به صورت کلی تجهیزاتی با نام فلومتر در صنایع مختلف وجود دارند که همچون انواع ترانسمیتر، دستگاه هایی برای اندازه گیری پارامتر های مختلف محسوب می شوند. با توجه به این کاربرد بدیهی است که می توان از این تجهیزات در هر نوع صنعتی استفاده نمود. اما رایج ترین مصارف استفاده از آن ها در زمینه اندازه گیری سرعت سیال می باشد. در ادامه به انواع دیگر آن نیز پرداخته شده است.
پیش از تشریح این محصولات در ابتدا به این موضوع که فلومتر چیست ، خواهیم پرداخت و پس از آن اطلاعات بیشتری از آن نیز ارائه خواهد شد. همچنین لازم به ذکر است که همانطور که می دانید شهر پمپ ارائه دهنده انواع تجهیزات صنعتی نیز می باشد. بنابراین تماس با ما می تواند اطلاعات و مناسب ترین قیمت را به شما مشتریان محترم ارائه نماید.
فلومتر چیست
تعریف اینکه فلومتر چیست ، تا حد زیادی به نوع سیالی که این تجهیزات داخل آن ها قرار می گیرند، بستگی دارد. به این معنی که بر اساس میزان خورندگی و خطرناک بودن سیال، تجهیزات مورد استفاده برای اندازه گرفتن پارامتر های مختلف آن نیز متفاوت می باشد. همین موضوع بیان کننده تفاوت روتامتر و فلومتر به صورت خلاصه به شمار می رود.
اما جهت پاسخ به سوال فوق الذکر، فلومتر چیست ، باید گفت که معمولا به منظور افزایش میزان راندمان، ایمنی، حفظ کیفیت محصولات و مدیریت صحیح هزینه ها لازم است دبی سیالات اندازه گیری شود که برای این امر از دستگاه هایی به اسم فلومتر استفاده می گردد. پس فلومتر ابزاری جهت تعیین مقدار جریان حجمی یا جرم سیالات اعم از مایع یا گاز به شمار می رود. به همین خاطر به فلومتر، دبی سنج یا جریان سنج نیز گفته می شود.
انواع فلومتر چیست
انواع فلومتر بر خلاف غالب تجهیزات، به شدت از تنوع مدلی بالایی برخوردار هستند. چراکه بر اساس نوع سیال و پارامتر مورد توجه برای اندازه گیری در مصارف گوناگون، نوع استفاده از فلومتر نیز متفاوت خواهد بود. به دلیل گسترده بودن این مبحث در ادامه تنها به ذکر انواع فلومتر به صورت فهرست وار پرداخته شده است. در مقالات بعدی به تشریح هر یک از این دسته ها نیز پرداخته خواهد شد.
- فلوتر آب
- توربینی
- ورتکس
- ونتوری
- مغناطیسی
- روتامتر
- اوریفیس پلیت
- جرمی حرارتی
- حجمی
- اختلاف فشار
- پیتوت
- التراسونیک
- کوریولیس
اجزای فلومتر چیست
در رابطه با اصلی ترین قطعات تشکیل دهنده این تجهیزات و در واقع اینکه اجزای فلومتر چیست ، در ادامه به ذکر آن ها می پردازیم. البته لازم به ذکر است که این اجزا برای فلومتری است که مخصوص اندازه گیری تغییرات سرعت می باشد. علت نام بردن اجزای این مدل خاص از فلومتر، استفاده بسیار زیاد آن ها در صنایع مختلف می باشد.
- بخش اندازه گیری
- قسمت تبدیل
- بخش گزارش دهی و نتیجه گیری
کاربرد فلومتر چیست
همانطور که در قسمت های بالا توضیح داده شد، فلومتر ها، تجهیزاتی برای اندازه گیری ویژگی ها و مشخصات فنی سیالات هستند که بر اساس پارامتر مورد نظر برای اندازه گیری، می توانند کاربرد های گوناگونی داشته باشند. همین موضوع در واقع وظایف انواع فلومتر را نیز مشخص می نماید. بر این اساس معمولا از این محصولات در موارد زیر استفاده می گردد:
- اندازه گیری مقدار سیالات
- تعیین سرعت جریان سیال داخل لوله ها
- اندازه گیری فشار و دما
- تشخیص میزان گاز یا بخار موجود در لوله ها
- مشخص نمودن مقدار ماده مورد نیاز برای سیستم
- اندازه گیری پارامتر های دیگری نظیر چگالی، جرم مولکولی و غیره …
- صنایع پتروشیمی، نفت و گاز
- صنایع غذایی و بهداشتی
مزایا و معایب فلومتر چیست
فلومتر ها نیز همچون سایر تجهیزات صنعتی شامل نکات مثبت و منفی خاصی هستند که برای داشتن یک خرید موفق ضروری است با این موارد آشنایی کامل داشت. البته نکته قابل توجه در رابطه با این محصولات این است که هر یک از این انواع، دارای مزایا و معایب منحصر به فرد خود می باشند. با این وجود در ادامه سعی شده است به مواردی که در تمامی مدل های آن مشترک است، اشاره شود.
- دقت، طول عمر و قابلیت اطمینان بالا
- تعمیر و نگهداری ساده
- مقاوم در برابر فشار و دما های بالا
- کاملا بهداشتی
- تنوع بالا
- امکان نصب تا لوله هایی به اندازه 14 اینچ
شناخت نکات منفی هر محصول از مزایای آن نیز مهم تر است. چراکه با آشنایی با محدودیت های هر نوع تجهیزاتی می توان بهترین عملکرد و استفاده را از آن ها داشت. بر این اساس از جمله معایب فلومتر:
- هزینه راه اندازی بالا
- حساسیت به نویز های اضافه
- وزن سنگین و قیمت بالا برای لوله های با دهانه های بزرگ تر از 4 اینچ
نحوه نصب فلومتر
پس از تشریح اینکه فلومتر چیست ، در این بخش قصد داریم به چگونگی نصب آن بپردازیم. این موضوع از آنجایی اهمیت پیدا می کند که در صورت نصب صحیح آن می توان عملکرد کلی سیستم را تا حد زیادی بهبود بخشیده و در مقابل در صورت نصب نادرست آن، دقت اندازه گیری فلومتر تا حد زیادی کاهش خواهد یافت. هرچند که نصب این تجهیزات باید توسط افراد متخصص صورت پذیرد، اما در ادامه به نکات کلی در این زمینه پرداخته شده است.
مهم ترین نکته در رابطه با نصب فلومتر ها توجه به لوله کشی سیستم مد نظر از نظر طول، جنس و قطر دهانه های آن ها جهت بررسی تناسب شان با فلومتر مورد نظر می باشد. همچنین مستقیم بودن مسیر این لوله کشی ها به معنی عدم وجود زانویی و نداشتن تغییر جهت که منجر به به هم ریختگی جریان سیال می شود، بهترین نوع برای استفاده در این زمینه می باشد. بنابراین استفاده از مواردی همچون انواع فن، پمپ، سه راهی و شیرآلات نیز توصیه نمی شود. مورد دیگر انتخاب محل قرارگیری فلومتر است که باید بر اساس لوله ها و اختلاف فشار موجود در آن ها باشد.
نحوه خرید و انتخاب فلومتر
با توجه به تنوع بالای محصولات فلومتر و اینکه فلومتر چیست ، انتخاب درست آن ها بسیار حائز اهمیت است. اما این انتخاب با توجه به مواردی خاص که مربوط به شرایط سیستم می باشد، تا حد زیادی ساده تر خواهد شد. از جمله این موارد:
- دامنه ی تغییرات دما و فشار
- نوع لوله کشی و محل نصب فلومتر
- دامنه ی اندازه گیری و دقت مورد نیاز برای فلومتر
- نحوه ی انتقال اطلاعات شامل روش آنالوگ، دیجیتال یا هر دو
فروش اینترنتی فلومتر
به صورت معمول فروشگاه های اینترنتی امروزه پروسه خرید را به مراتب ساده تر و سریع تر نموده اند. چراکه علاوه بر عدم نیاز به حضور فیزیکی، با صرفه جویی در زمان این امکان را فراهم کرده اند که تنها با چند کلیک ساده قادر به مشاهده تمامی محصولات بوده و همچنین تنها با یک تماس تلفنی هم، قیمت محصول مورد نظر خود را استعلام نمایند. شهر پمپ نیز به عنوان مرکز فروش اینترنتی انواع تجهیزات صنعتی، وظیفه خود می داند که برای سهولت خرید مشتریان محترم، تمامی موارد بالا را رعایت نموده و حتی به منظور کمک بیشتر به آن ها، مشاوره های رایگانی را نیز در مورد اینکه فلومتر چیست ، ارائه دهد.