پمپ, پمپ پریستالتیک, پمپ حلزونی, پمپ دنده ای, پمپ دوزینگ, پمپ دیافراگمی, مونو پمپ

انواع پمپ برای مواد غذایی

انواع پمپ برای مواد غذایی

پیش از این به این موضوع پرداخته شد که پمپ ها با تبدیل انرژی الکتریکی به مکانیکی، وظیفه انتقال سیالات مختلف را با فشار مشخصی بر عهده دارند. به صورت کلی مدل های مختلفی از پمپ ها طراحی شده است که ساختار آن ها بر اساس نیاز صنایع بوده است. به طور مثال انواع پمپ برای مواد غذایی یکی از این دسته ها محسوب می شود. مدل های مختلف انواع پمپ ها در صنایع غذایی نیز با توجه به پارامتر هایی خاص همچون نوع و میزان حجم سیال، مسافت مورد نظر برای انتقال مواد و شرایط محیطی، طراحی و ساخته می شوند.

این پمپ ها با توجه به موارد بالا تقسیم بندی ای نظیر دسته بندی کلی پمپ ها دارند. به این معنی که در دو گروه شامل پمپ های جا به جایی مثبت و پمپ های گریز از مرکز قرار می گیرند. ذر ادامه به معرفی و تشریح یک به یک انواع پمپ برای مواد غذایی پرداخته شده است. همچنین لازم به ذکر است که شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان برای انتخاب مدل مناسب با سیال مورد نظر خود و خرید انواع پمپ برای مواد غذایی با فروشگاه اینترنتی شهر پمپ تماس حاصل فرمایید.

انواع پمپ ها در صنایع غذایی

انواع پمپ برای مواد غذایی

پمپ حلزونی

یکی از انواع پمپ ها در صنایع غذایی ، پمپ های حلزونی می باشد. این پمپ ها در دسته پمپ های گریز از مرکز قرار می گیرند و به منظور انتقال سیالات مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند. با توجه به این موضوع که طرز کار پمپ های حلزونی از طریق پروانه های موجود در ساختار آن ها امکان پذیر است، بر اساس نوع سیال می توان از سه مدل پروانه اعم از بسته، باز و نیمه باز در آن ها استفاده نمود. بدیهی است که پروانه پمپ باید به فراخور غلظت سیال انتخاب شود.

از جمله سیالاتی که جهت انتقال آن ها از این پمپ ها استفاده می شود، می توان به انواع شیر و روغن های رقیق اشاره نمود. همچنین با توجه به آب بندی مکانیکی کامل این محصولات، برای انتقال سیالات خورنده نیز می توان از آن ها بهره برد. لازم به ذکر است که سیالات در این پمپ ها می توانند نهایتا تا 200 درجه سانتی گراد حرارت داشته باشند.

انواع پمپ برای مواد غذایی

دوزینگ پمپ

از دیگر انواع پمپ‌ برای مواد غذایی ، می توان به دوزینگ پمپ‌ ها اشاره کرد که غالبا برای انتقال مایعات حساس یا مایعاتی با ویسکوزیته های مختلف استفاده می شوند. از مزایای این پمپ ها امکان کار به صورت خشک توسط تنظیم خروجی پمپ با مقدار فشار خروجی باد می باشد. البته این موضوع منجر به هزینه هایی در رابطه با تامین هوای فشرده و نگهداری آن ها نیز می شود که هنگام خرید باید این هزینه ها را هم در نظر گرفت. حداکثر دمای قابل تحمل توسط پمپ‌ های دوزینگ تا 176 درجه سانتی گراد بوده و با توجه به تنوع مدلی بالای آن ها، باید توانی متناسب با نیاز خود انتخاب نمود.

پمپ پریستالتیک (شیلنگی)

از دیگر انواع پمپ ها در صنایع غذایی پمپ های پریستالتیک شیلنگی هستند که کاربرد های بسیار زیادی در کارخانه جات صنایع غذایی دارند. این مدل از پمپ ها برای انتقال سیالاتی با ویسکوزیته های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین از آنجاییکه پمپاژ سیالات توسط پمپ های پریستالتیک با کمترین تماس ممکن به سیال صورت می گیرد، بنابراین می توان جهت انتقال سیالات خورنده هم از آن ها استفاده نمود.

از دیگر مزایای این پمپ ها، کمترین آسیب به سیالات بوده که همین موضوع، آن ها را برای انتقال سیالات حساس از جمله مواد غذایی هم مناسب نموده است. همچنین لازم به ذکر است که این پمپ ها سیالات را در دو مسیر رفت و برگشت جا به جا می کنند و مقدار خروجی سیالات با تنظیم دور موتور انجام می گردد. نهایت دمای کارکرد پمپ های پریستالتیک هم تا 120 درجه سانتی گراد می باشد.

پمپ دنده ای

به صورت کلی پمپ های دنده ای که مدل دیگری از انواع پمپ برای مواد غذایی هستند، در دو مدل پمپ داخلی و خارجی عرضه می شوند. این پمپ ها ساختاری برای تامین فشار های بالا دارند و نحوه تنظیم میزان خروجی سیال با توجه به دور موتور آن ها می باشد. همچنین غالبا برای انتقال سیالاتی حساس طراحی شده اند. بنابراین مواد غذایی ای همچون شیر، شکلات و آب های غلیظ شده از سیالات مورد استفاده در این پمپ ها به شمار می روند.

از مزایای دیگر این پمپ ها داشتن بدنه ای دوجداره و آب بندی مکانیکی، امکان کارکرد در حالت خشک، عمر بالا و قابلیت انتقال سیالاتی حاوی ذرات جامد می باشند. حداکثر دمای قابل تحمل در این پمپ ها نیز تا 260 درجه سانتی گراد است.

پمپ مواد غذایی

مونو پمپ

مونو پمپ ها هم از جمله انواع پمپ برای مواد غذایی بوده و مناسب انتقال سیالاتی رقیق تا غلیظ می باشند. این پمپ ها با داشتن کارکردی نرم برای انتقال مواد غذایی حساس تر یا همراه با ذرات جامد استفاده می شوند. اما نکته قابل توجه در آن ها امکان ورود ذرات جامد به لاستیک های آب بندی شده آن هاست که نهایتا منجر به استهلاک شدید اتصالات پمپ می گردد. میزان خروجی سیال در این مدل پمپ ها نیز همچون پمپ های بالا با تنظیم دور موتور امکان پذیر می باشد.

پمپ دیافراگمی

پمپ های دیافراگمی از دیگر مدل های انواع پمپ برای مواد غذایی بوده و عملکردی بر اساس حرکت رفت و برگشتی قطعه ای به نام دیافراگم دارند. از آن جاییکه این پمپ ها در انواع بادی نیز عرضه می شوند، می توان از آن ها در محیط های فاقد برق یا با احتمال بروز انفجار و آتش سوزی استفاده نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *