امروزه سیالات غلیظ، بیشتر سیالات مورد استفاده در مصارف گوناگون را در بر گرفته اند. به همین خاطر از جمله نکات قابل توجه برای این سیالات، استفاده از تجهیزات مناسب جهت پمپاژ آن هاست که معمولا با نام پمپ های مخصوص مواد غلیظ شناخته می شوند. از جمله این پمپ ها، می توان به انواع پمپ غلیظ کش ، مونو پمپ و لوب پمپ اشاره کرد که همگی از نوع پمپ های جا به جایی مثبت محسوب می شوند.
از بین پمپ های فوق الذکر، پمپ غلیظ کش از جمله پمپ های جدید تر بوده و به همین خاطر نیز نیاز به معرفی بیشتری دارند. از همین رو در ادامه به تشریح کامل این محصولات پرداخته شده است. همچنین لازم به ذکر است که شهر پمپ به عنوان تولید کننده این پمپ ها، عرضه کننده آن ها به صورت مستقیم به مشتریان محترم نیز می باشد.
پمپ غلیظ کش چیست
نحوه ی کارکرد این پمپ ها به این صورت است که از طریق اتصال به یک الکتروموتور، نیروی لازم جهت چرخش پروانه های داخل پمپ به منظور انتقال سیالات تامین می گردد. لازم به ذکر است که هر دور از این حرکت چرخشی منجر به پمپاژ حجم مشخصی از سیال به سمت دهانه خروجی پمپ می شود.
از ویژگی های بارز پمپ غلیظ کش نیز که در واقع مهم ترین تفاوت آن با سایر پمپ های سانتریفیوژ هم محسوب می شود، توانایی آن ها در جا به جایی مایعات غلیظ با ویسکوزیته های مختلف می باشد. علت آن قدرت بالای این پمپ هاست که به دلیل وجود خاصیت خود مکشی در انواع پمپ غلیظ کش می باشد. البته ذکر این نکته هم ضروری است که از این محصولات در سیلات رقیق تر، اما با حجم بیشتر نیز می توان استفاده نمود.
انواع پمپ غلیظ کش
همانطور که در بخش های بالا ذکر شد، پمپ های مخصوص سیالات غلیظ انواع مختلفی دارند که هر یک به چند دسته ریز تر تقسیم می شوند. اما در رابطه با محصولات پمپ غلیظ کش باید گفت این پمپ ها همگی دارای ساختار مشابهی بوده و تنها در مشخصات فنی همچون هد و دبی که میزان ظرفیت شان را مشخص می کند با هم متفاوت هستند. بنابراین مدل های مختلف آن ها با توجه به همین مورد به وجود آمده است.
اجزای پمپ غلیظ کش
از آنجاییکه پمپ های غلیظ کش نوعی از پمپ های گریز از مرکز محسوب می شوند و ظاهر و عملکردی مشابه آن ها دارند، بنابراین اجزای تشکیل دهنده شان نیز با آن ها یکسان بوده و به شرح زیر می باشد:
- پروانه
- بدنه یا محفظه پمپ
- مکانیکال سیل
- یاتاقان ها
- کوپلینگ
- الکتروموتور
کاربرد پمپ غلیظ کش
همانطور که از طرز کار فوق الذکر این دسته از پمپ ها مشخص است، معمولا طراحی آن ها بر اساسی انجام شده است تا این محصولات بتوانند قابلیت پمپاژ سیالاتی اصطلاحا سنگین را داشته باشند. بر این اساس می توان در طیف وسیعی از صنایع از این پمپ ها استفاده نمود که در ادامه به برخی از مهم ترین آن ها اشاره شده است:
- صنایع شیمیایی
- انتقال مواد معدنی
- صنعت ساختمان سازی برای آسفالت، قیر و شن و ماسه
- پمپاژ انواع رزین ها، روانکار ها، روغن ها و سوخت ها
- صنایع بهداشتی
- صنایع دارویی
- پمپاژ انواع لجن ها، گل و لای ها و فاضلاب ها
- صنایع کاغذ سازی
- پالایشگاه ها
- صنایع غذایی جهت انتقال شکلات، رب، خمیر و…
خرید پمپ غلیظ کش و نحوه انتخاب آن
نحوه خرید این پمپ ها بسیار ساده بوده و به راحتی تنها از طریق توجه به چند پارامتر خاص امکان پذیر است. نکته قابل توجه در این زمینه این می باشد که در صورت عدم آشنایی و نداشتن اطلاعات کافی در این زمینه شما می توانید برای این منظور با شهر پمپ تماس گرفته و از طریق دریافت مشاوره های رایگان از تجربیات کارشناسان ما بهره مند شوید.
- میزان هد و دبی
- جنس پمپ بر اساس نوع سیال
- میزان ویسکوزیته سیال
- قدرت مورد نیاز پمپ برای پمپاژ
جنس پمپ غلیظ کش
از آنجاییکه معمولا سیالات مورد پمپاژ توسط پمپ غلیظ کش ، دارای غلظت های بالا بوده و بعضا حاوی ذرات معلق هستند، متریال مورد استفاده در ساخت این پمپ ها باید مقاومت کافی در برابر این سیالات را داشته باشد. بنابراین غالبا از جنس هایی همچون استیل (مناسب برای مواد اسیدی و مواد غذایی)، برنز و چدن برای ساخت آن ها استفاده می شود.
فروش اینترنتی پمپ غلیظ کش
امروزه خرید آنلاین محصولات، حتی کالا هایی همچون تجهیزات صنعتی بسیار گسترده شده است. چراکه امکان مشاهده همزمان محصولات را با صرف کمترین زمان ممکن برای مشتریان محترم فراهم می نماید. شهر پمپ به عنوان فروشگاه اینترنتی این محصولات، همچنین امکان استعلام قیمت آن ها را نیز به همراه ارائه راهنمایی های لازم به منظور داشتن بهترین انتخاب فراهم می نماید.