهمیت نوع تجهیزات مربوط به آن ها نیز نسبت به گذشته بیشتر شده است. علی الخصوص در مورد استخر های بزرگ مقیاس که لزوم استفاده از این تجهیزات پررنگ تر هم هست. یکی از این تجهیزات، پمپ استخر نام دارد که ابزاری ساده و مقرون به صرفه برای رسیدگی و نگهداری از استخر ها به شمار می رود.
به صورت کلی با استفاده از این پمپ ها می توان به سادگی آب داخل استخر را برای تصفیه آن، تخلیه و سپس مجددا به داخل استخر بازگرداند. اما در ادامه برای آشنایی بیشتر به تشریح بیشتر طرز کار انواع پمپ استخر پرداخته شده است. مخصوصا که فروشگاه اینترنتی شهر پمپ، ارائه دهنده تمامی برند های موجود این محصولات در ایران نیز می باشد. همچنین شما می توانید برای داشتن انتخابی صحیح از مشاوره های رایگان ما بهره مند شوید.
پمپ استخر چیست
همه استخر ها دارای یک سیستم تصفیه برای کلرزنی و پاک سازی آب داخل استخر ها می باشند که یکی از مهم ترین اجزای آن ها، پمپ های استخر نام دارد. این پمپ ها که نمونه ای از انواع پمپ خودمکش محسوب می شوند، وظیفه ی پمپاژ کردن آب به سمت فیلتر یا همان صافی سیستم تصفیه را بر عهده دارند تا از این طریق سیرکولاسیون لازم برای آب استخر اتفاق بیفتد.
طرز کار پمپ استخر نیز باید به گونه ای باشد که در مدت زمان مشخصی (معمولا بین 6 تا 8 ساعت)، همه آب استخر را تعویض نماید. به این صورت که در ابتدای امر آب داخل استخر را به سمت فیلتر سیستم تصفیه انتقال دهد. این فیلتر، همچون صافی خود پمپ، وظیفه تمیز کردن آب را از طریق جدا سازی اجسام ریز و آلایندگی های موجود در آن بر عهده دارد. سپس این آب بدون ذرات معلق، پس از عبور از دیگر اجزای سیستم تصفیه استخر، از جمله کلرزن و دستگاه UV، تصفیه و مجددا توسط همان پمپ استخر به داخل استخر باز می گردد.
انواع پمپ استخر
هرچند عملکرد این پمپ ها، طبق توضیحات بالا به ظاهر ساده می آید، اما بر اساس معیار هایی از جمله میزان توان آن ها شامل قدرت و سرعت پمپاژ آب توسط پمپ های استخری، محصولات آن ها را می توان به 3 دسته کلی شامل موارد زیر تقسیم بندی نمود. در ادامه پس از معرفی هر دسته به توضیح مختصری از هر کدام نیز پرداخته شده است.
-
مدل تک دور
این مدل که ساده ترین نوع پمپ استخر به شمار می رود، فقط امکان گردش آب با یک سرعت خاص را دارد و معمولا برای استخر های کوچک مورد استفاده قرار می گیرد. هرچند که در گذشته به صورت معمول استفاده از این دسته بسیار بیشتر از امروز بوده است.
-
مدل دو دور
این پمپ ها قابلیت کار با دو سرعت مختلف شامل دور پایین و دور بالا را دارند. بنابراین بر خلاف دسته بالا می توانند هد و دبی بالا تری را تامین نموده، پس مصارف استفاده از آن ها نیز بیشتر از نوع تک دور می باشد. همچنین لازم به ذکر است که با این ویژگی، برق مصرفی توسط آن ها نیز تا حد زیادی کاهش می یابد.
-
مدل دور متغیر
این دسته از محصولات پمپ استخری به دلیل توانایی داشتن سرعت های مختلف، غالبا در استخر های بزرگ و با تجهیزات پیشرفته مورد استفاده قرار می گیرند. تولید سر و صدای کم حین کار، راندمان و طول عمر بالا از مزایای این دسته بوده که منجر به افزایش قیمت آن ها در مقایسه با دو مدل بالا نیز می شود.
اجزای پمپ استخر
این پمپ ها، عملکرد و ساختاری بسیار شبیه به پمپ های سانتریفیوژ دارند. به همین خاطر حتی محصولات آن ها نیز در دسته پمپ های سانتریفیوژ قرار می گیرند و با توجه به اینکه این پمپ ها از خاصیت خودمکشی هم برخوردار هستند، اجزای داخلی تشکیل دهنده آن ها شامل قطعات زیر می شود:
- محفظه
- پروانه
- شافت
- ياتاقان ها
- نوار آب بندي
- دیفیوزر
- رينگ سايشي
- كوپلينگ
- سیستم فلشینگ
- Strainer یا فیلتر
- الکتروموتور
کاربرد پمپ استخری
بر خلاف سایر پمپ های خودمکش، پمپ های استخری صرفا با هدف استفاده در استخر ها طراحی و تولید شده اند. به همین خاطر هم هست که بسیاری از برند های تولید انواع پمپ آب، فاقد این محصولات می باشند. بنابراین در مجموع کاربرد های این پمپ ها مختص سیرکوله کردن آب در استخر ها و موارد مشابه شامل فهرست زیر می باشد:
- انواع استخر و جکوزی
- حوضچه های آب سرد
- دستگاه های موجود در پارک های آبی
مزایا و معایب پمپ استخر
محصولات پمپ استخر با وجود محدودیت در مصارف استفاده از آن ها، اما دارای نکات مثبت بسیاری هستند که انتخاب آن ها را برای سیرکوله کردن آب استخر نسبت به دیگر پمپ های آب، ارجحیت می دهد. در ادامه ابتدا به این مزایا و سپس به معایب آن ها برای استفاده پرداخته شده است.
- جلوگیری از راکد ماندن آب و لجن بستن آن داخل استخر
- امکان سیرکوله کردن آب استخر به منظور پاک سازی، گندزدایی و تصفیه آن
- عدم ورود هرگونه ناخالصی به آب استخر
- افزایش فشار سیستم تصفیه استخر
- امکان تنظیم سرعت پمپاژ آب به استخر
همچنین از مهم ترین موارد قابل توجه در خرید این محصولات، توجه به این مسئله است که استفاده از این پمپ ها باید حتما همراه با یک صافی صورت پذیرد.
نحوه نصب پمپ استخری
به صورت کلی با توجه به اینکه پمپ های استخری همیشه یکی از اجزای یک سیستم بزرگتر به شمار می روند، بنابراین برای نصب آن ها علاوه بر شناخت خود پمپ، باید اطلاعات کاملی از دیگر اجزای سیستم تصفیه آب استخر نیز داشته باشیم. به همین خاطر نیز توصیه می شود که پروسه نصب این پکیج کلی توسط افراد متخصص در این زمینه انجام شود.
در این قسمت صرفا به مهم ترین نکته نصب این پمپ ها، یعنی محل قرار گیری شان اشاره شده است که باید پایین تر از سطح آب باشد. زیرا نحوه عملکرد پمپ های استخری بر مبنای نیروی گرانش زمین است. سپس آب مورد نیاز توسط اتصالاتی که باید با حداقل زانویی (برای داشتن کمترین افت فشار) نصب شود، به خود استخر منتقل می گردد.
نحوه انتخاب و خرید پمپ استخر
هرچند که به نظر می آید هرچه توان پمپ انتخابی بیشتر باشد، گزینه مناسب تری برای خرید و استفاده در استخر هاست، اما لازم به ذکر است که برای داشتن انتخابی صحیح در این رابطه به جز توان پمپ، باید به پارامتر های دیگری نیز دقت نمود که در ادامه به فهرستی از مهم ترین این معیار ها اشاره شده است.
- میزان فشار و دبی مورد نیاز
- نوع کاربری و حجم استخر
- جنسی مقاوم برای بدنه پمپ و لوله ها در برابر مواد ضد عفونی کننده
- طول مسیر لوله کشی و اندازه ی دهانه آن ها
- زمان مد نظر برای تخلیه و پر کردن استخر
جنس پمپ استخر
پمپ های استخری چون باید آبی که به صورت پیوسته کلرزنی می شود را منتقل نمایند، به همین خاطر باید از متریال هایی مقاوم در برابر انواع کلر و یا سایر مواد گندزدا یا اسیدی ساخته شوند. با توجه به این موضوع معمولا در ساخت پمپ های استخری از نوعی پلاستیک فشرده شده استفاده می شود که حتی مقاومتی بیشتر از استیل یا برنز دارند. علی الخصوص که این نوع از پلاستیک در برابر سایش های ناشی از احتمال وجود شن در آب نیز مقاوم می باشند.
فروش اینترنتی پمپ استخری
خرید آنلاین هر محصولی این امکان را برای مشتری فراهم می کند که ضمن صرفه جویی در وقت، بیشترین تعداد مدل را مشاهده نموده و در رابطه با تجهیزات صنعتی با مشخصات فنی آن ها نیز آشنا شوند. همچنین در صورت خرید از شهر پمپ شما می توانید که علاوه بر استعلام قیمت، از مشاوره های کارشناسان ما نیز به صورت رایگان بهره مند شوید.